Схвалення ETF ETH SEC та закон про блокчейн в США: новини від адміністрації Байдена.

Схвалення ETF ETH SEC та закон про блокчейн в США: новини від адміністрації Байдена.

Адміністрація Байдена полегшує підходи до криптовалют (аналіз вібрацій)

Положення адміністрації Байдена по криптовалюті, схоже, починає вислаблюватися. Я можу заявити це з впевненістю, незважаючи на багаторічне `всебічне` наступ проти галузі, через кілька ключових досягнень у останні тижні.

Прохання: Уважно прочитай інструкцію і дотримуйся її.

Примітка: Погляди, висловлені в цьому матеріалі - це погляди автора і не обов`язково відображають погляди CoinDesk, Inc. або його власників і афіліатів.

Початкове розслідування звітування про криптовалюти для інвесторів, а також іноземних валют и національної валюти.

Перш за все, а можливо, найважливіше, в понеділок стало відомо, що Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) може готується схвалити фонди з торгівлі місцевими ефірними біржами (ETF). Це було б значним розкладом для активів, які вважалися мертвими при народженні, особливо з урахуванням того, що в часи недавнього розслідування головних установ, пов`язаних з Ethereum.

Більшість цього - це лише припущення, частково засноване на слухах, що дійшли до нас через `джерель з прямим знанням ситуації`, але важливо, що SEC попросила про внесення змін до заявок від проекційних обмінів ETH ETF у прискореному порядку. Було б дивно, якби агентство планувало відхилити ці заявки апріорі.

  • Учора Bloomberg Intelligence оцінила ймовірність схвалення місцевих ETF ETH SEC на 25%. Сьогодні ця ймовірність становить 75%, що цілком можливо, ці продукти – які, швидше за все, залучать інституційний капітал на другий за ринковою капіталізацією криптовалютний актив - вийдуть на ринок цього року. (Oczekuje się, że SEC podejmie decyzję w sprawie ETF ETH spot VanEck 23 maja.)

По-друге, на торгах в минулому тижні було прийнято попередній проект закону, який називається `Акт розгортання американських блокчейнів 2023` з рішенням 334 до 79 від членів Палати представників. Хоча досить скромний за обсягом, цей закон дозволить Міністру Комерції, зараз Джині Раймондо, `вжити всіх необхідних та відповідних заходів для підвищення конкурентоспроможності Сполучених Штатів` в галузі блокчейну.

  • Слід зазначити, що Конгрес - це не Білий дім, а Білий дім - це не SEC. Іншими словами, немає реального підстави вважати, що адміністрація Байдена раптово говорить Гарі Генслеру або законодавцям діяти менш строго щодо криптовалют. Це всі окремі події, але всі вони є позитивними розвитками подій для криптовалют.

Щодо можливості схвалення ETH ETF, ідея полягає в тому, що SEC була неприхильно налаштована, тому що не вела продуктивні зустрічі з потенційними емітентами. І `той факт, що їх зустрічі недавно стали більш продуктивними, не означає, що було зроблено поворот в політиці`, як сказав експерт по політиці CoinDesk Джессі Хамілтон.

Але що, якщо дійсно є вказівка на те, що за всіма цими розвивами стоїть єдиний тягар? Що пояснюєширокомасштабна зміна настроїв? І чому демократично керований уряд раптово стає позитивним у відношенні до криптовалют зараз?

100-фунтова горила

`Контекстом для всього цього є вибори, де стандартний прапор партії Республіканців, колишній президент Дональд Трамп, явно звернувся до криптовалютних виборців як частини своєї стратегії`, - сказав Де.

  • Дійсно, колишній президент здавалося, що загадує, що криптогрупа є своєрідною добре організованою політичною силою, і ступає на попутні стежки. Є кілька циніків, які стверджують, що мільярдера з нерухомості в першу чергу мотивує його власні інтереси (Трамп видав кілька серій NFT та має певну кількість ETH та інших токенів), але це виглядає напрямково вузьким.

Заключне політичне повідомлення

Усе це лише спекуляції: немає пряміх доказів того, що Байден робить поворот. Важливим є те, що значна частина крипто-легісляції дійшла до цього етапу, що схвалення ETF ETH стало повторно актуальним, і що Трамп здобув “однодумців-виборців, яким цікавий лише один питання”. Розгляньте це як аналіз вібрацій, теорію, яку неможливо довести, але яка може стати сильнішою, якщо відбуваються більше позитивних подій.

У кінці дня політика, як і крипто, дійсно полягає у вібраціях.

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть