Четверте зменшення Bitcoin: нова ера для BTC

Четверте зменшення Bitcoin: нова ера для BTC

Bitcoin завершив четверте зменшення, відкриваючи нову еру для BTC

Зменшення Bitcoin сталося. У п`ятницю, трохи після 8 години вечора за східноамериканським часом, мережа Bitcoin успішно пройшла заплановане зменшення кількості випущених BTC. Після створення 840 000-го блоку Bitcoin успішні шахраї тепер заробляють 3.125 BTC за завершений блок, на додаток до комісій за транзакції мережі.

Представляючи четвертий подію зменшення в історії Bitcoin, цей момент був широко очікуваний криптоспільнотою в останні тижні. Тим часом, ціна Bitcoin трохи зросла за день, трохи менше 1%, торгуючись приблизно на рівні 64 000 доларів, за даними з CoinGecko.

Зміна в програмному забезпеченні Bitcoin сводиться до його мети цифрової дефіцитності. Сатоші Накамото, псевдонімний винахідник Bitcoin, встановив жорсткий ліміт в 21 мільйон Bitcoin на загальну кількість активів, коли була запущена перша криптовалюта в світі у 2009 році.

Кількість Bitcoin в обігу наразі становить понад 19,6 мільйонів — що представляє величезну більшість Bitcoin, які будуть коли-небудь створені, за даними Blockchain.com. Зменшення очікується відбуватися приблизно кожні чотири роки до тих пір, поки не відбудеться останнє десь в середині 22-го століття.

Блоки Bitcoin — партії транзакцій, які додаються до цепочки блоків Bitcoin що приблизно кожні 10 хвилин — визначають темп, за яким відбуваються нові зменшення. Наприклад, 210 000 блоків тому винагорода для шахраїв була зменшена в 2020 році з 12,5 BTC до 6,25 BTC.

Комп`ютери по всьому світу, на яких працює програмне забезпечення Bitcoin, допомагають забезпечити безпеку мережі. Борючись розв`язати складні математичні задачі, сума Bitcoin нагороджується шахраїв, які вирішують цю проблему першими, за умови, що принаймні 50% погоджуються, що транзакції є валідними.

В результаті зменшення витрати для шахраїв на виробництво Bitcoin ефективно подвоюються. Хоча ця подія не збільшує напряму кількість енергії, яку використовує мережа Bitcoin, вона створює перешкоди для шахраїв з меншими операціями або тим, кому бракує обчислювальних ресурсів.

Постійна конкуренція між шахраями, які вирішують складні проблеми, забезпечує те, що жодні шахрайські транзакції не потраплять в цепочку блоків Bitcoin. І на 15-й рік існування Bitcoin, здається, що процес працює так, як задумано.

Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Bitcoin (BTC) упал на 1.5%, il Capo считает это возможностью. Ликвидировано $79 млн за сутки. Цена BTC остается неопределенной. 📉🤔
Просмотреть
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Питер Шифф: критик продаж биткоина. Его мнение вызывает споры: актуальность или скандал? Шифф признал потенциал биткоина, но остается настойчивым критиком.
Просмотреть
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Коммодити-трейдер Питер Брандт предсказывает, что цена Биткоина может вырасти до $300,000, основываясь на iH&S фигуре на графике. Он также ранее прогнозировал достижение $150,000 в текущем цикле. 📈🚀
Просмотреть
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
📈 Bitcoin находится в краткосрочном бычьем тренде, но стал перекупленным. Признаки разворота видны, но подтверждение требует выхода выше $68K. Bitcoin сталкивается с сопротивлением от $64K до $64.5K, с поддержкой около $63K. RSI намекает на паузу перед дальнейшим ростом. 🚀📉
Просмотреть