Майбутнє Ординалів на біткоїні

Майбутнє Ординалів на біткоїні

Як змінюють ординали наше уявлення про NFT?

Запущений у січні 2023 року, Протокол Ординалів відкрив Біткойн екосистему для безглуздості NFT, дозволяючи користувачам уміщати дані - зображення, мистецтво, відео і багато іншого - до окремих біткойн-номіналів, відомих як сатоші.

Ідея приведення NFT на мережу Біткойн може здатися деяким несерйозною.

Інші, однак, визнали важливість та провозгласили Ординали як укол в області Proof-of-Work блокчейні.

Міцним, як він був, цифровий золотий наратив тепер підтримувався найдорожчим використанням, оскільки біткойн став більш ніж дефляційною цифровою валютою: тепер він міг виступати як незамінна частина цифрового мистецтва чи музики. Ординали: від надписів до нескінченності

Запровадження Ординалів ефективно дозволило клептувати NFT безпосередньо на мережу Біткойн вперше. Ця ідея приписується колишньому прихильнику Bitcoin Core і засновнику Ординалів Кейсі Родамору.

Ординали представляють собою систему, в якій серійні номери присвоюються сатоші, надаючи кожному унікальний ідентифікатор, який можна відстежувати через транзакції і надаючи користувачам змогу додавати до них додаткові дані (надписи).

Лише декілька місяців після запуску Ординалів анонімний розробник вдосконалив BRC-20, стандарт токена, який розширив функціональність Bitcoin, підтримуючи клептування і передачу перехідних токенів через протокол.

Експериментальний стандарт - який використовує Ординальні надписи для вбудовання даних токенів безпосередньо в блокчейн - був відкриттям: менше ніж за рік після запуску Ординалів, міщение BRC-20 мем-монета ORDI перевищила $1 мільярд на ринку.

Щодо Ординалів, близько 66,5 мільйонів надписів було зроблено на сатоші за даними Dune Analytics.

Оскільки в одному біткоїні є 100 мільйонів сатоші, у нас ще є певний шлях до того, щоб надписи дорівнювали цілому монету. Сума доларів, згенерована платежами з Ординалів, тим часом перевищує $417 мільйонів.

За менш ніж 18 місяців з моменту офіційного запуску Ординалів було багато смислових досягнень, від дебюту першої Колекції Ординалів (Біткойн Шамани) до приходу першого в історії сервісу надписів (OrdinalsBot) та вищезгаданого успіху ORDI.

Одним із найважливіших досягнень було відкриття ринку Біткойн NFT на Magic Eden, яке статило базу для лихоманки торгівлі BRC-20 NFT на базі Біткойн, подібно до розквіту NFT Ethereum 2021 року. Як Порівнюються Біткойн Ординали з Ethereum NFT?

Таким чином, як порівнюються створені на основі біткоїн NFT з більш давніми еквівалентами на Ethereum?

Основна різниця, на яку варто звернути увагу, полягає в тому, що Ethereum NFT створюються за допомогою смарт-контрактів на основі стандартів, як ERC-721 та ERC-1155.

Це фактично означає, що дані NFT можна зберігати на різних рівнях мережі Ethereum або навіть на Міжпланетній файловій системі, з NFT, які отримують користь від більшої функціональності. Натомість, біткоїн NFT записуються безпосередньо на однойменний блокчейн.

Ще одним пунктом розходження є пов`язані з транзакційними витратами. Оскільки Ординали зберігаються on-chain, витрати на транзакції вищі. На відміну від цього, Ethereum NFT можуть бути збережені off-chain та, таким чином, користуватися меншими витратами.

Оскільки винагороди за NFT працюють через смарт-контракти, і Біткойн не є мережею смарт-контрактів, Ординали не належать створникам до отримання винагород за доходи від повторних продажів їхніх робіт.

Сказавши це, існують ініціативи, які мають на меті надання Біткойну здатності до смарт-контрактів, кавени як один із прикладів.

Хоча деякі заперечують за те, що це призводить до дегенеративності DeFi на Біткойні (що не кажучи вже про підвищення платежів за мережу), Ординали та BRC-20 були похвалені такими людьми, як Віталік Бутерін, який привітав `органічний повернення культури будівельника` на мережу PoW минулого літа.

Це культура, яка зіткнулася з Ethereum у формі стандарту токена ВРС-721 який дозволяє містити ERC-721 NFT з Ethereum на Біткойн.

Цікаво, що Ординали можуть бути використані для цілей, що перевищують запис повідомлення на сатоші: недавня ініціатива від основного тримача BTC Майкрософт дозволяє використовувати протокол для створення безпечних, незмінних децентралізованих ідентифікаторів (ДБІ).

Є аргумент на те, що Ординали вивчили уроки з попереднього розквіту NFT і, оскільки надписи не можуть бути змінені після створення і біткоїн NFT природно рідкісніші, вони краще зберігають свою цінність. Час покаже. Розцвіт Біткойн Layer-2s

Успіх Ординалів нерозривно пов`язаний із зростанням Layer-2 Біткойн, вторинних протоколів, побудованих на основі Біткойн та призначених для вирішення викликів масштабування мережі та покращення її корисності.

У певному розумінні, ця еволюція мережі Біткойн слідує подібним трендам до Ethereum, яка породила власний ряд Layer-2 під час останнього великого розцвіту DeFi

Один з таких Layer-2 це Merlin Chain, яка використовує технологію ZK-Rollup для стиснення даних транзакцій та забезпечення швидших і дешевих транзакцій.

Інші відзначні особливості L2 включають його децентралізовану оракульну мережу, on-chain BTC модулі доказу шахрайства та сумісність з Ethereum Virtual Machine.

Незважаючи на те, що Merlin був запущений раніше цього року, він став безперечно найбільшим біткоїном бічним ланцюгом, його $1 мільярд + TVL значно перевершує той, якими є Rootstock, Stacks та інші Bitcoin L2.

Команда за Merlin Chain раніше розробила BRC-420, стандарт, який перетворює ординальні надписи в активи, які можуть взаємодіяти між собою - відомі як рекурсивні надписи.

Особливістю BRC-420 є введення стандарту винагород, що дає розробникам право на отримання доходів від використання їхніх творінь, при цьому команда зобов`язана розкрити потенціал природних активів Біткойн, протоколів, таких як Ординали, та відповідних продуктів.

З ринковою капіталізацією рішень Bitcoin L2 тепер перевищує $4,3 мільярда менше ніж за 18 місяців від запуску Ординалів, у Кейсі Родамора є багато чого, чим пишатися.

Не те щоб розробник відпочив на лаврах: у квітні він запустив Руни, протокол для функціональних токенів, який використовує Біткойн.

Відмова від відповідальності: Текст вище є рекламною статтею, яка не є частиною редакційного вмісту Cryptonews.com.

Империя X завершила выпуск NFT ваучеров на Telegram
Империя X завершила выпуск NFT ваучеров на Telegram
Империя X выпустила NFT ваучеры на Telegram. 570,000 ваучеров доступны на рынке Getgems. Владельцы смогут обменять их на токены $X для улучшения игрового опыта в Telegram. Генерация токенов назначена на 30 сентября 2024 года, предстоящие недели критически важны для развития проекта. 🚀🎮
Просмотреть
SuperRare: эволюция NFT-искусства и рынка
SuperRare: эволюция NFT-искусства и рынка
SuperRare 2.0 улучшил вовлеченность художников, предлагая самосоздающиеся контракты и Децентрализованную Автономную Организацию. SuperRare Spaces поддерживает независимые магазины художников, решает проблемы централизации и фрагментации. Инновации доступны на Binance. 👨‍🎨🖼️🚀
Просмотреть
Токен WLFI: продажи ограничены, Трамп подтвердил проект на DeFi
Токен WLFI: продажи ограничены, Трамп подтвердил проект на DeFi
Обзор: Токен WLFI - управление без экономических выгод. Продажи ограничены. Дональд Трамп подтвердил проект. SEC по отношению к криптопроектам может стать мягче. 😮🚀
Просмотреть
Дональд Трамп удивлен успехом NFT: отношение к криптовалютам изменилось
Дональд Трамп удивлен успехом NFT: отношение к криптовалютам изменилось
Бывший президент США Дональд Трамп признал успех своих NFT проектов на сети Ethereum Polygon, изменив свое отношение к криптовалютам. Он удивлен, что его коллекционные карточки приобретают за крипту, не долларами. 🔥🚀
Просмотреть