Назва статті: Стабільність USDe: виживе Ethena виклики ставок фінансування?

Назва статті: Стабільність USDe: виживе Ethena виклики ставок фінансування?

USDe Stability Check: Will Ethena Survive Funding Rate Challenges?

Ki Young Ju, аналітик On-chain, нещодавно опублікував висновки на платформі X щодо стійкості синтетичного доларового протоколу Ethena, USDe. За аналізом Кі Янг Жу, резервний фонд протоколу здатний пережити виклики, схожі на сценарій 2022 року з FTX / LUNA, доки його ринкова капіталізація залишається нижче за 3 мільярди доларів. Наразі ринкова капіталізація становить 2,4 мільярди доларів, що свідчить про те, що сила протоколу полягає в підтримці достатнього резервного фонду відносно його ринкової капіталізації. Це підкреслює стійкість протоколу, за умови, що резервні фонди залишаться пропорційними до попиту на ринку.

Ethena, платформа, на якій розташована стейблкоін USDe, хвалиться як цензуростійка, масштабована, онлайн-форма грошей. USDe підтримує прив`язку 1:1 до долара за допомогою забезпечення зрощених колатералів Ethereum (і Bitcoin), тим самим пом`якшуючи вплив коливань вартості колатералу. Протокол генерує прибуток з платежів за фінансування та винагород ETH, виділеноого на зберігання, відрізняючись від інших стейблкоїнів, які, наприклад, не надають жодного власного доходу, як USDT та USDC.

Проте Ethena стикається з різними ризиками у підтримці прив`язки USDe, включаючи ризики фінансування, ліквідації, кастодіальні, зламу біржі та колатеральні ризики. Особливо тривожним є фінансовий ризик, який виникає внаслідок постійно від`ємних ставок фінансування. У таких сценаріях Ethena може бути змушена виплачувати трейдерам з відкритими позиціями вартість утримання їх коротких позицій, що може потенційно налякати його резервний фонд.

Тим не менше, на тлі обговорень щодо пом`якшення ризиків USDe продовжує підтверджувати своє положення як найшвидше зростаючий стейблкоїн за ринковою капіталізацією з часу свого створення. Його унікальні механізми генерації прибутку, походять від платежів за фінансування та винагород ETH на утримання, пропонують власникам чітку перевагу над традиційними стейблкоїнами, такими як USDT та USDC.

Один важливий показник для моніторингу - це Кіп Рейт, що визначає частку виручки, спрямовану на резервний фонд. Вищий Кіп Рейт зміцнює фонд проти від`ємних ставок фінансування, забезпечуючи стабільність під час спаду на ринку. Наразі ціна USDe становить $0.998618 і зберігає свою прив`язку протягом останніх 24 годин.

Відмова від відповідальності: Інформація, представлена в цій статті, носить інформаційний та освітній характер. Стаття не є фінансовою порадою або порадою будь-якого роду. Видання `Коїн Едішн` не несе відповідальності за будь-які збитки, заподіяні в результаті використання згаданого контенту, продуктів або послуг. Читачі рекомендовано виявляти обережність перед прийняттям будь-яких дій, пов`язаних із компанією.

Terra Luna Classic сжигает 726 млн USTC из Anchor Protocol
Terra Luna Classic сжигает 726 млн USTC из Anchor Protocol
🚀 Terra Luna Classic сжигает 726 млн USTC из Anchor Protocol! Сообщество одобрило предложение 12135. После решения суда по банкротству TFL, ожидаются новые сжигания LUNC и USTC. #криптоновости #AnchorProtocol
Просмотреть
Миллиардные увеличения: рост стейблкоинов
Миллиардные увеличения: рост стейблкоинов
Рынок стейблкоинов растет: Teter и USDC увеличили популяцию, долларовые токены наращивают объемы быстро. USDE потерял стоимость, GHO и DEUSD взлетели. 📈🪙🚀
Просмотреть
Банкротные компании давят на цену WLD
Банкротные компании давят на цену WLD
Цена WLD падает из-за ликвидации долей 3AC и Alameda. Продано миллионы токенов, волатильность возрастает. Текущая цена $1,61. 📉🔥🪙
Просмотреть
Котизен представил токен CATI, Air War и Merge Restaurant
Котизен представил токен CATI, Air War и Merge Restaurant
Котизен представил токен CATI, игры Air War и Merge Restaurant, улучшая интерактивность и разнообразие в экосистеме. Токен успешно запущен на биржах, а аирдроп набирает обороты. Криптоигра позволяет зарабатывать CATI, привлекая новых участников. Новые игры обещают интересный геймплей. Аналитики предсказывают рост цены CATI до $10. ⭐⚔🍽💰🚀
Просмотреть