Австралійська фондова біржа готується до спотових Bitcoin ETF

Австралійська фондова біржа готується до спотових Bitcoin ETF

Bitcoin spot ETFs очікується, що з`являться на головній дошці найбільшої біржі Австралії цього року: Bloomberg

Пенсійний ринок Австралії може збільшити приплив Bitcoin ETF.

Австралійська фондова біржа (ASX), основна фондова біржа Австралії, повинна внести перелік перших спотових біткоїн-ETF на свою головну дошку до кінця 2024 року, повідомив Bloomberg сьогодні, посилаючись на анонімні джерела, близькі до цієї справи.

Як ключовий учасник на капіталовіх ринках Австралії, ASX обробляє близько 80% торгівлі акціями, - зазначив Bloomberg. Емітенти, такі як VanEck та BetaShares, готуються до списання на біржі.

Джастін Арзадон, керівник цифрових активів у BetaShares, заявив Bloomberg, що масивні припливи у США `підтверджують, що цифрові активи тут, щоб залишитись`. Він додав, що компанія отримала тікери ASX для спотових біткоїн та спотових ефіріум-ETF.

Арзадон зазначив, що ASX є їх вибраною біржою для лістингу. Однак він також відзначив одну головну турботу для ASX - забезпечення безпечного зберігання базових біткоїнових активів для цих ETF.

Компанія DigitalX, штаб-квартира якої знаходиться в Австралії, також оголосила в своїх напіврічних результатів, що подала заявку на ETF. VanEck, вже пропонуючи подібні ETF у США та Європі, вновому подала заявку у лютому, підкреслив Bloomberg.

Представник ASX зазначив про наданням уточнень з кількома емітентами, які зацікавлені у запуску крипто-активних ETF, але не підтвердив конкретний графік.

Очікуване схвалення слідує за прикладом США та Гонконгу. У США спотові біткоїн-ETF зібрали $53 мільярди цього року, серед емітентів BlackRock та Fidelity Investments. Тим часом, прямі інвестиційні фонди в Bitcoin та Ether планують почати торгування у вівторок в Гонконгу.

Ще одним тягарем за спрямуванням руху є пенсійний ринок Австралії на суму $2.3 трильйона, який може значно внести вклад у припливи до ETF.

Приблизно чверть пенсійних активів країни знаходиться в програмах самозабезпечення, які можуть стати ключовими інвесторами у спот-крипто-фонди, розповів Bloomberg Джеймі Ганна, віце-президент з інвестицій і капітальних ринків VanEck Австралія.

Ганна вважає, що з об`єднаною зацікавленістю від фондів самозабезпечення, брокерів, фінансових радників та грошей платформи, ETF може досягти значного розміру.

Генеральний директор DigitalX Ліза Уейд вказала, що австралійці можуть розподілити до 10% своїх портфелів на криптовалюти, називаючи їх потенційними `фінансовими рейками`. Попередні спроби та виклики

Це не перша спроба запуску Bitcoin ETF в Австралії. Два таких ETF вперше з`явилися на CBOE Australia в 2022 році, але один був вилучений з листингу.

Global X 21Shares Bitcoin ETF наразі єдиний спотовий біткоїн-ETF в країні. Випущений 21Shares та Global X ETFs (раніше відомий як ETF Securities) у 2022 році, фонд наразі має близько $62 мільйони активів.

Також Cosmos Asset Management запустив спотовий біткоїн-ETF в тому році, але вилучив його через низькі припливи.

Monochrome Asset Management, очолюваний колишнім генеральним директором Binance Australia Джефом Єм, подав заявку на запуск ще одного ETF на CBOE Australia.

ОКХ планирует перезапуск американской биржи с новым приложением
ОКХ планирует перезапуск американской биржи с новым приложением
ОКХ запустит новое американское приложение осенью 2024 года, заменяя ОККоин. Будут доступны трансферты ACH, улучшая удобство пользователей. Планируется привлечение американских банков как партнеров. 📱🤝
Просмотреть
Криптожурналист: Coinbase добавляет Zetachain (ZETACHAIN)
Криптожурналист: Coinbase добавляет Zetachain (ZETACHAIN)
Coinbase продолжает расширять свой листинг: на очереди Zetachain (ZETACHAIN). 🚀📈 #Coinbase #Zetachain #криптовалюты
Просмотреть
Coinbase добавляет Aleo (ALEO) перед решением ФРС
Coinbase добавляет Aleo (ALEO) перед решением ФРС
Coinbase добавила Aleo (ALEO) перед решением ФРС 🚀📈🔥. Не инвестиционный совет.
Просмотреть
Доминирование Uniswap на рынке DEX: $7.09 млрдеженедельный объем
Доминирование Uniswap на рынке DEX: $7.09 млрдеженедельный объем
Uniswap лидирует на рынке DEX с еженедельным объемом в $7.09 млрд 💰. PancakeSwap на втором месте, ORCA на третьем, Aerodrome четвертый, Raydium пятый, DODO шестой, Curve седьмой, Camelot восьмой, Thorchain девятый.
Просмотреть