Шахраї наркопродажники: затримано банду, що торгувала наркотиками за криптовалюту

Шахраї наркопродажники: затримано банду, що торгувала наркотиками за криптовалюту

Південнокорейська поліція затримала 49 людей в рейді на підозрілу банду, яка займалася торгівлею наркотиками за допомогою криптовалюти, повідомили офіцери 23 квітня.

За інформацією Newsis, Група з розслідування наркозлочинності поліції м. Бусан заявила, що банда контрабандувала та продавала наркотики на суму майже 1,5 мільйона доларів покупцям за допомогою криптовалют.

Офіцери сказали, що в даний час вони намагаються `репатріювати` підозрюваного головного ватажка банди, який, схоже, базується на Філіппінах.

Поліцейські заявили, що банда контрабандувала наркотики, включаючи метамфетамін (кристалічний метамфетамін) та синтетичну марихуану, до країни з Філіппін. Офіцери також вважають, що банда продавала наркотики покупцям на Філіппінах.

Речник заявив журналістам, що банда використовувала контрабандистів для приховування пакетів наркотиків всередині санітарних засобів для жінок.

Потім контрабандисти намагалися уникнути виявлення на аеропортах за допомогою цих санітарних засобів у білизні.

Спікер додав, що банда контактувала з нарко-користувачами через 11 різних каналів Telegram, при цьому клієнти платили криптовалютою.

Як і раніше, банда домовлялася про `dead-drop` наркотиків в житлових районах на вибір покупців в Південній Кореї.

Офіцери сказали, що група зазвичай ховала наркотики в `електричних термінальних ящиках та пожарних кранах` у житлових районах.

Контрабанду наркотиків вдалося затримати співробітникам Поліції міста Бусан. (Джерело: Поліція міста Бусан)

Також поліція затримала підозрюваних дилерів, контрабандистів та нарко-користувачів.

За даними поліції, група розпочала свою діяльність в серпні минулого року, і додали, що деякі з затриманих в обох Кореях та Філіппінах були звинувачені у вживанні наркотиків.

Офіцери в місті Бусан також затримали чотирьох підозрілих контрабандистів і дванадцятьох підозрілих дилерів. Їхні колеги на Філіппінах затримали п`ятьох підозрілих контрабандистів та двадцять сім підозрілих дилерів.

Речник сказав, що офіцери також конфіскували 4,8 кг наркотиків, включаючи 1,2 кг метамфетаміну, а також майже 41 000 доларів у фіатній валюті.

Гроші та предмети, пов`язані з наркотиками, вилучені офіцерами поліції міста Бусан. (Джерело: Поліція міста Бусан)

Офіцери сказали, що протягом кількох тижнів вони відстежували банду, `аналізуючи повідомлення Telegram` та відеоматеріали з понад 1500 камер спостереження.

Сили Бусана додали, що працювали з правоохоронними агенціями на Філіппінах у цьому випадку, а також з Інтерполом та Південнокорейською національною службою розвідки.

Сео Санг-тхе, начальник Групи з розслідування наркозлочинності поліції м. Бусан, сказав, що його підрозділ продовжуватиме `розслідування інтернет-торгівлі наркотиками.`

Поліція міста Бусан додала, що вона `проводить інтенсивну боротьбу з наркозлочинністю.`

У минулому році президент Південної Кореї Юн Сук Йоль оголосив `повноправну війну` проти торгівлі наркотиками за допомогою криптовалюти.

Юн сказав, що існує `потреба` в `мобілізації всіх можливостей уряду в боротьбі з наркотиками.`

За останні два роки в тюрму посадили велику кількість підлітків, які займались торгівлею наркотиками за допомогою криптовалюти. Три з ста дорослих в Кореї хоча б раз у своєму житті пробували незаконні наркотики, такі як марихуана, кокаїн та героїн.

Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Два задержано по делу о краже криптовалюты на $243 млн
Криптовалютная кража на $243 млн. В результате расследования задержаны два человека. Более $9 млн были заморожены. Киберпреступники использовали украденные средства на покупку роскошных товаров. ФБР произвела облаву в Майами. Нет комментариев от полиции. 🕵️‍♂️🔒🛡️🚓
Просмотреть
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Протокол Ethena Labs приостановил деятельность после взлома учетной записи - важное уведомление
Ethena Labs приостановила деятельность из-за взлома сайта. Пользователям рекомендуют не взаимодействовать с поддельными сайтами. ⚠️⛔
Просмотреть
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Мошенники на крипторынке: фальшивые проекты и убытки.
Обзор: Фальшивые проекты используют имя Трампа для мошенничества. Мошенники заработали миллионы на фальшивых токенах WLFI. Даже официальный запуск еще не состоялся, но уже тысячи потеряли деньги. 😡🚨
Просмотреть
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Пять ключевых признаков криптовалютной схемы Понзи
Обзор: Схемы Понзи в криптовалюте - ждут убытки. Избегай фейковых сайтов и продавцов. Доходы не гарантированы, будь внимателен! 🚫💰
Просмотреть