Топ-30 швидких блокчейнів: Солана в лідерах

Топ-30 швидких блокчейнів: Солана в лідерах

Солана лідирує серед швидких блокчейнів великого масштабу — CoinGecko

Дослідження від CoinGecko стверджує, що Солана є найшвидшим серед блокчейнів великого масштабу, з фактичною середньою кількістю транзакцій на секунду (TPS), яка досягла рекордних 1,504 у квітні 2023 року, коли почалася манія навколо мем-коїнів. Така статистика робить Солану близько в 46 разів швидшою за Ethereum та в 5 разів швидшою за Polygon.

Для визначення найшвидших блокчейнів, дослідження CoinGecko проаналізувало швидкість обробки транзакцій топ-30 блокчейнів за їх рейтингом загальної заблокованої вартості (TVL) на DefiLlama станом на 15 травня 2024 року. Швидкість обробки вимірювалася за метрикою фактичних або реалізованих транзакцій на секунду (TPS), обчисленою як щоденний середній показник для забезпечення стандартизованого порівняння якомога більшої кількості блокчейнів.

CoinGecko стверджує, що найвищі реальні значення TPS, вказані в дослідженні, можуть відрізнятися від інших розрахунків, оскільки вони використовують щоденні середні. Дані TPS були отримані з публічно доступної інформації, наданої відповідними дослідниками блокчейнів та Dune Analytics. Однак деякі блокчейни, включаючи Hyperliquid, PulseChain, Kava, Cardano та Rootstock, були виключені з дослідження через недостатність даних.

Незважаючи на те, що Солана ранжирується як найшвидший блокчейн, вона все ще досягла лише 1,6% своєї теоретичної максимальної швидкості 65,000 TPS, стверджує CoinGecko. Зростаюча кількість транзакцій призвела до мережевої затору, і ще не зрозуміло, наскільки швидко Солана зможе записати вищі реальні TPS після завершення планових оновлень.

Другим за швидкістю блокчейном є ще один ненаївний EVM — Sui, який записав свій найвищий реальний TPS у липні 2023 року, коли онлайн-гра Sui 8192 стала популярною. Іншими швидкими блокчейнами серед ненаївних до EVM є TON на 175 TPS та Near Protocol на 118 TPS. Усього 8 ненаївних великих блокчейнів мають середню пікову TPS в 284, роблячи їх швидшими в 3,9 рази за 17 найбільших EVM та сумісних з EVM блокчейнів, які реалізували в середньому лише 74 TPS.

Серед блокчейнів EVM BNB Smart Chain (BSC) досягла показника 378 реального TPS 7 грудня 2023 року, серед ударів двигунами у спекотних умовах. Це робить BSC найшвидшим блокчейном серед EVM, хоча вона лише третя за огі я рейтингу і досягає менше половини реалізованої швидкості обробки Sui.

Так само, мода реєстрації дозволила Polygon зафіксувати 190 реальних TPS 16 листопада 2023 року, зробивши її найшвидшою серед найбільших рішень для масштабування Ethereum і в 8,4 разу швидшою за сам Ethereum.

Еthereum та її десять найбільших рішень для масштабування зареєстрували загальний реальний TPS 500, роблячи їхню комбіновану швидкість обробки кращою за BSC, але все ще повільнішою за Solana та Sui.

Майже всі 25 блокчейнів відзначили свої найвищі реальні TPS протягом останнього року, вказуючи на зростання онлайн-активності та досягнення більших рівнів в останні місяці, очолюваних реєстраціями та спекуляціями на мем-коїнах.

Статья: Цена токенов HMSTR в Hamster Kombat: прогнозы и ожидания
Статья: Цена токенов HMSTR в Hamster Kombat: прогнозы и ожидания
Обзор: Hamster Kombat готовится к воздушному переливу токенов $HMSTR 26 сентября. Спекуляции о стоимости на биржах, IOU токена и потенциальной прибыли. Релиз на крупных биржах, ожидается высокий интерес. Интерлюдия в игре вводит изменения, подготовка к онлайн-запуску токена. 🐹🚀
Просмотреть
Массовая разблокировка токенов Chainlink: $208 млн отправлены на Binance
Массовая разблокировка токенов Chainlink: $208 млн отправлены на Binance
Chainlink (LINK) разблокировал 208 млн долларов токенов, большая часть отправлена на Binance. Цена LINK стабильна, даже после разблокировки. На момент написания торгуется по $11,30. ⛓️💰📈
Просмотреть
Высказывания руководителя Ripple по обвинениям в манипулировании ценой XRP
Высказывания руководителя Ripple по обвинениям в манипулировании ценой XRP
Шварц из Ripple опроверг обвинения в манипуляции ценой XRP. Утверждает, что фирма не влияет на цену токена. XRP торгуется по $0.595, занимая 7 место по капитализации. 🚀💰
Просмотреть
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche.
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche.
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche, углубив свое участие в блокчейне. Партнерство соответствует тренду принятия блокчейна в финансовых учреждениях, обеспечивая эффективность и прозрачность. 🚀📈 #FranklinTempleton #Avalanche #FOBXX
Просмотреть