Критика Біткоїну філософом Харабі

Критика Біткоїну філософом Харабі

Відомий філософ Юваль Ноа Харабі критикує Біткоїн

Видатний ізраїльський філософ Юваль Ноа Харабі, найвідоміший своєю бестселлерною книгою `Sapiens`, недавно висловив свою критику на Біткоїн, називаючи його `валютою недовіри`.

Навіть якщо прихильники Біткоїну можуть мати вагомі причини для недовіри до банків, їх вибір на користь провідної криптовалюти все ще базується на недовірі до людських установ, стверджує Харабі.

Відомий інтелектуал заявляє, що це є `тривожним розвитком`, оскільки гроші повинні створювати довіру між незнайомими.

`Я розумію причини цієї недовіри, але це тривожний розвиток`, - сказав він.

Він сподівається, що людство знайде шлях побудувати довірливі людські установи замість того, щоб приймати технології недовіри. Філософ також додав, що люди контролюють світ саме тому, що вони навчились довіряти одне одному. Він попередив, що алгоритми можуть почати контролювати світ, якщо люди покладуть на них всю свою довіру.

`Фермери вирощують їжу. Добрячки шиють взуття. Яка функція у фінансовій системі? Фінанси створюють довіру`, - каже Харабі. Він додає, що різні фінансові системи мають створювати довіру між незнайомцями, які можуть співпрацювати над спільними проектами.

`Спочатку довіри у інституції, як банки та уряди, було дуже мало, тому гроші мінули від золота. Оскільки золото було рідке, це обмежувало кількість грошей та економічну співпрацю`, - відзначив він. Сьогодні 90% грошей - це просто комп`ютерні дані, які не можуть бути легко зрозумілі людьми.

У березні Харабі також аргументував проти використання штучного інтелекту (ШІ) у фінансах. Філософ попереджав, що ця технологія може зробити фінансове регулювання ще менш зрозумілим для людей. Людям спочатку слід зрозуміти, як працює ШІ та регулювати його, а не інтегрувати його у фінансову систему.

Згідно з філософією Харабі, людство в значній мірі керується міфами, які дозволяють широкомасштабну колективну співпрацю.

Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Коммодити-трейдер Питер Брандт предсказывает, что цена Биткоина может вырасти до $300,000, основываясь на iH&S фигуре на графике. Он также ранее прогнозировал достижение $150,000 в текущем цикле. 📈🚀
Просмотреть
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
📈 Bitcoin находится в краткосрочном бычьем тренде, но стал перекупленным. Признаки разворота видны, но подтверждение требует выхода выше $68K. Bitcoin сталкивается с сопротивлением от $64K до $64.5K, с поддержкой около $63K. RSI намекает на паузу перед дальнейшим ростом. 🚀📉
Просмотреть
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
🔍 Статья: Восход Bitcoin эпохи Накамото: недавние транзакции Satoshi-era кошельков. Редкие переводы с кошельков 2009 года. Возможно, связаны с создателем BTC. 🚀🔒
Просмотреть
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Аналитическая фирма CryptoCon уверено предсказывает наступление бычьего рынка биткоина по Puell Multiple. Заключение: биткоин готовится к значительному росту цены, следующий бычий период начнется после 28 ноября 2024 года. 🚀📈
Просмотреть