Рішення щодо ETF на етеріуму: Хронологія його затвердження

Рішення щодо ETF на етеріуму: Хронологія його затвердження

З рішучим рішенням щодо етеріуму ETF, хронологія того, як ми опинилися тут

Американські інвестиційні фонди з біткоїном, які стартували в січні, виникли з десятирічних зусиль.

Хоча дорога до запропонованих фондів етеріуму не була такою тривалою, це не означає, що вона була нецікавою.

Комісія з цінних паперів та бірж у четвер перейде до того, щоб дозволити торгування ETF етеріуму або відкинення таких продуктів на потім.

З потенціалом ще одного важливого кроку для криптовалютних ETF у 2024 році варто врахувати події, що привели до цього моменту.

Грудень 2017 року: CME запускає ф`ючерси на біткоїн

Нова пропозиція мала забезпечити прозорість, виявлення ціни та можливості перенесення ризиків `враховуючи збільшений інтерес клієнтів до розвиваючихся ринків криптовалют`, - сказав тоді головний виконавчий директор CME Group Террі Даффі.

Це також принесло найбільший криптовалютний актив на ринок деривативів, регульований Комісією з торговельних товарів.

Лютий 2021 року: CME вводить ф`ючерси на етер

Приблизно через три роки після запуску ф`ючерсів на біткоїн CME повідомив, що ф`ючерси ETH дозволять широкому колам клієнтів забезпечити позиції етера на ринку в місці, наприклад.

Деривативи стали `шляхом вибору для інститутів для доступу до криптовалют,` - сказав в заяві в той час представник CF Benchmarks Суї Чунг.

Жовтень 2021 року: Регулятор цінних паперів США схвалює ETF, які мають у своїй власності ф`ючерси на біткоїн.

Схвалення прийшло всього за два місяці після того, як Гарі Генслер з Комісії з цінних паперів сказав під час Форуму з питань безпеки в Аспені, що Комісія `з нетерпінням очікує` перегляду поданих заявок, обмежених ф`ючерсами на біткоїн, від CME.

Фондова фірма ProShares стала першою на ринку з таким продуктом. Її біткоїн стратегія ETF (BITO) лише за кілька днів після запуску зросла до більш як $1 мільярда в активів.

Червень 2022 року: Grayscale Investments подає позов проти SEC.

Петицію менеджера криптовалютних активів до Апеляційного суду округу Колумбія було після того, як агентство відхилило конвертацію Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в ETF.

Фірма аргументувала, що рішення SEC дозволити запуск ETF на ф`ючерси на біткоїн, але не конвертацію GBTC, було `произвольним та недоречним.`

Травень 2023 року: Емітенти подають, відкликають заявки на ETF на ф`ючерси на етер

Grayscale та Bitwise серед емітентів, які подають заявки на ETF на ф`ючерси етеру перед відкликанням цих планів приблизно через тиждень.

Дії нагадують про ВанЕк та ProShares, які оголосили про намір запуску ETF на ф`ючерси етеру в серпні 2021 року, а потім відмовилися від цих планів через два дні.

Липень/серпень 2023 року: Файли на ф`ючерси етеру знову виникають

Volatility Shares відновив зусилля щодо ETF на ф`ючерси етеру наприкінці липня шляхом подачі заявки до SEC. Інші фондові групи взяли на озброєння ті ж дні.

Фонд ETF в кінці кінців відмовився від своєї пропозиції після того, як здавалося, що втрачено перевагу першого власника.

Серпень 2023 року: Grayscale отримує судову перемогу над SEC

Суди визнали, що SEC не належним чином пояснила своє різне ставлення до подібних продуктів, коли вона відкинула пропозицію Grayscale щодо спотового біткоїн ETF.

Другими словами, вони написали: `Видні обмінні операції та фінансові відношення між спотовим та ф`ючерсними ринками не відповідають стандартам обґрунтованого прийняття рішень.`

Просто кажучи, ця судова перемога над регуляторним агентством змусила SEC переглянути своє рішення та відіграти велику роль у остаточному (спойлер!) відкритті можливості торгування спотового біткоїн ETF всього через кілька місяців.

Вересень 2023 року: Емітенти починають подавати заявки на спотові ETF на етер

VanEck, який перший розкрив плани на американський ETF на спотовий етер у 2021 році, оновив свою пропозицію в початковому відомі в вересні 2023 року. Так само зробили Ark Invest та 21Shares. Це почало тикати 240-денний годинник перегляду SEC, який закінчується сьогодні.

Ті, що піддаються подібних продуктів включають BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, Invesco, Bitwise та Hashdex.

Жовтень 2023 року: Шість ETF на ф`ючерси етеру починають торгуватися в США

VanEck, Bitwise та ProShares запускають фонди на ф`ючерси етеру в жовтні. Компанія Valkyrie Investments також почала додавати ф`ючерсні контракти з етеру до свого ETF на біткоїн ф`ючерси в цей час.

Численні глядачі промисловості вважають початкові потоки в ці продукти недостатніми.

Ніна Мішра, директор досліджень ETF в Zacks Investment Research, відносить відсутність попиту до того, що інвестори чекали на чистий експозицію через спотові ETF.

Січень 2024 року: SEC затверджує ETF на спотовий біткоїн в історичному рішенні

Довгоочікуване схвалення заставило деяких запитати, коли наступлять ETF на спотовий етер.

Зокрема, голова SEC Гарі Генслер сказав у заяві від 10 січня - в день, коли SEC схвалила фонди на спотовий біткоїн - що дія Комісії `обмежується ЕТП, утримуючи один нецінний товар, біткоїн`.

`Це ні в якому разі не сигнал про готовність Комісії схвалювати стандарти лістингу для цінних паперів криптовалют`, - додав Генслер.

Березень 2024 року: Bitwise подає заявку на спотовий ETF на етер та включає дослідження в своїй заявці

Менеджер криптовалютних активів подав заявку на такий фонд трохи пізніше, ніж інші. Він також опублікував аналіз кореляції для реплікації методології SEC у вивченні біткоїну.

`Ми вважаємо, що результати показують сильну кореляцію між ринком спотових ETH та ринком ф`ючерсів ETH CME, на рівні, суттєво схожому з результатами аналізу SEC у дозвіл ETF на спотовий біткоїн`, - написав Bitwise в X пості тоді.

Квітень 2024 року: ConsenSys подає позов до SEC, стверджуючи, що вона прагне регулювати ETH як цінний папер

Компанія за MetaMask стверджує у своєму позові проти SEC, що агентство прагне регулювати ETH як цінний папер, `навіть якщо ETH не має жодних ознак цінних паперів`.

Погляд SEC на те, чи вона вважає етер цінним папером чи товаром, не зовсім був чітким.

У своєму виступі 2018 року Вільям Хінман - тодішній директор дивізії корпоративних фінансів SEC - сказав, що `від публічних пропозицій та продажів Етеру не є операціями з цінними паперами`.

Коли його запитали, чи етер вважається цінним папером чи товарам під час засідання Комітету з фінансових послуг Палати представників у квітні 2023 року, Генслер не надав чіткої відповіді.

Юридичні джерела повідомляють Blockworks, що ця відсутність чіткості може зашкодити шансам на схвалення ETF на спотовий етер в найближчий час.

Травень 2024 року: Оптимізм стосовно схвалення ETF на етер обговорюється в можливому політично вмотивованому кроці

Аналітики Bloomberg Intelligence в понеділок підвищили їхметки схвалення 19b-4 ETF на етер з 25% до 75%, що призвело до підвищення ціни ETH.

Аналітики, Джеймс Сейффарт та Ерік Бальчунас, посилалися на збільшену співпрацю SEC з випускниками фондів, що, можливо, було спонукано кількома демократами, які шукали відхід від свого антикриптозагального ставлення.

Після цього е

Ethereum: бычий тренд и инвестиционные сигналы
Ethereum: бычий тренд и инвестиционные сигналы
Ethereum (ETH) наблюдает бычий тренд с ростом цены и активностью торговли, привлекая инвестиции в ETF. Технические данные указывают на потенциальный сигнал к продаже. 🔥📈 #Ethereum #ETF #быки
Просмотреть
Перспективы курса Ether: Steno Research
Перспективы курса Ether: Steno Research
Steno Research считает, что падение курса Ether может завершиться, благоприятно для Ethereum активность onchain. ETH выросла на 8%, а CD20 - на 11%. Ethereum превосходит биткоин в развитии DeFi и NFT. Учет ETF и снижение доходов от транзакций причины превосходства биткоина, считает аналитик. Ethereum может стать контрарианской ставкой к концу года. 😎⚡
Просмотреть
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть