Високі комісії на Ethereum: проблема масштабованості

Високі комісії на Ethereum: проблема масштабованості

Високі комісії на мережі Ethereum викликають дискусію щодо масштабованості

Whale Alert помітив дивну транзакцію, в якій було витрачено 40 ETH ($150,470) на комісію газу, 31 травня 2024 року.

Транзакція виходила з гаманця добре відомого шанувальника memecoin та NFT, jaredfromsubway.eth. Переказ був здійснений на гаманець MEV Bot. Те, що робить ці виплачені комісії такими дивними, це той факт, що їх виплачено за переказ крихітних 0,000012 ETH на суму в $0,05.

Важливо відзначити, що автоматизовані програми, що працюють на криптовалютних мережах, такі як Ethereum, відомі як боти для видобутку вартості або коротко MEV-боти. Іноді вони у блоках реорганізовують, цензурять або включають певні транзакції, щоб захопити економічні можливості. Це приводить до екстремально високих комісій за газ, пов`язаних з мережею Ethereum. Звіти та коментарі про стрімкий ріст комісій за газ Ethereum були на кожному кроці на соціальних мережах з 2023 року.

Причини підвищення цін можна пояснити обмеженим простором блоків, перенаселеністю мережі чи надмірним використанням MEV-ботів. Після цього користувачі змушені платити набагато вищі комісії, наприклад, у часи збільшеної активності мережі, такі як випуск відомих NFT або значні коливання ринку.

Проблема залишається і після переходу Ethereum до парадигми довідкової ставки. Впровадження EIP-1559 серед інших поліпшень, призначених для зниження цих комісій, не вирішило цю значну проблему.

Незважаючи на те, що Ethereum перейшов до парадигми довідкової ставки і було впроваджено EIP-1559, серед інших поліпшень і пропозицій, спрямованих на зниження цих комісій, високі комісії за транзакції все ще є значною проблемою. Користувачі постійно висловлюють свої страхи та підтримують більш доступні та масштабовані рішення.

У кінцевому рахунку, екстремальна вартість, яку заплатив jaredfromsubway, є відкритим нагадуванням про довге очікування вирішення подібних питань у криптопросторі.

Відмова від відповідальності: Інформація, представлена в цій статті, має інформаційно-освітню мету. Стаття не становить фінансової поради або порад будь-якого роду. Coin Edition не несе відповідальності за будь-які збитки, що матимуть місце в результаті використання згаданого контенту, продуктів чи послуг. Читачам радять виявити обережність перед прийняттям будь-яких дій, пов`язаних з компанією.

Будущее Ethereum: перспективы при общем росте
Будущее Ethereum: перспективы при общем росте
📈 Ethereum может увидеть рост активности из-за спекуляций и децентрализации. Де Маере выделяет DeFi как потенциального победителя 🚀.Участие зависит от функциональности, не только от финансовых стимулов. Долгосрочное участие требует большего, чем просто финансовые выгоды 💰.
Просмотреть
Ethereum: бычий тренд и инвестиционные сигналы
Ethereum: бычий тренд и инвестиционные сигналы
Ethereum (ETH) наблюдает бычий тренд с ростом цены и активностью торговли, привлекая инвестиции в ETF. Технические данные указывают на потенциальный сигнал к продаже. 🔥📈 #Ethereum #ETF #быки
Просмотреть
Перспективы курса Ether: Steno Research
Перспективы курса Ether: Steno Research
Steno Research считает, что падение курса Ether может завершиться, благоприятно для Ethereum активность onchain. ETH выросла на 8%, а CD20 - на 11%. Ethereum превосходит биткоин в развитии DeFi и NFT. Учет ETF и снижение доходов от транзакций причины превосходства биткоина, считает аналитик. Ethereum может стать контрарианской ставкой к концу года. 😎⚡
Просмотреть
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть