Задайте назву статті: Вразливість дизайну: критика протоколу Runes у біткоїні

Задайте назву статті: Вразливість дизайну: критика протоколу Runes у біткоїні

Розробник ядра біткоїну говорить, що протокол Runes «експлуатує вразливості дизайну»

Розробник ядра біткоїну Люк Дашджр критикує протокол Runes, вказуючи на те, що він експлуатує фундаментальну вразливість у мережі блокчейн.

У пості від 26 квітня на X (раніше Twitter) Дашджр розрізняє відмінність між Ординальними Написами та протоколом Runes у тому, як вони взаємодіють з мережею. Він пояснив, що Ординали використовують вразливості у блокчейні, а протокол Runes працює всередині вразливостей дизайну мережі.

Він пояснив далі:

«Ординали - це атака з 9 векторів, що експлуатує вразливості у Bitcoin Core, а Runes - «лише» атака з 5 векторів, яка технічно дотримується `правил`.

Ординали - це новий вид цифрових активів, схожих на NFT, виготовлені на сатоші, які є найменшими одиницями біткоїна. Їх поява минулого року позначила вступ біткоїна в NFT, спонукаючи помітний інтерес у криптоспільноті.

З іншого боку, Runes - це замінні токени, представлені в день четвертого зменшення нагороди за блок у біткоїні. Після запуску ці токени значно завантажили мережу, що призвело до зростання комісій за транзакції.

Відомо, що Дашджр дуже критично ставиться до обох типів активів, стверджуючи, що вони відхиляються від основних принципів BTC та сприяють спаму в блокчейні. Минулого року він назвав Ординалів помилкою та став учасником ініціатив щодо їх виправлення через виправлення помилок. Фільтруючи транзакції Runes

З урахуванням своєї опозиції, Дашджр запропонував методи фільтрації транзакцій Runes.

Він сказав:

«Для фільтрування спаму Runes за допомогою Bitcoin Knots або Bitcoin Core єдиний підхід наразі - це встановлення datacarriersize=0 у вашому файлі bitcoin.conf (або еквівалентну опцію GUI лише в Knots).»

Однак ранні показники показують, що шахтарі не слідкують за його порадою. Ocean Mining, децентралізований шахтарський басейн, де Дашджр виступає в ролі головного технічного директора, нещодавно видобув свій перший блок після зменшення нагороди за блок, із понад 75% транзакцій, що надійшли від протоколу Runes.

На захист кілька шахтарів посилалися на дохідність від транзакцій Runes як причину їх обробки.

Прогноз цены биткоина на 22 сентября: медведи против быков
Прогноз цены биткоина на 22 сентября: медведи против быков
BTC падает на 1%, но вырос на 3,91% за неделю. Ожидается отскок к $63,000. Возможна коррекция к $61,000-$62,000. Боковой трейдинг $60,000-$65,000 ожидается. Цена BTC - $62,606. 📉📈🔒
Просмотреть
Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Bitcoin (BTC) упал на 1.5%, il Capo считает это возможностью. Ликвидировано $79 млн за сутки. Цена BTC остается неопределенной. 📉🤔
Просмотреть
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Питер Шифф: критик продаж биткоина. Его мнение вызывает споры: актуальность или скандал? Шифф признал потенциал биткоина, но остается настойчивым критиком.
Просмотреть
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Коммодити-трейдер Питер Брандт предсказывает, что цена Биткоина может вырасти до $300,000, основываясь на iH&S фигуре на графике. Он также ранее прогнозировал достижение $150,000 в текущем цикле. 📈🚀
Просмотреть