Дані про інфляцію: каталізатор спотового ETF для біткоїна

Дані про інфляцію: каталізатор спотового ETF для біткоїна

Обережний відскок біткоїна стикатиметься з перешкодами даних про інфляцію пізніше на цьому тижні

Каталізатор спотового ETF для біткоїна втрачає свою силу, набуваючи додаткового значення макрофакторів.

Дані про інфляцію, які надходять у вівторок та середу, швидше за все визначать як мінімум короткостроковий настрій ринку.

На цей момент найбільша криптовалюта у світі торгувалася на рівні $62,700, піднявшись на 2% протягом останніх 24 годин за даними CoinDesk, та на 4% вище від мінімуму п`ятниці. Індекс CoinDesk 20 був вище на 1,25% протягом останніх 24 годин.

З відмінним спотовим купівельним ETF біткоїном, який майже припинив своє існування або навіть став негативним на деякі дні, макрокаталізатори останнім часом набули більшого значення. Це було очевидно в п`ятницю вранці за американськими годинами, коли несподіваний ріст очікувань споживчої інфляції співпав з голосними заявами президента ФРС Далласа Лорі Логан, щоб відправити біткоїн вниз на $3,000 за кілька хвилин від рівня $63,300.

Дані про інфляцію в календарі

Наступні негативні або позитивні каталізатори ймовірно визначатимуться звітами про інфляцію США, а саме індексом виробників цін (PPI), запланованим на випуск у вівторок о 8:30 за східним часом та індексом споживчої цін (CPI) через 24 години.

З обох цих двох звітів індекс споживчої ціни має більше значення, і економісти передбачають, що цей показник зріс на 0.4% у квітні, відповідно до росту у березні. Щорічний темп показника CPI становить 3,4% порівняно зі 3,5% у березні. Так званий базовий CPI - який вилучає вартість їжі та енергії - очікується зростати на 0,3% у квітні порівняно з 0,4% у березні, і щорічний темп падає до 3,6% з 3,8%.

Це стійко висока інфляція, яка ускладнила ринкові очікування щодо серії знижок процентних ставок Федеральної резервної системи в 2024 році. До сьогодні було реалізовано точно нульову знижку процентної ставки, а ринки зараз надаютьм тим, що Федеральна резервна система залишиться спокійною протягом решти року з імовірністю у 11%, за даними CME FedWatch. Ще один швидкий звіт про інфляцію може не тільки змусити трейдерів відмовитись від будь-яких наближених до них сподівань на більш м`яку грошову політику в 2024 році, а також може викликати початок оцінювання вірогідності наступного кроку Феду в підвищенні базових ставок.

Інші дані та виступ Пауелла

Середа також принесе звіт уряду США про роздрібну торгівлю за квітень, який не повинен бути вомовленим як важливий показник. Окрім високої інфляції, економіка США поки що не показувало ознак, що вона потребує нижчих ставок. Хоча останній час спостерігається невеликий спад, зайнятість продовжує вразити щомісяця, а показники роздрібних продажів показують здорові витрати споживачів.

Прогнози економістів щодо роздрібних продажів в квітні передбачають зростання на 0,4% порівняно з 0,7% в березні. Очікується, що після автомобільних та паливних роздрібних продажів у квітні зростуть лише на 0,1%, у порівнянні з 1,0% в березні.

Інвестори також почують виступ голови ФРС Джерома Пауелла, який о 10 годин ранку за східним часом у вівторок запланований для участі у модерованій дискусії з головою Нідерландського центрального банку Класом Кнотом на щорічному загальному зборі Асоціації іноземних банків в Амстердамі. Звісно, немає гарантії, що Пауелл скаже свої поточні думки щодо економіки та грошової політики.

Прогноз цены биткоина на 22 сентября: медведи против быков
Прогноз цены биткоина на 22 сентября: медведи против быков
BTC падает на 1%, но вырос на 3,91% за неделю. Ожидается отскок к $63,000. Возможна коррекция к $61,000-$62,000. Боковой трейдинг $60,000-$65,000 ожидается. Цена BTC - $62,606. 📉📈🔒
Просмотреть
Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Bitcoin (BTC) упал на 1.5%, il Capo считает это возможностью. Ликвидировано $79 млн за сутки. Цена BTC остается неопределенной. 📉🤔
Просмотреть
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Питер Шифф: критик продаж биткоина. Его мнение вызывает споры: актуальность или скандал? Шифф признал потенциал биткоина, но остается настойчивым критиком.
Просмотреть
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Коммодити-трейдер Питер Брандт предсказывает, что цена Биткоина может вырасти до $300,000, основываясь на iH&S фигуре на графике. Он также ранее прогнозировал достижение $150,000 в текущем цикле. 📈🚀
Просмотреть