Парачейни: таємна зброя Polkadot

Парачейни: таємна зброя Polkadot

Що таке Parachains? Пояснене таємна зброя Polkadot

Зі зростаючою кількістю проєктів блокчейну важливо досягти міжопераційності та масштабованості між блокчейнами.

Рішення Polkadot для цього виклику - `парачейни`, технічний підхід для забезпечення масштабованості та ефективної та безпечної роботи різних блокчейнів, використовуючи гарантії мережі Polkadot забезпечення безпеки, ізоляції та зв`язку.

Наприклад:

  • Polkadot діє як `Relay Chain`, на вершині якого можуть існувати кілька паралельних блокчейнів рівня 1, відомих як парачейни.
  • Ці різні блокчейни можуть бути створені для конкретних використань та потім об`єднатися, щоб утворити `інтернет блокчейнів`.
  • Мережа парачейнів, побудованих навколо Polkadot, може відправляти не лише токени, а й дані один одному.

...

Кусама - функціонуючий, незалежний, `реальний` блокчейн, а не `тестова мережа`.

...

Як люди використовують парачейни?

  • Astar: Один з найпопулярніших парачейнів за участю, Astar включає в себе Ethereum Virtual Machine (EVM) WebAssembly, що дозволяє розробникам створювати додатки для децентралізованих фінансів, NFT та DAO.
  • Nodle: Цей парачейн спрямований на зв`язок Web3 та фізичного світу, обертаючи смартфони вузлами краю, які взаємодіють з датчиками та пристроями в фізичному світі, використовуючи базові додатки для iOS та Android.
  • Moonbeam: Платформа для смарт-контрактів, побудована за допомогою блокчейну Substrate, яка дозволяє розробникам створювати децентралізовані додатки, які можуть інтегруватися з мережами такими як Ethereum.

Як розпочати парачейн?

Для отримання місця в мережі Polkadot проєкти повинні конкурувати між собою шляхом аукціонів.

Приймані місця наміренно утримуються від дефіциту Фондом Web3, як засіб підвищення конкуренції в екосистемі.

Ці аукціони в основному працюють за допомогою `crowdloans`, де члени спільноти підтримують улюблені проєкти, тимчасово блокуючи свої токени в підтримку своїх улюблених проєктів.

...

Яким буде майбутнє парачейнив?

Хоча не доступно на момент написання, оновлення Relay Chain Polkadot буде мати значні зміни у функціонуванні Relay Chain.

...

Оновлення JAM поки що зазвичай одобрюється зацікавленими сторонами, у залежності від голосування власників токенів DOT Polkadot.

Документ, який повністю пояснює технічні зміни в роботі Relay Chain, можна переглянути тут. Спонсорований пост спільнотою Polkadot.

Высказывания руководителя Ripple по обвинениям в манипулировании ценой XRP
Высказывания руководителя Ripple по обвинениям в манипулировании ценой XRP
Шварц из Ripple опроверг обвинения в манипуляции ценой XRP. Утверждает, что фирма не влияет на цену токена. XRP торгуется по $0.595, занимая 7 место по капитализации. 🚀💰
Просмотреть
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche.
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche.
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche, углубив свое участие в блокчейне. Партнерство соответствует тренду принятия блокчейна в финансовых учреждениях, обеспечивая эффективность и прозрачность. 🚀📈 #FranklinTempleton #Avalanche #FOBXX
Просмотреть
Convex Finance: сильный рост и прогнозы
Convex Finance: сильный рост и прогнозы
Convex Finance ($CVX) показывает впечатляющий рост, привлекая внимание инвесторов. Социальная активность и рыночная производительность $CVX лидируют среди конкурентов. Стремительный рост цены и позитивный прогноз делают $CVX ценным активом 💰📈.
Просмотреть
Лучшие проекты DAO с высокой социальной активностью
Лучшие проекты DAO с высокой социальной активностью
Обзор: Лидеры проектов DAO по социальной активности по данным Phoenix. $TAO впереди, $ICP на втором месте. Проекты широко известны и активно взаимодействуют с сообществом. 🔝🚀
Просмотреть