Засуджений українець за участь у кібератаках: 13 років вязниці

Засуджений українець за участь у кібератаках: 13 років вязниці

Роботник, партнер групи вимагачів-вимагачів REvil, засуджений на 13 років в`язниці.

Раніше Работник був екстрадований в США з Польщі і потім визнав себе винним у 11 звинуваченнях.

Ярослав Васінський, громадянин України, відомий також як Работник, був засуджений на 13 років і сім місяців в`язниці за участь в більш як 2500 атаках вимагання викупу і вимаганню понад 700 мільйонів доларів у виплатах викупу, повідомив Мін’юст у середу.

Засудження є частиною більш широкої боротьби з групами вимагачів викупу, яку обіцяв президент США Джо Байден у листопаді 2021 року. Ця обіцянка прийшла після того, як REvil вимагала 70 мільйонів доларів у біткоїнах (BTC) після взлому американського постачальника програмного забезпечення Kaseya зі штаб-квартирою в Маямі.

У березні 2022 року на прохання США російські влади провели обшуки і розгромили REvil.

`Це засудження показує, що мін’юст співпрацює зі своїми міжнародними партнерами та використовує всі доступні інструменти для ідентифікації кіберзлочинців, захоплення їхніх незаконних прибутків та притягнення їх до відповідальності за їхні злочини`, - сказав генеральний прокурор Меррік Б. Гарланд.

Работнику, 24 роки, також було наказано виплатити понад 16 мільйонів доларів у компенсацію за його участь у групах, які використовують варіант вимагачів викупу, відомий як Sodinokibi або REvil, для вимагання платежів у криптовалюті та використання змішувальних сервісів для `приховання їхніх незаконно нажите прибутків`.

Раніше Работник був екстрадований в США з Польщі і потім визнав себе винним у 11 звинуваченнях у змові на вчинення шахрайства та пов`язаної діяльності у сфері комп`ютерів, завдачі шкоди захищеним комп`ютерам та змови на вчинення відмивання грошей.

У 2023 році Мін’юст конфісковував майже 40 біткоїнів, вартість яких становила майже 2,3 мільйона доларів за поточними цінами, та 6,1 мільйона доларів у коштах, які можна прослідкувати до платежів викупу, отриманих іншими змовниками.

Читати далі: США забороняють криптовалютні адреси, пов’язані з групою вимагачів-вимагачів LockBit, від фінансової системи

Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Штраф в размере 36 млн долларов за мошенничество
Ку Ичиока оштрафован на 36 млн долларов за мошенничество с криптовалютами. Инвесторы обмануты на десятки миллионов. Суд приказал выплатить компенсацию и штрафы. Ичиока лишен права торговли и приговорен к тюрьме. CFTC подчеркивает важность проверки компаний. ⚖️🧐🪓
Просмотреть
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Противостояние Ripple и SEC: Дедлайн по обжалованию
Обзор: SEC наложила штраф $125 млн на Ripple. Судебное противостояние началось в 2020г. В июле 2023 года суд рассмотрел нарушения. 17 дней до дедлайна для апелляции SEC. Решение SEC может повлиять на бизнес Ripple. ⏳🔍
Просмотреть
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
SEC и криптовалюты: правовая несогласованность
Coinbase и Ripple критикуют SEC за несогласованный подход к регулированию криптовалют и термин безопасность криптоактивов. Юристы считают, что SEC создает юридическую неопределенность, что усложняет рынок 🧐🔒.
Просмотреть
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство Samourai и Tornado Cash: кто контролирует средства пользователей
Судебное разбирательство между Samourai и Tornado Cash важно для обоих сервисов. В центре - обвинения об отмывании денег. Разбирательства будут продолжены 17 декабря. 🕵️‍♂️🔒🔍
Просмотреть