Надходження майнінгової винагороди вполовину: історія та наслідки

Надходження майнінгової винагороди вполовину: історія та наслідки

Карли Шрем, піонер біткойну та співзасновник Фонду біткойну, поділився з X соціальної мережі значущим спогадом про самий перший спад лавини біткойну, що відбувся в 2012 році.

Він разом із колегами тоді мали серйозні страхи, які тепер він поділився з криптоспільнотою. Ось, що трапилося перед першим біткойн-спадом.

У недавньому X пості, Карли Шрем поділився своїми спогадами про дуже перший спад лавини біткойну, що відбувся наприкінці листопада 2012 року. Шрем твітнув, що в той день винагорода для майнера за новий блок була скорочена з 50 BTC до 25 біткойнів.

Поділяючи фото з того дня, на якому видно Шрема, Еріка Ворхіса та Роджера Вера, ранній біткойнер Шрем написав, що вони посміхалися, але таємно боялися, що самий перший спад лавини біткойну може не впоратися з завданням.

Цього тижня глобальна біткойн-спільнота очікує четвертий спад лавини біткойну, який зменшить винагороду за блок з 6,25 BTC до 3,125 BTC для майнерів.

Кожен спад збільшує дефляційну властивість біткойну і робить його рідше, ніж раніше, оскільки залишкова кількість з 21 мільйона попиту добувається повільніше кожні чотири роки, що дозволяє вводити меншу кількість нових біткойнів в обіг на ринку. Тим часом, останній біткойн планується видобути до 2140 року.

Світова флагманська криптовалюта, біткойн, стрімко падає вже майже тиждень, починаючи з п`ятниці, 12 квітня. З того часу він втратив понад 10% своєї вартості, незважаючи на дві спроби відновлення. Після того, як він торгувався практично за $71,000 у той день, на момент написання цього матеріалу, біткойн коштує $63,513.

Крах у вихідні вважається багатьма початком через негативні геополітичні події на Близькому Сході і триває через заяву голови Федерального Резерву Джерома Пауелла про те, що інфляція сильніша, ніж оцінювалося раніше.

Тепер ймовірність скорочення Федеральних ставок раптово знизилася, що є негативним для ризикових активів, включаючи біткойн.

Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
Прогноз цены Bitcoin: Временная пауза перед следующим ралли
📈 Bitcoin находится в краткосрочном бычьем тренде, но стал перекупленным. Признаки разворота видны, но подтверждение требует выхода выше $68K. Bitcoin сталкивается с сопротивлением от $64K до $64.5K, с поддержкой около $63K. RSI намекает на паузу перед дальнейшим ростом. 🚀📉
Просмотреть
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
🔍 Статья: Восход Bitcoin эпохи Накамото: недавние транзакции Satoshi-era кошельков. Редкие переводы с кошельков 2009 года. Возможно, связаны с создателем BTC. 🚀🔒
Просмотреть
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Аналитическая фирма CryptoCon уверено предсказывает наступление бычьего рынка биткоина по Puell Multiple. Заключение: биткоин готовится к значительному росту цены, следующий бычий период начнется после 28 ноября 2024 года. 🚀📈
Просмотреть
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Аналитическая компания предупреждает: Биткойн может войти в медвежий рынок. Три сценария: новый пик цены, медвежий рынок с марта 2024, или оптимистичная реаккумуляция 📉 #криптовалюты
Просмотреть