Першоденний успіх біткойн-ETF: обсяги торгів перевищили $4,5 млрд.

Першоденний успіх біткойн-ETF: обсяги торгів перевищили $4,5 млрд.

Spot bitcoin ETF volumes eclipse $4.5B on first day of trading

Перші біткойн-ETF в США, згідно з даними Yahoo Finance, на першому дні торгів набрали понад 4,5 мільярда доларів обсягу.

Інвестиційний фонд Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), отримавший дозвіл на перетворення в ETF, склав приблизно половину обсягів, тоді як новий фонд BlackRock набрав приблизно чверть обсягів.

Ці високі торгові цифри закривають день, який почався швидко: протягом перших 30 хвилин торгів у четвер 10 таких фондів набрали більше ніж 1 мільярд доларів обсягу. Переліки з`явилися всього кілька годин після того, як американська Комісія з цінних паперів і бірж схвалила ряд біткойн-ETF в регулятивному рішенні першого рівня.

Hashdex повідомив у прес-релізі, випущеному наприкінці дня, що хоча зміну правил щодо включення їхнього фонду біткойн-фьючерсів як продукту на сінковій основі схвалено, реєстраційна заявка на перетворення фонду наразі перебуває на розгляді SEC.

`У майбутньому фонд змінить назву і стратегію інвестування, щоб дозволити біткойни в своєму портфелі`, - заявлено в прес-релізі.

Представник компанії відмовився коментувати подробиці.

GBTC та BlackRock ETF лідирують з приблизно 56 мільйонами та 38 мільйонами акцій, схваленими для торгівлі, відповідно, показують дані Yahoo Finance.

GBTC завершив день обсягом торгів близько 2,3 мільярда доларів, тоді як біткойн-ETF BlackRock іShares (IBIT) перевищив 1 мільярд доларів за обсягом торгів до кінця дня.

`Легко найбільший розкладний суперечок в історії ETF`, - сказав аналітик Bloomberg Intelligence Бальчунс у публікації.

Грошові обсяги торгів IBIT у перший день були подібні до тих, що спостерігалися у першому біткойн-ETF на фьючерси - ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), який зібрав близько 950 мільйонів доларів обсягу 19 жовтня 2021 року. Однак у BITO не було конкуруючих продуктів, які б розпочалися в той самий день.

`Хоча ще рано робити остаточні висновки, цей великий обсяг свідчить про значний притік інвестиційного капіталу в базовий біткойн-ETF`, - розповів головний дослідник CoinShares Джеймс Баттерфілл Blockworks. `Вплив на ринкову ціну у перший день був помірним, і ми вважаємо це реакцією на закриття позицій на фьючерси відповідно до цього значного події для цього активу`.

Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
🔝🌍 США лидируют с $12.16 млрд биткойнов, Великобритания, Бутан и Сальвадор следующие. США активны, Великобритания пассивна, Бутан и Сальвадор часто проводят транзакции. Каждое правительство имеет уникальный подход к управлению своими крипто-активами.
Просмотреть
Криптовалютный рынок: выход из медвежьей фазы?
Криптовалютный рынок: выход из медвежьей фазы?
Аналитик Джейми Кутс считает, что криптовалютный рынок близок к завершению медвежьего тренда. Уровень Bitcoin в $63 000 может быть сигналом возможного бычьего ралли. Подъем индекса сезона альткоинов и активность смарт-контрактов также указывают на оптимизм. 📈🐂
Просмотреть
Прогноз роста биткоина до $108-155 тыс.
Прогноз роста биткоина до $108-155 тыс.
Биткоин готовится к прорыву к новым рекордным ценам на основе исторических данных, с возможным ростом до $108 000 - $155 000. Поведение криптовалюты в предыдущих циклах указывает на возможную позитивную динамику в ближайшие месяцы. Рынок ожидает бычий ралли в 2025 году. 🚀💰
Просмотреть
Цифровые активы готовы к росту: что будет с ценой биткойна после выборов в США? - Standard Chartered
Цифровые активы готовы к росту: что будет с ценой биткойна после выборов в США? - Standard Chartered
Standard Chartered делает бычий прогноз для биткойна: $125K с Трампом и $75K с Харрис. Цифровые активы на подъеме после снижения ставок ФРС. Кривая доходности положительна для крипты. Кендрик ждет новых инвестиций через ETF. 🚀📈 #биткойн #StandardChartered
Просмотреть