Крипто ринки перед емісією токенів: виклики та розвиток

Крипто ринки перед емісією токенів: виклики та розвиток

Платформи перед емісією токенів надають ранній доступ до ринку, але все ще мають недостатню ліквідність: Keyrock

Незважаючи на інноваційні підходи, ринки перед емісією токенів стикаються з викликами, такими як недостатня ефективність відкриття ціни через низький обсяг порівняно з ринками після події генерації токенів (TGE), за даними звіту `Чи можуть ринки бути ефективними, перш ніж вони навіть існують?` від Keyrock.

У звіті зазначається, що розрив у обсягах може бути в 1000 разів вище, наводячи в приклади токени, які Wormhole’s W та Jupiter’s JUP. Крім того, більшість угод на платформі торгів Whales Markets включають невеликі суми, з середньою розміром транзакції в $870, що свідчить про те, що більшість трейдерів не є інвесторами великого масштабу.

Keyrock вказує, що ринки перед емісією токенів та пунктів виходять як інноваційні фінансові інструменти, що пропонують трейдерам ранній доступ до фьючерсів токенів перед їх офіційною TGE. Ці ринки поділені на дві відмінні категорії: ринки постійних фьючерсних похідних, що розраховуються готівкою, та пір-до-піра овер-контрольні (OTC) ринки, які дозволяють торгівлю фьючерсами токенів перед TGE з фізичною доставкою.

Платформи, такі як Hyperliquid та Whales Market розробили унікальні механізми для цих угод. Hyperliquid’s Hyperps розраховані on-chain з офлайн-книгою замовлень, тоді як Whales Market дозволяє торгувати як пунктами, так і фьючерсами з датою розрахунку, що збігається з TGE.

AEVO, інша децентралізована платформа, дозволяє користувачам торгувати постійними контрактами за майбутньою ціною токенів, при цьому всі угоди забезпечуються з USD Coin (USDC) стейблкоїну та максимальним важелем 2x. Front Run, on-chain OTC книга замовлень DEX, сприяє торгівлі фьючерсами пунктів, роздача алокацій та перед-токенами.

Централізовані біржі (CEXs), такі як Kucoin, Bybit, Bitmex та Gate.io також увійшли в простір торгівлі перед-токенами. Bybit, Gate.io та Kucoin пропонують фьючерсну торгівлю з фізичною доставкою після TGE, тоді як Bitmex надає торгівлю постійними контрактами заставлені з USDT.

Механізми за цими платформами відрізняються, AEVO використовує середню ціну за часовою вагою (TWAP), щоб встановити ринкові ціни та Hyperliquid використовує 8-годинний експоненційно зважений коефіцієнт для ціноутворення. Whales Market забезпечує заборону продавця, щоб гарантувати доставку токенів на TGE, пом’якшуючи ризик доставки.

Проте, незважаючи на торгові платформи перед-токенами, такі як AEVO, Front Run, Hyperliquid та Whales Market, які пропонують ранній доступ до ринків токенів та досягають значних обсягів, неліквідний характер ринків перед-токенами та потенційні неефективності не можуть бути проігноровані.

Цена токена Jupiter на фоне роста объема операций на DEX
Цена токена Jupiter на фоне роста объема операций на DEX
Обзор: Цена токена Jupiter снижается на фоне роста объемов операций на DEX. Наблюдается увеличение активных кошельков и общего объема активов. Структура собственности остается ключевой проблемой. Технический анализ указывает на возможное восстановление цены. 📉💼🚀
Просмотреть
Альткоины растут после Token 2049: анализ рынка
Альткоины растут после Token 2049: анализ рынка
Альткоины растут после Token 2049. Рост волатильности, лидируют SOL, ORDI, XRP. Инвесторы становятся бычьими, выбирая долгосрочные опционы. 🚀📈
Просмотреть
Прогноз цены XRP: рост до $24-$31, возможно до $40.
Прогноз цены XRP: рост до $24-$31, возможно до $40.
Крипт журналист: Аналитик Egrag Crypto предсказал рост цены XRP до $24-31, возможно даже до $40. Он использовал анализ Эллиотта и волн. 🚀📈🔥
Просмотреть
Крипто рынок: Bitcoin и Ethereum стабильны, Neiro и Immutable X раллируются
Крипто рынок: Bitcoin и Ethereum стабильны, Neiro и Immutable X раллируются
📈 Bitcoin и Ethereum стабильны после решения ФРС. Neiro и IMX растут, Arkham показывает бычий сигнал с потенциалом роста. Immutable X стала популярной среди игровых разработчиков. 🚀🌐
Просмотреть