Ризики для біткоїна через зростання відсоткових ставок

Ризики для біткоїна через зростання відсоткових ставок

Біткоїн все ще має міцну позицію, але макроекономічні фактори становлять ризик, каже криптоаналітик.

Зростання відсоткових ставок забезпечує ризик для біткоїна, передбачив криптотрейдер Чанг CoinDesk.

Поточний рівень відсоткових доходів впливає на всі активи, заявив Goldman Sachs.

У той час як біткоїн (BTC) продовжує різати на піднятих рівнях цін трохи нижче рекордних максимумів, що свідчить про типову тимчасову паузу у бичому ринку, принаймні один спостерігач висловив занепокоєння, що останні макроекономічні події можуть перешкодити руху вгору.

`Біткоїн все ще має міцність, але макрофактори становлять загрозу,` — криптоопціоніст та ринковий аналітик Чанг заявив CoinDesk у інтерв`ю. `Відсоткові доходи дуже нестабільні, оскільки попит слабкий порівняно з емісією облігацій США. Якщо на біткоїн буде впливати негативно, це, ймовірно, буде через відсотки та індекс долара.`

Доходи від облігацій продовжують зростати, в основному через постійні обурення у зв`язку з боргами США, потік постачання облігацій та зростання доходів з облігацій уряду Японії. Дохід за останні два тижні зріс на 24 базисних пункти до 4,55% для оцінки з ресурсу для створення діаграм TradingView. Декілька традиційних ринкових аналітиків кажуть, що рух вище за 4,7% може внести волатильність на фондові ринки.

За інших рівних умов, підвищені доходи переводяться в більші витрати на позики для фізичних осіб та компаній і пошкоджують привабливість інвестування в відносно ризикові активи, такі як біткоїн та технологічні акції. Чанг сказав, що очікує, що відсоткові доходи залишаться нестабільними в червні, забезпечивши близьку кореляцію між біткоїном та акціями.

Дворічний дохід з облігацій вже наближається до 5%. Можливість зафіксувати доходність 5% у державних облігаціях, які вважаються безпечними інвестиціями, може переконати макротрейдерів поротити гроші з акцій, криптовалют та інших, більш ризикованих кутків фінансового ринку.

`Ми зараз на рівні відсоткових доходів, коли подальше зростання відсоткових доходів дійсно загальмує на всі кластери активів,` — Пітер Оппенгеймер з Goldman Sachs сказав у четвер на Bloomberg Surveillance.

Таким чином, трейдери уважно спостерігатимуть за індексом особистих витрат (PCE) цін для визначення напрямку відсоткових ставок Федерального резерву. Дані, які є вподобаною мірою інфляції Феду, заплановані до публікації у п`ятницю о 8:30 EST (12:30 UTC).

Очікується, що загальний індекс цін PCE підвищився на 2,7% за рік у квітні, так само, як у березні, за узгодженням прогнозів FactSet. Прогнози передбачають зростання на 0,3% місяць-до-місяця, після 0,32% підйому у березні. Узгодження для внутрішнього PCE, яке виключає ціни за їжу та енергію, становить 2,8% підйому на річному рівні та 0,3% місяць-на-місяць.

`Найважливіша подія дня - PCE. Дані, які любить Федеральний резерв. Це PCE, а не CPI, про який вони говорять. Якщо дані перевершать очікування, люди не будуть купувати ризикові активи,` — зазначив Чанг.

Більший, ніж очікувалося стрибок у внутрішній показник ослабить аргументи за поновленими зниженнями відсоткових ставок, призводячи до подальшого затягування відсоткових доходів. На момент публікації, фьючерси на федеральні ставки показали, що інвестори розраховують лише на 35 базисних пунктів зниження ставок у цьому році.

Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
🔍 Статья: Восход Bitcoin эпохи Накамото: недавние транзакции Satoshi-era кошельков. Редкие переводы с кошельков 2009 года. Возможно, связаны с создателем BTC. 🚀🔒
Просмотреть
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Аналитическая фирма CryptoCon уверено предсказывает наступление бычьего рынка биткоина по Puell Multiple. Заключение: биткоин готовится к значительному росту цены, следующий бычий период начнется после 28 ноября 2024 года. 🚀📈
Просмотреть
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Аналитическая компания предупреждает: Биткойн может войти в медвежий рынок. Три сценария: новый пик цены, медвежий рынок с марта 2024, или оптимистичная реаккумуляция 📉 #криптовалюты
Просмотреть
Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR лидеры среди S&P 500 благодаря вложениям в биткоин. Успех компании после решения Майкла Сэйлора продолжает удивлять 😎📈🚀
Просмотреть