Наступне зменшення нагороди за блок Bitcoin - що це означає?

Наступне зменшення нагороди за блок Bitcoin - що це означає?

Коли відбудеться наступне зменшення нагороди за блок Bitcoin?

Останнє подія зменшення нагороди за блок Bitcoin вже відбулась. Чи готові ви до наступної?

Дуже обговорювана кожні чотири роки подія, вбудована в код Bitcoin, відбувається приблизно кожні чотири роки. Перше відбулося в листопаді 2012 року, друге в липні 2016 року, третє в травні 2020 року, а найновіше було лише у п`ятницю, 19 квітня 2024 року.

І з четвертим вже минаючим, наступний вже запланований, коли інші 210 000 блоків будуть розкопані—очікується ще в 2028 році, хоча точний місяць та дата будуть залежати від темпів мережевої активності.

Подія відбувається кожні чотири роки, як це було розроблено як функція Bitcoin, щоб зробити його дефляційним: Оскільки може бути створено лише 21 мільйон Bitcoin, зменшення буде гарантувати, що з плином часу створювати нові віртуальні монети стане складніше.

Майнери, або жадібні від влади операції, які обробляють транзакції в мережі, отримують винагороду Bitcoin за миття нових монет. Подія у п`ятницю просто зменшила нагороду з 6,25 BTC до 3,125 BTC за кожний оброблений блок.

Це означає, що майнерам доведеться працювати більш ефективно. Це також означає, що менше Bitcoin буде додаватися на ринок в майбутньому. Наступне зменшення в 2028 році ще більше скортить нагороди до 1,5625 BTC за блок, який буде розкопано.

Деякі експерти у галузі сказали журналу `Decrypt`, що вони вважають, що кожне зменшення нагороди підвищить довгострокову ціну активу, оскільки це зробить його більш рідкісним.

І історія показує, що вони можуть бути праві: від року до 18 місяців після попередніх трьох зменшень, ціна Bitcoin лише піднялась—і значно.

Ціна Bitcoin`у в останні часи зазнала важкої критики. Після досягнення нового історичного максимуму в $ 73,737 минулого місяця, вона відтоді опустилася нижче, ніж її максимум 2021 року в $ 69,044.

Проте, експерти в цій сфері сказали, що така волатильність та навіть великі падіння ціни перед зменшенням є нормою.

Редагував Андрю Гейворд

Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Bitcoin (BTC) упал на 1.5%, il Capo считает это возможностью. Ликвидировано $79 млн за сутки. Цена BTC остается неопределенной. 📉🤔
Просмотреть
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Питер Шифф: критик продаж биткоина. Его мнение вызывает споры: актуальность или скандал? Шифф признал потенциал биткоина, но остается настойчивым критиком.
Просмотреть
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Коммодити-трейдер Питер Брандт предсказывает, что цена Биткоина может вырасти до $300,000, основываясь на iH&S фигуре на графике. Он также ранее прогнозировал достижение $150,000 в текущем цикле. 📈🚀
Просмотреть
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
📈 Bitcoin находится в краткосрочном бычьем тренде, но стал перекупленным. Признаки разворота видны, но подтверждение требует выхода выше $68K. Bitcoin сталкивается с сопротивлением от $64K до $64.5K, с поддержкой около $63K. RSI намекает на паузу перед дальнейшим ростом. 🚀📉
Просмотреть