Протокол Runes: нові можливості для альткоїнів на біткоїні

Протокол Runes: нові можливості для альткоїнів на біткоїні

Новий протокол дозволяє альткоіни працювати на біткоїні

З близькістю біткоїна до наступного поділу увага переходить на захоплюючий розвиток - запуск протоколу Runes розробника Кейсі Родамора. Runes запрацює після завершення поділу біткоїна.

Ця нова структура дозволяє створювати альткоіни безпосередньо на блокчейні біткоїна. Ця функція була ще колишньою для мереж, як Ethereum та Solana. Підвищення від смикання Runes зростає оплату транзакцій біткоїна

Шум навколо Runes випливає з успіху попереднього проекту Родамора, протоколу Ordinals. Ordinals внесла до біткоїна NFT-подібні «надписи», заряджаючи інновації та збільшення видобутку в громаду.

Однак це спричинило затор мережі та високу оплату транзакцій.

Подія наближається, її наслідки вже помітні, з оплатою транзакцій в мережі біткоїна, що драматично зросли. Оплата зросла на понад 45% всього за один день і на дивовижних 892,7% порівняно з минулим роком. Цей зріст підкреслює збільшення хвилювання та активності навколо нового протоколу.

Runes розширює ці можливості, використовуючи UTXO (не витрачені виходи транзакцій) біткоїна для підтримки широкої системи токенів. По суті, один Rune може представляти різні суми кількох токенів, покращуючи функціонал біткоїна.

Біткоїн-підприємець Ден Хелд описує цей метод як `просте строге вдосконалення над BRC-20`.

«Операції Runes не створюють непотрібного залишкового UTXO. Я важкою дорогою дізнався, що ринок особливо не цікавиться технічними вдосконаленнями, тому я радий, що ринок зацікавлений Runes навіть якщо це з причини спекуляцій, і, сподіваюся, це призведе до загального вдосконалення мережі», - написав Хелд.

Проте Runes також відзначає значний культурний зміщення в біткоїні. Традиційно біткоїн акцентувався на своїй власній криптовалюті. Runes руйнують це, дозволяючи поширення різних спекулятивних альткоїнів на біткоїні.

Але короткостроковий успіх Runes та його токенів перебуває під наглядом. Деякі аналітики передбачають початковий ентузіазм, схожий на бум NFT, але залишаються побоювання щодо утримуваного інтересу та цінності.

Дослідник DeFi Ігнас попереджає, що реальні інвестиційні можливості можуть з`явитися лише після охолодження ініціального хайпу. Ігнас пояснює, що наплив токенів Rune спочатку може розбавити увагу торговців та інвестиції на токен, потенційно призводячи до швидкого зліту їх новизни та цінності.

Детальніше: Top 5 BRC-20 Платформи Для Торгівлі Ordinals в 2024

Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
📈 Bitcoin находится в краткосрочном бычьем тренде, но стал перекупленным. Признаки разворота видны, но подтверждение требует выхода выше $68K. Bitcoin сталкивается с сопротивлением от $64K до $64.5K, с поддержкой около $63K. RSI намекает на паузу перед дальнейшим ростом. 🚀📉
Просмотреть
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
🔍 Статья: Восход Bitcoin эпохи Накамото: недавние транзакции Satoshi-era кошельков. Редкие переводы с кошельков 2009 года. Возможно, связаны с создателем BTC. 🚀🔒
Просмотреть
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Аналитическая фирма CryptoCon уверено предсказывает наступление бычьего рынка биткоина по Puell Multiple. Заключение: биткоин готовится к значительному росту цены, следующий бычий период начнется после 28 ноября 2024 года. 🚀📈
Просмотреть
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Аналитическая компания предупреждает: Биткойн может войти в медвежий рынок. Три сценария: новый пик цены, медвежий рынок с марта 2024, или оптимистичная реаккумуляция 📉 #криптовалюты
Просмотреть