Ризики створення XRP з нічого: відповідь від валідатора XRPL

Ризики створення XRP з нічого: відповідь від валідатора XRPL

Чи можуть розробники створювати XRP з нічого? XRPL валідатор надає відповідь.

Нещодавно Vet, валідатор XRP Ledger dUNL, дослідив спекулятивний сценарій того, як індивіди можуть монетизувати токени XRP з нікуди.

У дописі на X Vet запитав учасників спільноти, чи є можливість створення нових токенів XRP з нічого.

Знаменито, цей гіпотетичний сценарій передбачає виникнення помилки в системі XRPL, яку розробники могли б використовувати для монетизації XRP токенів, які вони не мають права мати.

Vet заявив, що якщо хтось виявить помилку, що дозволяє створювати XRP з нічого, транзакція завершиться неуспішно. Особливо, система покаже повідомлення про помилку `tecINVARIANT_FAILED`.

Експерт додав, що інваріативний перевірник є останньою лінією оборони, щоб не спотворювати відкрите XRP Ledger.

Як працює інваріантний перевірник XRPL

Інваріативний перевірник - одна з функцій безпеки XRPL. Він складається з низки перевірок, відмінних від звичайної обробки транзакцій, для забезпечення того, щоб певні функції залишались дійсними для всіх транзакцій.

Розробники XRPL створили цей механізм, щоб гарантувати цілісність блокчейну від невідомих помилок або навіть тих, які умисно вводять погані суб`єкти.

Інваріативний перевірник автоматично працює після кожної транзакції. Він докладно перевіряє деталі транзакції на точність перед підтвердженням її результатів на реєстрі.

Конкретно, інваріативний перевірник XRPL оцінює комісії за транзакції, не вилучений корінь облікового запису, баланс XRP, типи записів реєстру відповідають, лінії довіри, погані пропозиції, жодного нульового ескроу і дійсний новий корінь облікового запису.

Якщо результати транзакції порушують будь-які з правил XRPL, інваріативний перевірник відхиляє її з результатом `tecINVARIANT_FAILED`.

Додатково, валідатор XRPL відзначив, що це виключення служить останньою захисною лінією, яка запобігає спотворенню на відкритому блокчейні XRP.

Цікаво, що сама мережа Bitcoin стала жертвою помилки, яка призвела до цієї проблеми.

Інваріативний перевірник з XRPL AMM

Відповідно до оновлення Vet, коментатор запитав про ситуацію перед додаванням інваріантного перевірника для виправлення недавно вирішеної помилки AMM.

На що Vet уточнив, що перевірнику безпеки існував під час розробки AMM, але він не увійшов до випуску. Проте, команда RippleX визнала цей прогалину і виправила її.

Высказывания руководителя Ripple по обвинениям в манипулировании ценой XRP
Высказывания руководителя Ripple по обвинениям в манипулировании ценой XRP
Шварц из Ripple опроверг обвинения в манипуляции ценой XRP. Утверждает, что фирма не влияет на цену токена. XRP торгуется по $0.595, занимая 7 место по капитализации. 🚀💰
Просмотреть
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche.
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche.
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche, углубив свое участие в блокчейне. Партнерство соответствует тренду принятия блокчейна в финансовых учреждениях, обеспечивая эффективность и прозрачность. 🚀📈 #FranklinTempleton #Avalanche #FOBXX
Просмотреть
Convex Finance: сильный рост и прогнозы
Convex Finance: сильный рост и прогнозы
Convex Finance ($CVX) показывает впечатляющий рост, привлекая внимание инвесторов. Социальная активность и рыночная производительность $CVX лидируют среди конкурентов. Стремительный рост цены и позитивный прогноз делают $CVX ценным активом 💰📈.
Просмотреть
Лучшие проекты DAO с высокой социальной активностью
Лучшие проекты DAO с высокой социальной активностью
Обзор: Лидеры проектов DAO по социальной активности по данным Phoenix. $TAO впереди, $ICP на втором месте. Проекты широко известны и активно взаимодействуют с сообществом. 🔝🚀
Просмотреть