Telegram: крипто-приведені наркотичні ігровища для південнокорейців

Telegram: крипто-приведені наркотичні ігровища для південнокорейців

Telegram стає `крипто-приведеним у відділ наркотиків` для південнокорейців

Групи наркоторгів, які використовують криптовалюту, перетворили корейськомовні канали Telegram на `відділи наркотиків` і `ігровища` для молодих південнокорейців, повідомляють медіа 28 квітня.

Газети, такі як Seoul Kyungjae, зауважують, що майже рік пройшло з моменту, коли президент Південної Кореї Юн Сук-єол закликав до `повного противодія` торгівлі наркотиками, яка використовує криптовалюту.

Коментарі Юна прийшли після того, як поліція повідомила про десятки випадків торгівлі наркотиками серед підлітків та людей у віці 20 років.

Читайте також: Південна Корея `Опоганена крипто-дросельним забрудненням` – Звіт

Тут короткий огляд 👇

— Cryptonews.com (@cryptonews) 2 лютого 2024 Крипто-приведені наркотичні `ігровища` на Telegram

Cryptonews.com побачив безліч каналів Telegram, які відкрито рекламують `національну` доставку наркотиків для метамфетаміну (кришталевого мету), екстазі та інших наркотиків.

Також Cryptonews.com побачив кілька десятків корейськомовних облікових записів X (Twitter), які направляють користувачів соціальних мереж на ці канали Telegram.

Всі оператори, здається, публікують безкарно, включаючи зображення мішків з наркотиками та облікові записи Telegram у своїх повідомленнях.

У кожному випадку Cryptonews.com з легкістю вдалося знайти ці канали та облікові записи, шукаючи загальновживані корейські терміни для метамфетаміну та інших наркотиків.

Медіа повідомили, що Telegram ефективно перетворився на онлайн-“департаментний магазин” для молодих покупців наркотиків.

Також зауважено, що в одному з популярних каналів у повідомленні банди наркотичного розподілу `знущалися` над поліцейськими, пишучи:

“Шановні детективи, Якщо ви хочете швидшого кар’єрного росту, ніж ваші колеги, будь ласка, зв’яжіться з нами, і ми допоможемо вам знайти [людей для арешту].”

Постер глузував з детективів, жартуючи, що вони могли б надати поліцейським `оптові` ціни. Наркотичні дилери, які приймають криптовалюту, `наймають персонал`

Медіа додали, що канали Telegram стали фактично посередниками працевлаштування для молодих людей, рекламуючи крипто-оплачувані `посади`, такі як `посередник доставки до схованих місць`.

Дилери зазвичай використовують техніку `закладання стаховки`, щоб доставити наркотики. Вони залишають мішки з наркотиками на загальних місцях, таких як сходи в будинках, пожежні краны та квіткові клумби.

Після того, як вони безпечно покинули район, вони повідомляють покупців про місця схову, де вони залишають наркотики. Поліцейський видаляє прихований мішок метамфетаміну з електричної коробки на сходах в південнокорейській квартирі. (Джерело: KBS News/YouTube)

Інструменти моніторингу блокчейну допомагають південнокорейській поліції?

Незважаючи на значний приріст затримок і численні успішні поліцейські розслідування злочинів наркоторгівлі, здійснюваних за допомогою криптовалюти, поліція конфіденційно визнає, що все ще `важко відслідковувати користувачів Telegram`.

Офіцери витратили мільйони доларів США на інструменти моніторингу блокчейну і слідкування за Telegram.

Це дало свої плоди, і минулого тижня поліція оголосила про значний рейд в місті Бусан та на Філіппінах.

Офіцери затримали 49 осіб у цьому рейді, стверджуючи, що група, про яку йшлося, експлуатувала 11 каналів Telegram і використовувала криптовалюту як засіб оплати.

Незважаючи на це, більшість схожих каналів, судячи з часу написання, виявляються функціональними. Медіа повідомляли, що багато чат-кімнат у Telegram `здавалися перетворилися у `ігровище` для постачальників наркотиків.`

Додаткові технологічні рішення для допомоги поліції?

Розслідувачі звернулися до ще більше ІТ-рішень, шукаючи змогу переломити `війну`.

У пізньому минулому році Верховний прокурорський офіс запустив програмне забезпечення для моніторингу наркотиків на основі штучного інтелекту, яке він вже передав 18 місцевим прокуратурам.

Це рішення сканує зображення та текст на додатках Telegram, Facebook, Tumblr, Pinterest та Instagram, шукаючи контент, пов`язаний з наркотиками.

Оскільки більшість наркотиків надходить у країну з Південно-Східної Азії, агентства правопорядку Південної Кореї також відправили агентів працювати за кордоном.

Південна Корея вислала офіцерів за кордон з Таїландським Національним Бюро наркотиків. Сеул також планує вислати агентів для співпраці з малайзійськими та індонезійськими агентствами по наркотиках.

Центральний уряд також підвищив бюджет Верховного прокурорського офісу, подвоївши щорічне виділення майже до 6 мільйонів доларів.

Однак критики зауважили, що це збільшення `досі недостатнє`, оскільки злочини, пов`язані з наркоторгівлею, за допомогою криптовалют `постійно зростають`. Ще за шість днів до запланованого розширення ринку, криптовалютна біржа https://t.co/1aQemhmjuy відклала свій запуск в Південній Кореї, щоб додатково спілкуватися з регуляторами https://t.co/JL9DzJk37Y

— Bloomberg (@business) 23 квітня 2024

Адвокат повідомив медіа, що низька вартість наркотиків в Південно-Східній Азії виявляється `занадто привабливою` для багатьох людей.

Контрабандисти можуть отримувати величезне прибутки, продаючи наркотики, що походять з Південно-Східної Азії в Південній Кореї.

Адвокат висловив думку, що `цифрова форензічна технологія` допомагає поліції, але визнав, що вона все ще має значні `обмеження`.

Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Криптовалютная кража на $243 млн. В результате расследования задержаны два человека. Более $9 млн были заморожены. Киберпреступники использовали украденные средства на покупку роскошных товаров. ФБР произвела облаву в Майами. Нет комментариев от полиции. 🕵️‍♂️🔒🛡️🚓
Просмотреть
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Ethena Labs приостановила деятельность из-за взлома сайта. Пользователям рекомендуют не взаимодействовать с поддельными сайтами. ⚠️⛔
Просмотреть
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Обзор: Фальшивые проекты используют имя Трампа для мошенничества. Мошенники заработали миллионы на фальшивых токенах WLFI. Даже официальный запуск еще не состоялся, но уже тысячи потеряли деньги. 😡🚨
Просмотреть
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Обзор: Схемы Понзи в криптовалюте - ждут убытки. Избегай фейковых сайтов и продавцов. Доходы не гарантированы, будь внимателен! 🚫💰
Просмотреть