Нова концепція багатовимірного газу на Ethereum: вирішення проблеми за рахунок ефективності

Нова концепція багатовимірного газу на Ethereum: вирішення проблеми за рахунок ефективності

Віталік Бутерін вирішує проблему з платою за газ на Ethereum Завдяки висновкам від Віталіка Бутеріна та внеску експертів, таких як Ансгар Дітрих, Барнабе Монно та Давіде Крапіс, ми ознайомлюємося з концепцією `багатовимірного газу.` Традиційно Ethereum використовував одиницю, яку називають `газом`, щоб вимірювати та цінувати обчислювальні зусилля, необхідні для транзакцій та операцій. Це включає обчислення, такі як додавання та множення, керування зберіганням даних, пропускною здатністю та навіть складні процеси, такі як генерування криптографічних доказів.

Остання пропозиція передбачає перехід від одновимірної моделі газу до багатовимірної, де вирішується неефективність у розгляданні різних типів обчислювальних ресурсів як еквівалентів. Поточна система, хоча проста, не точно відображає варіюючі вимоги різних операцій до мережі, що може призвести або до занадто ефективного, або до недостатнього використання ресурсів.

Бутерін використовує зрозумілу діаграму для пояснення того, що, хоча ліміт газу може показувати, що блок безпечно може обробляти певну кількість обчислень та даних, реальність того, що є безпечним, може бути зовсім іншою. Це неспівпадіння може дозволити блокам бути або занадто безпечними та невикористаними, або занадто ризикованими та перевантаженими.

З впровадженням багатовимірного газу на Ethereum через EIP-4844, мережа тепер може обробляти різні види вимог набагато ефективніше. Ця зміна вже почала показувати свої переваги. Кульки, наприклад, дозволять цим роллапам працювати набагато дешевше, збільшуючи обсяг транзакцій у три рази без значного збільшення розміру блоку, тим самим зберігаючи безпеку мережі.

Оновлення також передбачає майбутні поліпшення, такі як краща підтримка `безстандартних клієнтів` - нового типу клієнтів Ethereum, які не потребують зберігання повної копії блокчейну. Ці клієнти надмірно покладаються на системи доказів, і поточний перехід до багатовимірного газу може полегшити більш плавне впровадження цих систем, дозволяючи мережі ефективніше обробляти докази без ушкодження безпеки або збільшення витрат для користувачів.

Цей багатовимірний підхід дозволяє Ethereum точніше управляти різними ресурсами, потенційно збільшуючи продуктивність без ризику на безпеку. Це відзначає складний крок уперед в технології блокчейну, обіцяючи зробити Ethereum більш масштабованою, ефективною та готовою до майбутніх вимог.

Перспективы курса Ether: Steno Research
Перспективы курса Ether: Steno Research
Steno Research считает, что падение курса Ether может завершиться, благоприятно для Ethereum активность onchain. ETH выросла на 8%, а CD20 - на 11%. Ethereum превосходит биткоин в развитии DeFi и NFT. Учет ETF и снижение доходов от транзакций причины превосходства биткоина, считает аналитик. Ethereum может стать контрарианской ставкой к концу года. 😎⚡
Просмотреть
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум (ETH) нацелен на $2,800. Киты накапливают ETH, торговый объем растет, цена растет на 6%. Технический анализ предвещает рост до $2,800. Буллиш настроение трейдеров. 🚀📈
Просмотреть