Надзвичайний притиск на керівників криптовалютних бірж

Надзвичайний притиск на керівників криптовалютних бірж

Засновник та колишній генеральний директор біржі Digitex Futures, Адам Тодд, визнав себе винним у свідомому спрямуванні фірми на недодержання програми боротьби з відмиванням грошей.

Особливу увагу слід звернути на те, що заява колишнього генерального директора була виписана в федеральному суді Південного округу Флориди 7 травня. Колишній генеральний директор Digitex підтвердив свою провину.

Прокуратура Сполучених Штатів повідомила, що Тодд визнав себе винним у `примусовому` спрямуванні Digitex на порушення Закону про банківську таємницю. Оскільки Тодд був призначений в обвинувачення цього року, його звинувачували у керуванні незареєстрованою ф`ючерсною платформою, яка спрямовувалася на американських клієнтів з 2018 по 2022 рік, імовірно, знехтувавши важливими протоколами з протидії відмиванню грошей та визнання клієнтів.

У 2020 році Тодд оголосив, що не буде `жодних вимог щодо підтвердження особи клієнтів` після порушення даних в Digitex. Було повідомлено, що колишній працівник біржі вкрав інформацію з паспортів та посвідчень водія користувачів.

У цей час Digitex стверджував, що блокує американські IP-адреси та просив користувачів підтвердити, що вони не базуються у Сполучених Штатах. Тодд покинув посаду генерального директора Digitex у жовтні 2022 року і є головним розробником у Digitex Games з лютого 2023 року.

Тодду загрожує до п`яти років в`язниці і штраф у розмірі 250 000 доларів за його дії. Однак Прокуратура Сполучених Штатів ще не оголосила дату проведення слухання по визначенню стягнення для Тодда.

Правові виклики для керівників криптовалютних бірж

Правові виклики Digitex додаються до низки правових проблем, що оточують біржі в криптовалютній індустрії, до якої входять FTX та Binance.

У 2022 році Сем Бенкман-Фрід, колишній генеральний директор FTX, був заарештований і екстрадований до Сполучених Штатів. Спочатку він заявив про невинність, його помістили під домашній арешт, але подальше утримання в ізоляції за обвинуваченнями у стримуванні свідків. Після шести тижнів суду він був засуджений і отримав вирок у вигляді 25 років в`язниці.

Навпаки, Чанпен Чжао, генеральний директор Binance, ставки у 2023 році. Він визнав себе винним і був звільнений під заставу, що дозволило йому залишитися на волі. Минулого місяця йому було призначено чотири місяці ув`язнення.

Бенкман-Фрід ставки сім пунктів, пов`язаних із шахрайством і зловживанням коштами клієнтів. У порівнянні, Чжао був американським одержанням одного пункту, пов`язаного із невиконанням ефективної програми з протидії відмиванню грошей в Binance.

Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Ку Ичиока оштрафован на 36 млн долларов за мошенничество с криптовалютами. Инвесторы обмануты на десятки миллионов. Суд приказал выплатить компенсацию и штрафы. Ичиока лишен права торговли и приговорен к тюрьме. CFTC подчеркивает важность проверки компаний. ⚖️🧐🪓
Просмотреть
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть