MicroStrategy Orange: Децентралізована ID на Bitcoin

MicroStrategy Orange: Децентралізована ID на Bitcoin

MicroStrategy Orange: Все, що вам потрібно знати про децентралізовану ID на Bitcoin

Відповідно до натяків, що MicroStrategy увійде у розробку програмного забезпечення Bitcoin, коли бум Ordinals взяла старт минулого літа, компанія на цьому тижні оголосила MicroStrategy Orange, децентралізовану платформу ідентифікації (DID). Ця обширна концепція має застосування для боротьби з ботами у соціальних мережах і спамом, аутентифікації документів та захисту медичних записів.

Як тільки зазначена специфікація для Orange стала загальнодоступною на GitHub, вона отримала змішану реакцію від КриптоТвіттеру, переважно через технічну складність планів. Ось базовий вступ до запропонованої системи цифрового ідентифікатора та її зв`язку з Bitcoin. Що таке MicroStrategy Orange?

MicroStrategy Orange - це Bitcoin-заснована децентралізована система ідентифікації (DID), яку представив співзасновник і виконавчий голова MicroStrategy Майкл Сейлор, разом з виконавчим віце-президентом інженерії Чезарі Рачко на щорічній конференції MicroStrategy World 1 травня.

MicroStrategy Orange - це спроба сприяти незмінним, або постійно закріпленим, децентралізованим ідентифікаторам. Ці ідентифікатори забезпечували б спосіб контролю та підтвердження особистості людей, не реліючись на центральну владу. Яким чином може бути використаний Orange в реальному житті?

MicroStrategy сказав, що потенціал MicroStrategy Orange та децентралізовані ідентифікатори на Bitcoin також можуть бути використані для підтвердження користувачів у соціальних мережах, або аутентифікації текстових повідомлень чи медичних записів.

Наприклад, додаток для соціальних мереж може підтвердити DID користувача в ланцюжку Bitcoin та відображати `помаранчевий прапорець` іншим користувачам. Або метадані медичних записів - можливо, хеш його вмісту на фіксованій точці часу - може бути збережений на Bitcoin та використаний для аутентифікації власника та того, що вони не були змінені. Громадські записи, такі як дія та домівки, також можуть бути випереджені на ланцюжку Bitcoin. Що таке DID:BTC і як Bitcoin вписується в це?

Створивши систему децентралізованої ідентифікації на Bitcoin, яку назвали DID:BTC, користувачі можуть скористатися надійним захистом та глобальною децентралізованою мережею ланцюжка блоків Bitcoin.

За даними MicroStrategy, DID:BTC використовує модифіковану версію ввічливих вписань. Представлені в січні 2023 року, ввічливі вписання цифрові активи (зображення, текст, музика, відео), які `вписуються` на окремий Сатоші, найменшу одиницю Біткоїна.

У випадку MicroStrategy Orange, простір впису буде використовуватися для зберігання даних та оновлень, пов`язаних з DID. Ця інформація про ідентифікацію, аутентифікацію та верифікацію буде відокремлена від інших цифрових даних - наприклад, зображень або документів -, які будуть збережені в іншому місці.

У результаті файли, які підтверджені DID, можуть бути створені та оновлені без обмежень у розмірі чи вмісті, однак вони використовуватимуть механізм економії коштів, представлений протоколом Segregated Witness (SegWit) у мережі Bitcoin.

SegWit, введений в 2017 році, збільшує потужність блока Bitcoin шляхом відокремлення даних підпису від даних транзакції, зменшуючи розміри транзакцій та покращуючи масштабованість. Що нам розповідає запропонована специфікація DID:BTC?

Попередній проект плану Bitcoin Orange був опублікований на GitHub, дозволяючи публічну перевірку, коментар та, в кінцевому рахунку, обговорення та спільне редагування. Хоча в основному технічний, він охоплює декілька важливих тем, включаючи те, як дані будуть форматуватися в вписаннях Bitcoin та їхні наслідки з приводу конфіденційності.

Наприклад, специфікація дозволяє зробити оновлення для ідентифікаторів DID:BTC on-chain. Хоча початковий ідентифікатор DID є незмінним, зміни можуть бути внесені до пов`язаного контенту та ключів, що його пов`язані.

Оновлення ідентифікаторів DID:BTC виконуються за допомогою JSON, стандартного формату для обміну даними.

У випадках, коли ідентифікатор потрібно видалити, MicroStrategy сказала, що ідентифікатор DID:BTC можна деактивувати, витрачаючи його - встановлення прапорця за допомогою залишкового UTXO (невитраченої видачі транзакції).

Що говорять критики про MicroStrategy Orange?

Реакції на оголошення MicroStrategy були змішані на КриптоТвіттері, деякі шанувальники Bitcoin сказали, що дані DID не вітані на світових домінуючих ланцюжках блоків. Це аналогічна реакція, яку ми бачили до зростання вписань Ordinals, а також до стандартів токенів BRC-20 та Runes через Bitcoin meme coins.

Генеральний директор Taproot Wizards Уді Вертгеймер глузував, що `лазерні максі` у підтримці значних покупок Біткоїну Сейлором були `в абсолютному розладі, оскільки їхній владика та спаситель` приніс `інституційний спам` на ланцюжок блоків.

«Я зовсім не люблю шіткойни, але якщо я зачиню очі, ця промова звучить як вона походить від уряду США», - сказав один пост, а інший назвав Сейлора `федовим хлопчиком`.

«Що за цей сміттяний сміттяний сміття? Ні. Ніколи. Ні», відповіли інші.

Сейлор відразу звернувся до комерційних наслідків вписань Ordinals, підкреслив криптопропагандист та венчурний капіталіст Престон Пайш.

Коли ми зможемо використовувати Orange?

MicroStrategy не сказав, коли протокол Orange стане доступним онлайн, і зауважив, що інформація, опублікована на GitHub, є неофіційним документом на ранній стадії. Навіть коли він буде узгоджений, немає гарантії, що інші проекти Bitcoin, криптоплатформи чи додатки його використовуватимуть.

Відредаговано Райаном Озавою та Ендрю Хейвардом

Прогноз цены биткоина на 22 сентября: медведи против быков
Прогноз цены биткоина на 22 сентября: медведи против быков
BTC падает на 1%, но вырос на 3,91% за неделю. Ожидается отскок к $63,000. Возможна коррекция к $61,000-$62,000. Боковой трейдинг $60,000-$65,000 ожидается. Цена BTC - $62,606. 📉📈🔒
Просмотреть
Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Bitcoin (BTC) упал на 1.5%, il Capo считает это возможностью. Ликвидировано $79 млн за сутки. Цена BTC остается неопределенной. 📉🤔
Просмотреть
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Питер Шифф: критик продаж биткоина. Его мнение вызывает споры: актуальность или скандал? Шифф признал потенциал биткоина, но остается настойчивым критиком.
Просмотреть
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Коммодити-трейдер Питер Брандт предсказывает, что цена Биткоина может вырасти до $300,000, основываясь на iH&S фигуре на графике. Он также ранее прогнозировал достижение $150,000 в текущем цикле. 📈🚀
Просмотреть