Консенсус vs SEC: Регулювання Ethereum

Консенсус vs SEC: Регулювання Ethereum

Консенсусу до SEC, Гері Генслер: Залишайтеся в своєму дорожньому руслі

Спір між Консенсусом та Комісією з цінних паперів та бірж (SEC) поглибився, спровокувавши дебати про межі регулювання.

Суть справи полягає в тому, що SEC останнім часом намагається класифікувати Ethereum, другий за розміром криптовалюту за капіталізацією ринку, як цінний папір. Аргумент проти Ethereum як цінного паперу

Консенсус стверджує, що ця спроба регулювання є перебільшенням, яке приглушує інновації та завдає шкоду розробникам, інвесторам та більш широким інституціям, які покладаються на децентралізований характер Ethereum. В цих умовах фірма взяла рішучий крок, подавши позов проти SEC. Вона оскаржує право агентства накладати такі класифікації на Ethereum.

Один з основних аргументів, які висунув Консенсус, зосереджений на переході Ethereum з Proof-of-Work (PoW) на Proof-of-Stake (PoS). За словами репрезентанта від Консенсусу, ця зміна не перетворює Ethereum на цінний папір, навпаки, на загальне переконання.

Розповідаючи про суть того, що робить цифровий актив цінним папером, репрезентант Консенсусу зауважує, що це не пов`язано з його механізмом узгодження, будь то PoW або PoS. Замість цього фокус повинен бути на децентралізації та природі активу. Ці аспекти були міцно збережені в архітектурі Ethereum.

Загальна кількість валідаторів Ethereum. Джерело: Glassnode

Перехід на PoS, у всьому, подальше децентралізував Ethereum. З понад 1,44 мільйонами валідаторів, оновлення Merge дозволило більшій кількості учасників підтримувати та перевіряти мережу. Це суперечить підозрі, які висловлює SEC, що нова модель Ethereum може централізувати контроль, що Консенсус рішуче спростовує.

Через Proof-of-Stake, кожен може брати участь у перевірці Ethereum, підтримці мереж та підтримці мережі. І ви можете це зробити, працюючи з власним вузлом, ви можете це зробити через стейкінг. Так що ідея того, що Proof-of-Stake якось робить його більш централізованим, просто неправильна,” - сказав репрезентант Консенсусу порталу BeInCrypto. Регулятори Суперечать один одному

Наслідки рішення SEC класифікувати Ethereum як цінність важливі. Якщо Ethereum буде визнано цінністю, наслідки для американського ринку можуть бути серйозними. Це може потенційно заборонити продаж та покупку Ethereum в межах країни.

Це ізолюватиме американських інвесторів і розробників і поставить країну в значну невигоду в глобальній цифровій економіці.

“Якщо SEC доможеться свого, уся ця інновація буде придушена, і, я вважаю, решта світу випередить нас. Це не щось, що ми можемо терпіти. Це не щось, що решта промисловості, або насправді хто-небудь, повинно терпіти, оскільки це більше, ніж просто криптовалюта і блокчейн. Це атака на технологію,” - заявив репрезентант Консенсусу.

Консенсус також підкреслює, що інновація, яка зараз успішно розвивається під тінню регулятивної невизначеності, може досягти нових висот, якщо ці загрози будуть зменшені. Тому позов не стосується лише Ethereum, але й про захист технологічного прогресу від неправильного регулювання.

Юридичні аргументи, висунуті Консенсусом, значно спираються на історичні прецеденти та визначення, надані самими регуляторними органами. Особливо фірма посилається на заяву 2018 року директора SEC Вільяма Хінмана, який зазначив, що Ethereum не є цінністю.

Зокрема, Консенсус підкреслює послідовну класифікацію Ethereum як товару Комісією з торгівлі товарними фьючерсами (CFTC), підкреслюючи протиріччя SEC. Наслідки результату позову

Якщо Консенсус переможе у своєму позові, це перемога може встановити значний прецедент. Це може стримати вплив SEC на такі області, як криптовалюта, і підтримати потребу в чітких, послідовних регулятивних карнизах. Така перемога забезпечить необхідну ясність для Ethereum, збадьорить довіру та сприятиме подальшим інноваціям та інвестиціям у сектор блокчейну та цифрових активів у США.

Тривала судова боротьба відображає більш широке обговорення про роль та обсяги регуляторних органів у нових технологіях. Консенсус стверджує, що SEC повинен сконцентруватися на свою основну роль у регулюванні цінних паперів, а не на програмному забезпеченні. Компанія виступає за регуляторний підхід, який сприяє інноваціям, а не придушує їх під вагою несприятливих та надлишкових регулятивних каркасів.

“SEC є регулятором цінних паперів, а не регулятором програмного забезпечення. Гері Генслер та SEC повинні залишитися в своєму професійному руслі, оскільки в них є важлива робота, яку вони повинні робити з реальними цінними паперами. Вони відвернулися від цього, зайшли в цю дійсно неправомірну подорож у криптосвіт,” - підсумував репрезентант Консенсусу.

Під час розгляду справи Консенсусу проти SEC це відображає більше, ніж просто захист Ethereum; це символізує критичний стан для автономії та прогресу всього екосистеми цифрових активів.

Перспективы курса Ether: Steno Research
Перспективы курса Ether: Steno Research
Steno Research считает, что падение курса Ether может завершиться, благоприятно для Ethereum активность onchain. ETH выросла на 8%, а CD20 - на 11%. Ethereum превосходит биткоин в развитии DeFi и NFT. Учет ETF и снижение доходов от транзакций причины превосходства биткоина, считает аналитик. Ethereum может стать контрарианской ставкой к концу года. 😎⚡
Просмотреть
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум (ETH) нацелен на $2,800. Киты накапливают ETH, торговый объем растет, цена растет на 6%. Технический анализ предвещает рост до $2,800. Буллиш настроение трейдеров. 🚀📈
Просмотреть