Біткоін як альтернатива золоту - відгук Рея Даліо

Біткоін як альтернатива золоту - відгук Рея Даліо

Чи стає Рей Даліо биком біткоіна?

Рей Даліо, у нещодавньому блозі, поділився деякими висновками, які можуть свідчити про те, що він починає виходити на бикову позицію по відношенню до біткоіна.

Даліо вказує на те, що робить гроші хорошими: можливість торгувати та місце для зберігання багатства, яке приймається у всьому світі. Зараз головні претенденти - долар, євро, єна та китайський юань. Але ось річ: вони всі пов`язані з боргом. Це означає, що тримаючи ці валюти, ви фактично тримаєте обіцянки про оплату - боржницькі зобов`язання.

Він підкреслює просту правду: коли ризик високий, що борги не будуть віддані або будуть віддані в грошах, які втратили вартість, довіра вигасає. Якщо країна тоне в заборгованості, її центральний банк може просто надрукувати більше грошей, щоб полегшити тиск, що призводить до девальвації.

Золото інше. Воно не підтримується боргом. Воно еластичніше до девальвації, яка вразить готівку та облігації, коли підступає інфляція. Центральні банки та інвестори люблять золото, оскільки воно не втрачає свою вартість через дефолти по боргах та інфляцію - насправді це третій за значенням резерв після основних валют.

Тепер криптовалюти схожі на золото тим, що вони також є валютами без боргів. Хоча деякі можуть стверджувати, що дорогоцінні камені або мистецтво виконують схожу функцію - бути валютами без боргів, портативними та прийнятними сховищами вартості - фокус Даліо спрямований на визнані фінансові застави.

Коли система працює нормально, без криз боргів чи інфляції, і уряди виконують свої грошові обов`язки без девальвації своєї валюти, тоді фінансові активи є стійкими. Але, коли з`являються проблеми, Даліо каже, що золото - це хороший актив для володіння, оскільки воно є надійним захистом - диверсифікатором у його власному портфелі. Він обережно уточнює, що не дає прямих інвестиційних порад, лише пропонує свою думку щодо ринків.

Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Прогноз Питера Брандта: Биткоин может вырасти до $300,000
Коммодити-трейдер Питер Брандт предсказывает, что цена Биткоина может вырасти до $300,000, основываясь на iH&S фигуре на графике. Он также ранее прогнозировал достижение $150,000 в текущем цикле. 📈🚀
Просмотреть
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
📈 Bitcoin находится в краткосрочном бычьем тренде, но стал перекупленным. Признаки разворота видны, но подтверждение требует выхода выше $68K. Bitcoin сталкивается с сопротивлением от $64K до $64.5K, с поддержкой около $63K. RSI намекает на паузу перед дальнейшим ростом. 🚀📉
Просмотреть
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
🔍 Статья: Восход Bitcoin эпохи Накамото: недавние транзакции Satoshi-era кошельков. Редкие переводы с кошельков 2009 года. Возможно, связаны с создателем BTC. 🚀🔒
Просмотреть
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Аналитическая фирма CryptoCon уверено предсказывает наступление бычьего рынка биткоина по Puell Multiple. Заключение: биткоин готовится к значительному росту цены, следующий бычий период начнется после 28 ноября 2024 года. 🚀📈
Просмотреть