Четвертий Halving біткойну: важливість та можливі наслідки

Четвертий Halving біткойну: важливість та можливі наслідки

Біткойн Блокчейн пройшов четвертий `Halving` за 15-річну історію, що свідчить про грошову політику, встановлену за кодом.

Квадрірний подія вважається величезною у криптоспільноті.

Різні фактори можуть зробити цей `halving` подією як ще ніколи в історії біткойну.

Футбол має Чемпіонат світу. Легка атлетика та багато інших видів спорту мають Олімпіаду. Криптоспільнота має `Bitcoin halving`.

Одна з обновлення кожні чотири роки нагород `Bitcoin` відбулася о 00:09 UTC у суботу, коли до `Bitcoin блокчейн` був доданий 840,000-й блок.

Зменшення винагороди майнерів біткойну на 50% відбувається кожні 210,000 блоків - відповідно з оригінальною програмою, коли блокчейн запустив його таємничий творець, Сатоші Накамото, у 2009 році.

Цей `halving` був четвертим у історії біткойну, з винагородою в 3,125 BTC.

Винагорода майнінгу - це стимул для сутностей, що вносять обчислювальну потужність для захисту біткойну. Майнер, який перемагає у гонці за додаванням кожного нового блоку до мережі, забирає винагороду майнінгу, суму якої фіксовано до її зменшення знову під час наступного `halving`, як це було запрограмовано таємним творцем криптовалюти, Сатоші Накамото.

Квадрірна подія вважається величезною у криптоспільноті, оскільки символізує оригінальну концепцію біткойну як автономної, децентралізованої фінансової мережі, грошова політика якої встановлена кодом, на відміну від людських організацій, наприклад урядів та центральних банків.

У порівнянні з традиційними або фіатними валютами, цінність яких історично була підірвана інфляцією та друком уряду, біткойн розроблений, щоб бути невіднесеним до інфляції з максимальною загальною кількістю в обігу біткойнів 21 мільйон BTC. З інтервалами кожні чотири роки видача нових біткойнів зменшується, поки остання не буде видобута, найімовірніше, десь у 2140 році.

Історично `halving` супроводжувалися зростанням ціни біткойну. Вважається, що чим менше нових BTC виробляється, тим більшою стає цінність тих, що вже існують. Цього разу перспектива неочевидна. Деякі ринкові коментатори кажуть, що `halving` вже врахований у BTC, тому негайні ефекти можуть бути приглушеними. Інші бачать падіння ціни біткойну, тоді як інші вважають, що очікується раптовий ринок.

Потенційні ефекти цього нинішнього `halving` можуть бути неможливо передбачити через глибокі відмінності в пейзажі біткойна порівняно з трьома попередніми подіями. Зокрема, довгоочікуване січневе затвердження криптовалютних фондів (`ETF`) в США означає, що до BTC надходить багато більше інституційних інвестицій.

Також, в результаті запуску протоколу Ordinals в середині минулого року, під капотом біткойна тепер відбувається набагато більше активності, з розвитками та оновленнями мережі, які можуть приносити набагато більше користі від відомо консервативного екосистеми.

Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Цена Bitcoin упала, il Capo оценивает ситуацию
Bitcoin (BTC) упал на 1.5%, il Capo считает это возможностью. Ликвидировано $79 млн за сутки. Цена BTC остается неопределенной. 📉🤔
Просмотреть
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Причины продать биткоин: Шифф vs биткоин
Питер Шифф: критик продаж биткоина. Его мнение вызывает споры: актуальность или скандал? Шифф признал потенциал биткоина, но остается настойчивым критиком.
Просмотреть
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Коммодити-трейдер Питер Брандт предсказывает, что цена Биткоина может вырасти до $300,000, основываясь на iH&S фигуре на графике. Он также ранее прогнозировал достижение $150,000 в текущем цикле. 📈🚀
Просмотреть
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
📈 Bitcoin находится в краткосрочном бычьем тренде, но стал перекупленным. Признаки разворота видны, но подтверждение требует выхода выше $68K. Bitcoin сталкивается с сопротивлением от $64K до $64.5K, с поддержкой около $63K. RSI намекает на паузу перед дальнейшим ростом. 🚀📉
Просмотреть