Особливості створення Ethereum: рефлексія Віталіка Бутеріна

Особливості створення Ethereum: рефлексія Віталіка Бутеріна

Vitalik Buterin відкриває особливості, які він шкодував, коли він створював Ethereum

Віталік Бутерін, співзасновник Ethereum та головний архітектор проекту, несподівано з`явився на останній події, яка відбулася в ETHBerlin. Його неочікуваний дебют і щира рефлексія над початковим дизайном Ethereum привернули увагу понад 600 розробників.

Промова Бутеріна не лише викликала спогади про початки Ethereum у 2014 році, але й пролила світло на майбутнє криптовалюти, яка зараз вартує 448 мільярдів доларів. Це відбувається у той час, коли США схвалила біржовий фонд Ethereum та BlackRock, найбільший у світі управляючий активами, запустив власний токенізований фонд на блокчейні.

Незважаючи на зростаючу популярність Ethereum, Бутерін зауважив, що його часто неправильно розуміють. `Просте пояснення полягає в тому, що Біткоїн - це цифрове золото`, - сказав Бутерін. Однак він стверджує, що ETH не має такого простого визначення.

Під час розмови з організаторами ETHBerlin Афрі Шьодоном та Франціскою Хайнтель, Бутерін розповів про свої спогади в Берліні та про свої досвіди зі співзасновниками Ethereum Гавіном Вудом та Джеффрі Вілке.

Коли Шьодон запитав, як він перебудував би Ethereum з нуля за своїми поточними знаннями та досвідом, Бутерін спочатку вказав на проблеми з Віртуальною Машиною Ethereum (EVM). Він пояснив, що оригінальний дизайн EVM використовував 256-бітну обробку замість більш ефективної 64- або 32-бітної. `Оригінальний дизайн був занадто добре підходящий для 256-бітного,` - сказав Бутерін аудиторії.

Бутерін також висловив шкоду про перехід від механізму консенсусу Proof of Work до Proof of Stake у 2022 році. Він повідомив, що вірив, що простішу версію Proof of Stake можна було б реалізувати раніше, що б дозволило зекономити значну кількість обчислювальних ресурсів. `Якби у нас була набагато простіша Proof of Stake у 2018 році, ми б могли зекономити велику кількість дерев`, - сказав Бутерін.

Бутерін також сказав, що зараз Ethereum використовуватиме SHA-2 для шифрування замість поточного шифрування під назвою Keccak.

* Це не інвестиційна порада.

Будущее Ethereum: перспективы при общем росте
Будущее Ethereum: перспективы при общем росте
📈 Ethereum может увидеть рост активности из-за спекуляций и децентрализации. Де Маере выделяет DeFi как потенциального победителя 🚀.Участие зависит от функциональности, не только от финансовых стимулов. Долгосрочное участие требует большего, чем просто финансовые выгоды 💰.
Просмотреть
Ethereum: бычий тренд и инвестиционные сигналы
Ethereum: бычий тренд и инвестиционные сигналы
Ethereum (ETH) наблюдает бычий тренд с ростом цены и активностью торговли, привлекая инвестиции в ETF. Технические данные указывают на потенциальный сигнал к продаже. 🔥📈 #Ethereum #ETF #быки
Просмотреть
Перспективы курса Ether: Steno Research
Перспективы курса Ether: Steno Research
Steno Research считает, что падение курса Ether может завершиться, благоприятно для Ethereum активность onchain. ETH выросла на 8%, а CD20 - на 11%. Ethereum превосходит биткоин в развитии DeFi и NFT. Учет ETF и снижение доходов от транзакций причины превосходства биткоина, считает аналитик. Ethereum может стать контрарианской ставкой к концу года. 😎⚡
Просмотреть
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть