Фінансові гіганти вкладаються у BTC ETF: JP Morgan та Wells Fargo відкривають свою залученість

Фінансові гіганти вкладаються у BTC ETF: JP Morgan та Wells Fargo відкривають свою залученість

Американські гіганти банківської сфери - JP Morgan та Wells Fargo - оголосили про свої інвестиції в Spot Bitcoin ETF, розкривши свою залученість до BTC, найбільшої криптовалюти у світі. Цей значущий розвиток відбувається на тлі постійного спаду на ринку криптовалют, що призвело до того, що ціна BTC незначно впала нижче $60,000.

Американські фінансові компанії - Wells Fargo та JP Morgan - виявили свою залученість до BTC, розкривши свою участь в Spot Bitcoin ETF у нещодавньому звіті. Це рішення інвестувати в BTC ETF є помітною зміною в підході банків до криптовалют.

Wells Fargo розкрила у своєму новому звіті до Комісії з цінних паперів та бірж Сполучених Штатів (SEC), що в даний момент володіє 2 245 акціями Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), вартістю $121 207, які вона вже конвертувала в ETF. Крім того, американський банк утримує 37 акцій ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), вартістю $1 195.

З іншого боку, JP Morgan, яка має близько $2,9 трлн активів під управлінням (AUM), розкрила свою загальну участь в Spot BTC ETF у звіті до SEC. Банк повідомив, що купив акцій на суму близько $760 000 у BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Bitwise Bitcoin ETF та ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO).

Крім того, JP Morgan також володіє близько 25 021 акцій на суму $47 000 у постачальниках криптовалютних банкоматів, Bitcoin Depot. Інвестиційна компанія також розкрила свою залученість до Spot BTC ETF кілька годин після оголошення Wells Fargo.

Незважаючи на регулятивну неоднозначність та постійну волатильність ринку, інституційний інтерес до криптовалют, зокрема BTC, стрімко зростає. Старший аналітик Bloomberg, Ерік Балчуназ, також прогнозує, що ще більше фінансових компаній ймовірно підуть по шляху JP Morgan та Wells Fargo, щоб розкрити участь в Spot Bitcoin ETF як ринкові мейкери або Авторизовані Учасники (APs).

Незважаючи на зростаючий інтерес від традиційних фінансових установ до BTC, ціна криптовалюти показує дивовижну відсутність бикового руху. Після події по піврічному циклу 20 квітня, BTC торгується бічно, спостерігаючи неперервний спад, який знизив його ціну до близько $57 000 раніше.

Криптовалюта, яка зафіксувала історичний максимум понад $73 000 в березні, побачила 14,20% падіння за останній місяць. Крім того, Bitcoin втратив значну частину своїх доходів перед подією по піврічному циклу і зараз торгується на рівні $60 494, за даними CoinMarketCap.

Платформа для аналізу блокчейнів, Santiment, розкрила, що постійне відсутність інтересу до BTC та загальний настрій ринку може бути сильним ознакою того, що криптовалюта наближається до своєї мінімальної ціни.

BTC ціна опускається нижче $61 000 | Джерело: BTCUSD на Tradingview.com Зображення від PlasBit, графік від Tradingview.com

Прогноз цены биткоина на 22 сентября: медведи против быков
Прогноз цены биткоина на 22 сентября: медведи против быков
BTC падает на 1%, но вырос на 3,91% за неделю. Ожидается отскок к $63,000. Возможна коррекция к $61,000-$62,000. Боковой трейдинг $60,000-$65,000 ожидается. Цена BTC - $62,606. 📉📈🔒
Просмотреть
Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Bitcoin (BTC) упал на 1.5%, il Capo считает это возможностью. Ликвидировано $79 млн за сутки. Цена BTC остается неопределенной. 📉🤔
Просмотреть
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Питер Шифф: критик продаж биткоина. Его мнение вызывает споры: актуальность или скандал? Шифф признал потенциал биткоина, но остается настойчивым критиком.
Просмотреть
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Коммодити-трейдер Питер Брандт предсказывает, что цена Биткоина может вырасти до $300,000, основываясь на iH&S фигуре на графике. Он также ранее прогнозировал достижение $150,000 в текущем цикле. 📈🚀
Просмотреть