Кракен підтримує USDT в Європі: реакція на регулятивні зміни

Кракен підтримує USDT в Європі: реакція на регулятивні зміни

Кракен підтверджує продовження підтримки стейблкоїна USDT в Європейському союзі

Криптовалютна біржа Кракен відкинула чутки про видалення стейблкоїна USDT Tether для своїх європейських користувачів.

Глобальний керівник розвитку та управління активами Кракену, Марк Грінберг, уточнив це у своєму пості 18 травня на X (раніше Twitter). Кракен продовжить включення USDT в Європі.

BeInCrypto повідомляв, що Кракен розглядав можливість припинення підтримки USDT в ЄС, якщо стейблкоїн не відповідає майбутнім регулятивам Markets in Crypto-Assets (MiCA), які набудуть чинності у липні.

Ця регулятивна рамка призначена надавати чіткі вказівки для розробників криптовалютних активів та постачальників послуг. Вона забезпечує дотримання вимог антибілшого відмивання (AML) та боротьби з фінансуванням тероризму (CTF).

Новина викликала реакцію у криптоспільноті. Люди вказали на те, що USDT є найбільшим стейблкоїном і серед найбільш торгованих цифрових активів у галузі. Tether має ринкову капіталізацію понад 110 мільярдів доларів, що становить близько 69% ринкової частки.

Проте, Грінберг відповів на ці обурення, заявивши, що платформа має намір зберегти підтримку USDT в Європі. Він підкреслив цінність USDT для європейських клієнтів, додавши, що Кракен досліджує всі варіанти надання USDT в межах нового регулятивного режиму.

Щодо регулятив MiCA, Грінберг також підтвердив, що Кракен дотримуватиметься всіх законодавчих вимог, навіть тих, з якими вони можуть не погоджуватися.

«Ми знаємо, що наші європейські клієнти цінують доступ до USDT, і ми продовжуємо розглядати всі варіанти для надання USDT в межах майбутнього режиму. Звичайно, ми будемо дотримуватися всіх законодавчих вимог, навіть тих, з якими ми не погоджуємося. Але правила ще не узгоджені, і ми продовжуємо робити все можливе для продовження надання всіх відповідних стейблкоїнів нашим європейським клієнтам», - додав Грінберг.

У той час як криптоспільнота привітала регулятивну ясність MiCA, відомі фігури галузі, такі як генеральний директор Tether Паоло Ардуіно, мають сумніви. Ардуіно підкреслив потребу у виробниках стейблкоїнів уникати непокритих готівкових вкладень. Замість цього він підтримує збереження 100% резервів у державних облігаціях для пом`якшення ризику банкрутства банків.

Ардуіно посилався на минулі випадки, коли банки та стейблкоїни в США стикалися з ризиками непокритих готівкових вкладень. Він наголосив на важливості вивчення цих подій для забезпечення стабільності та безпеки стейблкоїнів у майбутньому.

ОКХ планирует перезапуск американской биржи с новым приложением
ОКХ планирует перезапуск американской биржи с новым приложением
ОКХ запустит новое американское приложение осенью 2024 года, заменяя ОККоин. Будут доступны трансферты ACH, улучшая удобство пользователей. Планируется привлечение американских банков как партнеров. 📱🤝
Просмотреть
Криптожурналист: Coinbase добавляет Zetachain (ZETACHAIN)
Криптожурналист: Coinbase добавляет Zetachain (ZETACHAIN)
Coinbase продолжает расширять свой листинг: на очереди Zetachain (ZETACHAIN). 🚀📈 #Coinbase #Zetachain #криптовалюты
Просмотреть
Coinbase добавляет Aleo (ALEO) перед решением ФРС
Coinbase добавляет Aleo (ALEO) перед решением ФРС
Coinbase добавила Aleo (ALEO) перед решением ФРС 🚀📈🔥. Не инвестиционный совет.
Просмотреть
Доминирование Uniswap на рынке DEX: $7.09 млрдеженедельный объем
Доминирование Uniswap на рынке DEX: $7.09 млрдеженедельный объем
Uniswap лидирует на рынке DEX с еженедельным объемом в $7.09 млрд 💰. PancakeSwap на втором месте, ORCA на третьем, Aerodrome четвертый, Raydium пятый, DODO шестой, Curve седьмой, Camelot восьмой, Thorchain девятый.
Просмотреть