Беркшир та майбутня ціна Bitcoin: звіти та прогнози

Беркшир та майбутня ціна Bitcoin: звіти та прогнози

Що можуть сказати нам активи Berkshire про майбутню ціну Bitcoin

Мільярдер-інвестор Уоррен Баффет, відомий як `Оракул Омахи`, відомий своєю неприязню до Bitcoin, коли в 2018 році він назвав його `дуже отруйним для криси`. Баффет підкреслив, що Bitcoin не має внутрішньої вартості, порівнюючи його привабливість зіграння з рулеткою.

Віце-голова Berkshire Hathaway Чарлі Мангер недавно підтримав ідею США слідувати прикладу Китаю і заборонити його, характеризуючи Bitcoin як азартний контракт, дуже спотворений на користь будинку.

Відзначивши найвищий за всю історію року прибуток минулого року, Berkshire Hathaway наразі утримує криптовалютні активи. Чи це свідчить про великі зміни в сприйнятті цифрових активів інституційними інвесторами? Як зазначив захисник криптовалют Антоні Скарамуччі:

`Я знаю, що Чарлі Мангер ненавидів крипто. Уоррен Баффет ніколи не купив Microsoft, навіть коли грав у бридж з Біллом Ґейтсом щомісяця. А тепер він володіє Apple. Чи не буде це іронічно, якщо він купить #bitcoin як захист від своїх грошей? Ніколи не кажи ніколи.` - Антоні Скарамуччі (Twitter, 24 лютого 2024 року)

Інвестиції в цінності

Berkshire Hathaway, під керівництвом Уоррена Баффета, є однією з найбільших компаній, включених у S&P 500 за ринковою вартістю, що робить її близькою до технологічних гігантів за капіталізацією ринку.

Незважаючи на вражаюче зростання акцій Berkshire, його різноманітний бізнес-портфель та сильна діяльність у страхуванні зібрали позитивні відгуки від аналітиків.

Сектор

  • 2023 (у мільйонах)
  • 2022
  • Страхування-підписання
  • $5,428
  • $(30)
  • Страхування-інвестиційний прибуток
  • $9,567
  • $6,484
  • Залізниця
  • $5,087
  • $5,946
  • Служби та енергетика
  • $2,331
  • $3,904
  • Інші бізнеси та різні позиції
  • $14,937
  • $14,549
  • Операційний прибуток
  • $37,350
  • $30,853

Однак великий розмір Berkshire створює виклики у здійсненні значних придбань, що Баффет визнав у листі акціонерам. Рекордний накопичений товарний запас конгломерату відображає його боротьбу з пошуком переконливих угод за вигідними оцінками. Баффет знизив очікування, вказавши, що Berkshire може не забезпечити `очейроптового результату` найближчим часом.

Найкращий рік Berkshire

У 2023 році Berkshire Hathaway зафіксувала найвищий за всю історію року прибуток. Компанія заявила про чистий прибуток в розмірі $97,1 мільярда минулого року, що різко відрізняється від збитку в розмірі $22 мільярди в 2022 році через інвестиційний спад.

На минулому тижні Berkshire Hathaway Inc. побачила відступ акцій після наближення до історичного максимуму, зблизивши свою ринкову вартість з $1 трильйона. Незважаючи на те, що акції ненадовго перевищили $925 мільярдів за ринковою капіталізацією, акції закрилися нижче на 1,9% після короткочасного зростання на 3,1% вранці, позначивши найбільше за один день зростання з серпня.

Раніше Berkshire звітувала про вищий операційний прибуток у розмірі $8,48 мільярда в четвертому кварталі, що становить зростання з $6,63 мільярда прошлого року. Це збільшення було призначено покращенню прибутків від страхування та інвестицій, підтриманих вищими процентними ставками та м`якими погодними умовами.

Незважаючи на вражаючі результати, оцінка Berkshire стоїть в розріз з технологічними гігантами, що домінують сучасний ринок, з акціями, що торгуються в двох класах, включаючи високоцінні клас A.

Нещодавно Berkshire звітувала про чистий прибуток у розмірі $12,7 мільярда за перший квартал, що становить зниження на 64% порівняно з $35,5 мільярда попереднього року. Незважаючи на це, компанія заробила майже $7 мільярдів зі свого портфеля протягом останнього року. Акції Berkshire зросли на 11% в 2024 році, перевершивши виправлення S&P 500 на 8% загального доходу.

Nubank

Бразильський Nu Holdings представив інноваційні продукти, такі як Nucripto, що дає користувачам можливість торгувати криптовалютами, такими як Bitcoin та Ethereum. У червні 2021 року Berkshire Hathaway Баффета інвестувала $500 мільйонів в Nubank, а пізніше додала ще $250 мільйонів під час її IPO, зробивши загальну інвестицію в 2021 році в розмірі $1 мільярда.

У 2023 році Nu Holdings побачила зростання ціни більше 100%, випередивши інші утримання Баффета, такі як Amazon, Apple, Coca-Cola, Bank of America, і зробивши це найбільш прибутковою інвестицією в портфелі Berkshire Hathaway минулого року. Незважаючи на традиційну неприхильність Баффета до крипто, його продовжувана утримання Nu Holdings свідчить про оптимістичний погляд на майбутнє акцій.

Банк пропонує цифрові фінансові послуги, включаючи доступ до Bitcoin ETF через свою інвестиційну одиницю NuInvest. Він має на меті скористатися цим ринком, пропонуючи інноваційні фінансові послуги та вирішуючи незадоволеність клієнтів високими зборами і поганими досвідами.

Хоча криптовалюти не відповідають принципам інвестицій Баффета, їх значні зростання, наприклад, стрімке зростання Bitcoin на 150% в 2023 році, можуть вплинути на майбутні інвестиційні рішення Berkshire. Інвестиція Berkshire у Nubank свідчить про стратегічний вступ у сектор цифрових фінансів, незважаючи на особисті застереження щодо криптовалют.

Зняття готівки

Резерви готівки Berkshire досягли рекордних $189 мільярдів у 1 кварталі 2024 року, коли конгломерат продовжив розгортання акцій, включаючи значну частину свого портфелю Apple.

Компанія повідомила, що вона продала майже $20 мільярдів акцій протягом перших трьох місяців року, купуючи лише на $2,7 мільярдів, скоротивши вартість свого акційного портфеля з $354 мільярдів на кінець 2023 року до $336 мільярдів. Вплив Bitcoin ETF

З успіхом запуску наведених Біткоїна ETF в цьому році, інвестиційні фірми уважно вивчають цифрові активи та криптобізнес. Генеральний директор BlackRock Ларрі Фінк, колишній сумнівник, зараз висловлює рішучу віру в Bitcoin як клас активів, порівнюючи його роль зі золотом у захисті багатства.

Так само Fidelity, відомий своїми зусиллями у розвитку криптоекосистеми, що охоплює торгівлю, ETF та казначейські послуги, просуває ресурси для допомоги особам `торгувати крипто з ясністю`, сигналізуючи про зростаюче прийняття та інтерес до криптовалюти серед традиційних фінансових установ.

Наступні значні зусилля Волл-стріту в цифрові активи ймовірно розпочнуться в травні. Тоді SEC стикається з дедлайном на затвердження або відхилення перших ETF-фондів, які утримують Ефір, другий за розміром криптобізнесу з ринковою вартістю $393 мільярдів.

Компанії, включаючи Fidelity, BlackRock та Invesco, подали заявки на запуск ETF на Ефір. Звіт Bernstein Research у лютому вказував на те, що практично впевнено, що продукти отримають схвалення протягом наступного року.

Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Коммодити-трейдер Питер Брандт предсказывает, что цена Биткоина может вырасти до $300,000, основываясь на iH&S фигуре на графике. Он также ранее прогнозировал достижение $150,000 в текущем цикле. 📈🚀
Просмотреть
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
📈 Bitcoin находится в краткосрочном бычьем тренде, но стал перекупленным. Признаки разворота видны, но подтверждение требует выхода выше $68K. Bitcoin сталкивается с сопротивлением от $64K до $64.5K, с поддержкой около $63K. RSI намекает на паузу перед дальнейшим ростом. 🚀📉
Просмотреть
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
🔍 Статья: Восход Bitcoin эпохи Накамото: недавние транзакции Satoshi-era кошельков. Редкие переводы с кошельков 2009 года. Возможно, связаны с создателем BTC. 🚀🔒
Просмотреть
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Аналитическая фирма CryptoCon уверено предсказывает наступление бычьего рынка биткоина по Puell Multiple. Заключение: биткоин готовится к значительному росту цены, следующий бычий период начнется после 28 ноября 2024 года. 🚀📈
Просмотреть