Злочинна група Лазарус: аналіз додаткових гаманців

Злочинна група Лазарус: аналіз додаткових гаманців

ZachXBT виявляє 7 додаткових гаманців, пов`язаних з Лазаревою групою Північної Кореї

ЗаххЗБТ взявся на X (раніше Twitter), щоб додати ще кілька криптогаманців, пов`язаних з Лазаревою групою Північної Кореї. Останній додаток підвищив загальну кількість гаманців до 32 і відмивані кошти до $204 млн.

ЗаххЗБТ, розслідувач блокчейну, виявив сім адрес гаманців, які пов`язані з печально відомою північнокорейською групою хакерів Лазарус. Ці гаманці разом містять 891,13 BTC.

У нещодавньому розслідуванні, проведеному криптодетективом ЗаххЗБТ, було виявлено, що група Лазарус з Північної Кореї змогла перевести приблизно $200 млн вартості криптовалюти в готівку з серпня 2020 по жовтень 2023 року. ЗаххЗБТ пов`язує групу Лазарус з відмиванням $200 млн

ЗаххЗБТ докладно дослідив понад 25 вторгнень, які сталися на різних блокчейнах, уважно відстежуючи рух коштів через міксери монет та біржі з серпня 2020 по жовтень 2023 року. Згідно з звітом, група Лазарус використовувала кілька міксерів монет для відмивання $200 млн. Ці міксери приховували джерело та призначення транзакцій, комбінуючи їх з іншими токенами, транзакціями та адресами.

7 Додаткових Адрес Гаманців Тепер Містять $61,8 млн

21 травня ЗаххЗБТ поділився 7 додатковими адресами гаманців на X, пов`язаними з групою Лазарус, що містять $61,8 млн. Це слідує за його попереднім розкриттям про групу, що призвело до замороження владами $3,8 млн цифрових активів.

Більше тижня тому я опублікував дослідження щодо 25 вторгнень групи Лазарус, що призвело до замороження $3,8 млн.

Я ділюся 7 додатковими адресами гаманців, які наразі містять $61,8 млн (891 BTC), пов`язаних з цими вторгненнями.

Група Лазарус відновила свою діяльність на початку цього року після періоду бездіяльності. 8 січня хакери успішно переконали $1,2 млн украдених цифрових активів через міксер та перенаправили частину коштів на неактивний гаманець.

На даний момент криптогаманці, виявлені ЗаххЗБТ, продовжують утримувати заявлені суми.

Група Лазарус краде мільярди від криптоспільноти

Останніми роками групу Лазарус ідентифікували як винуватця низки великих кібератак на криптовалюту. ФБР пов`язало групу з атакою на $41 млн на Stake.com, геймінгову компанію, а також з використанням уразливостей на суму $622 млн на містку Роніна.

За допомогою галузевих ключових учасників, таких як Binance та топовий Ethereum гаманець MetaMask, ЗаххЗБТ виявив кілька облікових записів, які підозрюються в зв`язку з групою Лазарус.

Ці облікові записи, за повідомленням, отримали $44 млн від кібератак Лазаруса та змогли перетворити вкрадені кошти в готівку.

Група Лазарус залишається вкрай печальною злочинною організацією у криптосфері. Протягом шести років група змогла нажити вражаючу суму понад $3 млрд в цифрових активах.

Лише у 2022 році група викрала $1,7 млрд, суму, що перевищує загальний річний дохід Північної Кореї від експорту майже в десять разів.

Cryptopolitan Звіт Флоренції Мучай

Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Криптовалютная кража на $243 млн. В результате расследования задержаны два человека. Более $9 млн были заморожены. Киберпреступники использовали украденные средства на покупку роскошных товаров. ФБР произвела облаву в Майами. Нет комментариев от полиции. 🕵️‍♂️🔒🛡️🚓
Просмотреть
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Ethena Labs приостановила деятельность из-за взлома сайта. Пользователям рекомендуют не взаимодействовать с поддельными сайтами. ⚠️⛔
Просмотреть
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Обзор: Фальшивые проекты используют имя Трампа для мошенничества. Мошенники заработали миллионы на фальшивых токенах WLFI. Даже официальный запуск еще не состоялся, но уже тысячи потеряли деньги. 😡🚨
Просмотреть
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Обзор: Схемы Понзи в криптовалюте - ждут убытки. Избегай фейковых сайтов и продавцов. Доходы не гарантированы, будь внимателен! 🚫💰
Просмотреть