Конкурентність між стабільними монетами: USDC випереджає USDT

Конкурентність між стабільними монетами: USDC випереджає USDT

Стабільна монета USDC компанії Circle Internet Financial випередила USDT компанії Tether за обсягом транзакцій - Visa

Дані, зібрані Visa Inc. у партнерстві з Allium Labs, показують, що стабільна монета USDC відрізняється в цьому році як лідер ринку за обсягом транзакцій від USDT

Підмірна метрика стабільних монет, яка спрямована на відображення стану ринку стабільних монет з мінімізацією можливих спотворень від неорганічної активності та штучної інфляційної практики, показує зростання частки ринку USDC з початку 2024 року.

На минулому тижні USDC записала обсяг транзакцій у розмірі 456 мільярдів доларів у порівнянні з 89 мільярдами доларів для USDT, причому USDC складає 50% від загальної кількості транзакцій з січня.

Цей висновок ставить під сумнів загальне уявлення, що USDT є домінуючою стабільною монетою у галузі, що базується на 68% частці монет в обігу в порівнянні з 20% для USDC, згідно з даними DefiLlama.

Ноелль Ашесон, автор розсилки Crypto Is Macro Now, вказує на те, що різницю може пояснити те, що USDT ширше утримується за межами США як доларове сховище вартості, в той час як USDC використовується в США як валюта транзакцій.

Стабільні монети, які спрямовані на підтримання сталої ціни відповідно до валюті, зазвичай долару США, відіграють важливу роль у криптосистемі, допомагаючи трейдерам переміщувати кошти в токени та сприяючи платежам для переказів через кордон.

Висновки стали відомі в результаті участі Circle у банківській кризі в США в минулому році, яка призвела до зниження загальної вартості USDC в обігу з високих 56 мільярдів доларів до 23 мільярдів доларів у грудні 2023 року після того, як Circle розкрила 3,3 мільярди доларів захоплення небезпечного Silicon Valley Bank.

Однак вартість USDC в обігу з тих пір відновилася до 32,8 мільярдів доларів.

Аналіз даних транзакцій стабільних монет може бути складним через різноманітність використання та потенціал проведення транзакцій початково за допомогою кінцевих користувачів або (програмно) за допомогою ботів, як пояснив глава криптовалюти в Visa, Куі Шеффілд, у недавньому блозі.

Після очищення угод, пов`язаних з ботами, загальний обсяг трансферу за 30 днів до 24 квітня зменшився з 2,65 трильйонів доларів до 265 мільярдів доларів, згідно з Куі Шеффілдом, керівником криптовалюти в Visa.

Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche.
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche.
Franklin Templeton запустил токенизированный фонд на Avalanche, углубив свое участие в блокчейне. Партнерство соответствует тренду принятия блокчейна в финансовых учреждениях, обеспечивая эффективность и прозрачность. 🚀📈 #FranklinTempleton #Avalanche #FOBXX
Просмотреть
Convex Finance: сильный рост и прогнозы
Convex Finance: сильный рост и прогнозы
Convex Finance ($CVX) показывает впечатляющий рост, привлекая внимание инвесторов. Социальная активность и рыночная производительность $CVX лидируют среди конкурентов. Стремительный рост цены и позитивный прогноз делают $CVX ценным активом 💰📈.
Просмотреть
Лучшие проекты DAO с высокой социальной активностью
Лучшие проекты DAO с высокой социальной активностью
Обзор: Лидеры проектов DAO по социальной активности по данным Phoenix. $TAO впереди, $ICP на втором месте. Проекты широко известны и активно взаимодействуют с сообществом. 🔝🚀
Просмотреть
Terra Luna Classic сжигает 726 млн USTC из Anchor Protocol
Terra Luna Classic сжигает 726 млн USTC из Anchor Protocol
🚀 Terra Luna Classic сжигает 726 млн USTC из Anchor Protocol! Сообщество одобрило предложение 12135. После решения суда по банкротству TFL, ожидаются новые сжигания LUNC и USTC. #криптоновости #AnchorProtocol
Просмотреть