Ланцюжок Мерлін: Покращення другого шару Біткоїна

Ланцюжок Мерлін: Покращення другого шару Біткоїна

Чим є ланцюжок другого шару Мерлін?

Ланцюжок Мерлін представляє значне покращення в екосистемі другого шару Біткоїна, яка значно зростає за останній місяць. Загальне заблоковане значення в ланцюжку Мерлін зросло до $777,3 мільйона на момент написання статті, з $5 мільйонів на 9 березня.

Як підпідрозділ компанії Bitmap Tech, відомої своїми інноваціями, ланцюжок Мерлін пропонує масштабоване рішення, спроектоване для підвищення ефективності та застосовності Біткоїна.

Огляд ланцюжка Мерлін

Ланцюжок Мерлін - це протокол другого шару, побудований на Біткоїні, який має на меті покращення масштабованості та ефективності Біткоїна.

З використанням децентралізованої мережі оракулів, модулів шахрайства на ланцюжку та зменшення обсягів бетоні варто підняти активи, протоколи та продукти Біткоїна з першого шару через мережу другого шару. Головна мета ланцюжка Мерлін узагальнена в його девізі `Знову робимо Біткоїн цікавим`.

Робота ланцюжка Мерлін другого шару: Децентралізована мережа оракулів та ZK-Rollups

Основою масштабної системи ланцюжка Мерлін є його інноваційне використання технології Zero-Knowledge Rollups (ZK-rollups). Ця технологія дозволяє платформі обробляти великі обсяги транзакцій швидко та ефективно, складаючи декілька транзакцій в один пакет.

Після валідації пакета докази Zero-Knowledge використовуються для забезпечення точності та цілісності транзакцій без розкриття будь-якої підтекстової інформації. Ці докази генеруються та надсилаються базовому рівню Біткоїна вузлами-послідовниками, операторами, відповідальними за створення та управління цими доказами.

  • Робота оракулів та модулів шахрайства

Мережа оракулів у ланцюжку Мерлін складається з вузлів, які формують Комітет доступності даних (DAC). Ці вузли підтверджують належну обробку транзакційних даних, які вони отримують від вузлів-послідовників.

Для забезпечення цілісності та довіри в мережі оракулів вузли оракулів повинні ставити в заставу BTC, який може бути анульований у випадку, якщо вони надсилають або підтверджують невірну інформацію. Комбінуючи цей механізм ставок з модулями шахрайства на ланцюжку та доказами ZK, користувачі можуть оспорювати дійсність доказів ZK та пакетних даних. Якщо виклик виявиться успішним, відповідальний вузол стикається з покаранням, включаючи втрату частини їх ставки в BTC.

BTC Connect

Одним з найбільших викликів, який вирішує Мерлін Ланцюжок, є можливість користувачам Біткоїна взаємодіяти з багатограною екосистемою децентралізованих додатків (dApps) Ethereum.

Для зменшення цього розриву, Мерлін Ланцюжок використовує технологію BTC Connect, розроблену Particle Network. Цей інструмент дозволяє користувачам нативних гаманців Bitcoin взаємодіяти з dApps, сумісними з EVM, без необхідності переходу на сумісний з EVM гаманець, тим самим ламаючи бар`єри між цими двома провідними блокчейн-екосистемами.

Виконання смарт-контрактів на ланцюжку Мерлін

Сумісність Мерлін Ланцюжка з віртуальною машиною Ethereum (EVM) означає, що розробники можуть писати, розгортати та управляти смарт-контрактами Ethereum на ланцюжку Мерлін. Це сприяє інтеграції визнаних фреймворків розробки та інструментів, таких як OpenZeppelin та Hardhat.

  • Токен MERL та інвестори

Токен MERL, стандарт токену BRC-20, служить токеном управління для ланцюжка Мерлін.

Загальна та максимальна кількість токенів складає 2,1 мільярдів токенів, MERL дозволяє власникам брати участь у рішеннях управління, оплачувати комісії за транзакції та брати участь у розвитку платформи.

Частина цих токенів була розповсюджена під час заходу обгортки Merlin Seal, підкреслюючи участь громади та децентралізоване управління.

Серед інвесторів ланцюжка Мерлін є OKX Ventures, Foresight Ventures, Antalpha Ventures, KuCoin, ArkStream Capital.

Высказывания руководителя Ripple по обвинениям в манипулировании ценой XRP
Высказывания руководителя Ripple по обвинениям в манипулировании ценой XRP
Шварц из Ripple опроверг обвинения в манипуляции ценой XRP. Утверждает, что фирма не влияет на цену токена. XRP торгуется по $0.595, занимая 7 место по капитализации. 🚀💰
Просмотреть
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche.
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche.
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche, углубив свое участие в блокчейне. Партнерство соответствует тренду принятия блокчейна в финансовых учреждениях, обеспечивая эффективность и прозрачность. 🚀📈 #FranklinTempleton #Avalanche #FOBXX
Просмотреть
Convex Finance: сильный рост и прогнозы
Convex Finance: сильный рост и прогнозы
Convex Finance ($CVX) показывает впечатляющий рост, привлекая внимание инвесторов. Социальная активность и рыночная производительность $CVX лидируют среди конкурентов. Стремительный рост цены и позитивный прогноз делают $CVX ценным активом 💰📈.
Просмотреть
Лучшие проекты DAO с высокой социальной активностью
Лучшие проекты DAO с высокой социальной активностью
Обзор: Лидеры проектов DAO по социальной активности по данным Phoenix. $TAO впереди, $ICP на втором месте. Проекты широко известны и активно взаимодействуют с сообществом. 🔝🚀
Просмотреть