Написати коротку, просту назву статті на українській мові: Таїландська SEC зміцнює регуляцію криптовалют

Написати коротку, просту назву статті на українській мові: Таїландська SEC зміцнює регуляцію криптовалют

Генеральний директор Bittrex Global висловлює вдячність застосуванню Таїландом жорсткого регулювання у сфері криптовалют.

У співбесіді з crypto.news Олівер Лінч, генеральний директор Bittrex Global, обговорив регулятивну спрямованість Таїланду щодо сектору криптовалют.

Таїландська Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) посилила свій регулятивний каркас, щоб стримати неліцензійні криптовалютні діяльності, посилаючись на обман та проблеми з відмиванням коштів.

«SEC попереджає людей та інвесторів бути обережними щодо використання неліцензованих операторів цифрових активів, оскільки вони не отримують правового захисту», - заявила регулятор.

Комісія заборонила доступ до неліцензованих криптовалютних бірж минулого місяця та внесла значні зміни, спрямовані на зміцнення ринку цифрових активів.

Серед цих поправок було вилучення інвестиційних обмежень для роздрібних інвесторів в активозабезпечені токени та накладання строгих кастодіальних вимог, забезпечуючи, що постачальники гаманців є дочірніми компаніями публічних бірж з безпечними практиками управління активами.

Крім того, в країні також заборонені Bitcoin ETF, що свідчить про обережний підхід регулятора до високоризикованих фінансових продуктів.

Останні кроки призвели до того, що багато хто вважає, що країна має антикриптовий становище щодо криптовалют.

Однак Лінч вважає ці регулятивні дії важливими кроками в напрямку створення більш безпечного та структурованого ринку, що в кінцевому підсумку користуватиметься інвестори та широка криптовалютна екосистема.

Які у вас загальні думки щодо останнього кроку Таїландської SEC?

Давши зелене світло інституційним інвесторам та особам з вельми високим чистим активом (UHNWIs) для покупки криптовалютних ETF, Комісія з цінних паперів та бірж Таїланду (SEC) забезпечує, що вона крокує у ногу з ширшими регулятивними розробками в рамках АТР у сфері цифрових активів.

Крок відображає еволюцію статусу країни як регіонального центру криптовалют, звітно, що країна приймає різноманітні блокчейн та DeFi ініціативи та проводить великі галузеві конференції, такі як Money20/20 Asia.

З урахуванням останніх дій Таїландської SEC проти неліцензованих криптовалютних платформ, як ви оцінюєте потенційний вплив на ринок криптовалют нації з точки зору довіри інвесторів та загальної стабільності ринку?

Останні дії Таїландської SEC проти неліцензованих криптовалютних платформ спрямовані на підвищення довіри інвесторів та стабільності ринку шляхом забезпечення регульованого середовища для торгівлі криптовалютами. Крок також відображає зусилля країни інтегрувати та розвивати свої фінансові послуги з розвитком в широких АТР і світовій фінансовій екосистемі. В деяких колах є думка, що будь-які заходи виконавчої влади усіляко `антикриптові`. Це неправильно. Якщо країна має належну регулятивну базу та реалістичний та життєздатний механізм для отримання ліцензії, то правильно і виправдано брати робусні виконавчі заходи проти тих, хто нехтує правилами. Виконавчі заходи як частина сприяючої регулятивної бази не є `антикриптовими`; насправді вони можуть допомогти в буденно роз`ясненні регулятивної чіткості і визначеності. Діючи таким чином, Таїланд повинен знаходитися в сильнішому положенні для залучення потоків та учасників ринку. Також вам може сподобатися: Спотові Bitcoin ETF: Таїландська SEC коригує правила для допуску до запуску продукту

Таїланд здається бере на замітку кроки інших азіатських ринків, таких як Індія та Філіппіни, у своєму регулятивному підході. Які наслідки мають ці узгоджені дії для траєкторії глобального управління криптовалютами?

Регулятивна узгодженість Таїланду з азійськими партнерами свідчить про узгоджені зусилля, принаймні на регіональному рівні, створити однакові принципи для галузі криптовалют. Це може враховуватися при розвитку глобальних стандартів управління належним чином. Позитивний відбиток дозволених нещодавно Гонконгом криптовалютних ETF також віддзвенюється по регіону та, ймовірно, спричинить позитивні розвитки для широкого ринку АТР. Ці заходи, разом із все більш позитивними сигналами від Сінгапуру та Кореї, означають, що країни, подібні до Таїланду, можуть отримати вигоду від спін-оффу розвиваючогося ринку криптовалют в Атра

Підхід Таїланду до регулювання цифрових активів все більше нагадує Південну Корею. Чи можете ви розкрити ключові аспекти регуляторної моделі Південної Кореї, яку Таїланд приймає? Як ви бачите його вплив на майбутню регулятивну панораму цифрових активів в Таїланді?

Таїландська SEC не дозволяє спотові обмінні фонди біткоїну (ETF), підхід, схожий на Південну Корею, яка також вирішила проти таких ETF в своєму внутрішньому ринку. Обидві регуляторні підходи Таїланду та Південної Кореї накладають сильний акцент на захист інвесторів та регулятивну чіткість. З вищими рівнями криптовалютної роздрібної адаптації від активної спільноти криптотрейдерів, які активно торгують криптовалютами, обидві країни вважаються регуляторами в Таїланді та Південній Кореї, для посилення захисту споживачів та мінімізації ризиків ринку, що можуть випливати з неліцензованих торгових платформ.

На завершення, яким чином уряди та регуляторні органи мають підходити до питання неліцензійних платформ криптовалют?

Регулятори повинні спрямовувати увагу на попередні заходи проти неліцензійних платформ криптовалют, використовуючи виконавчі заходи, співпрацю з галуззю та освіту інвесторів для забезпечення виконання правил без пригнічення інновацій в процесі. Читайте більше: Таїландська SEC представляє звинувачення щодо шахрайства колишньому керівнику Zipmex Thailand

Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане и наложении штрафов
SEC обвинила основателей Rari Capital в обмане инвесторов и незаконной деятельности. Сделка без признания вины закончилась штрафами и запретом на директоров. SEC ужесточает борьбу с криптопроектами, в том числе с Ethereum. 🚨🔒
Просмотреть