Наближається регулювання криптодобування в Росії

Наближається регулювання криптодобування в Росії

Російські енергетичні компанії готуються до `полювання` на приватних криптодобувачів та обмеження діяльності осіб, які добувають криптовалюти вдома, повідомила звіт від 12 травня.

Засіб масової інформації `Ізвестія` зазначила, що Експертна рада при російському уряді готується надіслати свіжі пропозиції щодо добування криптовалюти до Кабінету Міністрів.

Законодавці хочуть включити запропоновані заходи до нового пакету законів про криптовалюту. Ці закони також спрямовані на легалізацію промислового добування криптовалюти та заборону більшості внутрішніх бірж.

🔋 Голова криптодобування уряду Росії: Регулювання добування - наш пріоритет

Представник Федеральної антимонопольної служби Росії Дмитро Тортев заявив, що такий крок дозволить енергопостачальникам діяти без необхідності проходження через судову систему.

`Зараз електропостачальники повинні представляти докази порушень, пов`язаних із криптодобуванням, у суді. Це витрачає час і гроші цих компаній. Однак, якщо на федеральному рівні розроблено єдину систему штрафів, це прискорить і посилить боротьбу проти [незаконного криптодобування]`, - сказав він.

Російська домашня криптодобувачка демонструє своє обладнання. (Джерело: ProMining/YouTube)

Документ також пояснює, як енергетичні компанії будуть штрафувати `незаконних` добувачів. В документі пропонується дозволити енергопостачальним компаніям стягувати здебільшого вищі тарифи з домашніх порушників.

Ці тарифи зазвичай зарезервовані для `промислових підприємств`.

Документи, згідно із звітом, стверджують, що російська енергетична система `перевантажена` в багатьох районах.

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть