Bitcoin Layer 2: критика Мононавта та прогнози Хелда

Bitcoin Layer 2: критика Мононавта та прогнози Хелда

Mempool Founder Mononaut Raises Red Flag Over Bitcoin Layer 2 Implementations

Рішення Layer 2 для Bitcoin цього року отримали значну підтримку, але також викликали свою порцію критики. Засновник Mempool Мононавт піддав їх гострій критиці і вказав на кілька недоліків з технічної точки зору.

Цікаво, що позиція Мононавта отримує підтримку від засновника Bitcoin Ordinals Кейсі Родармора. Bitcoin Layer 2 під прицілом

Основна мета мереж Layer 2 для Bitcoin, які діють як вторинні протоколи, побудовані на верхньому рівні блокчейна Bitcoin, - покращення масштабованості та ефективності транзакцій. Це досягається шляхом перенесення транзакцій з основного блокчейна, що призводить до прискореного оброблення транзакцій та зменшення заторів, що в результаті призводить до зниження комісій по всій мережі Bitcoin.

Layer 2 також дають змогу розробникам інтегрувати функціонал умовних контрактів на блокчейні, тим самим розширюючи можливості протоколу.

Однак не всі прихильники цієї концепції. Наприклад, Мононавт виявив різні аспекти цих реалізацій помилковими. У серії твітів засновник Mempool аргументував, що якщо рішення Layer 2 для Bitcoin не має підтримки для одностороннього виходу, воно фактично працює як система багаторазового підпису, а не справжнє рішення Layer 2.

Мононавт також критикував рішення Layer 2, які включають вкладників венчурних капіталів та вводять свою власну токени, відзначаючи їх як схожі схеми pump and dump.

Він також сказав, що ті, хто пропонує `взаємні винагороди` на основі сум вкладень, не відрізняються від пірамідальних схем, одночасно попереджаючи про Layer 2, які підтримуються оновлювальними контрактами Ethereum та контролюються однією сутністю. Він вважає, що це можуть бути потенційні `включення килиму` у майбутньому.

За словами Мононавта, Layer 2, які стимулюють блокування монет на тривалі періоди, подібні до попередніх шахрайств, таких як Hex 3.0. Більше того, Мононавт попередив від цих рішень, які стверджують, що вони є нативними для Bitcoin, але фактично є самими собою Ethereum багаторазовими системами підпису.

Він продовжив відзначити небезпеку цих систем, які не мають повної технічної документації, прирівнюючи їх до позашатрової шахрайства Bitconnect в обманній інформації.

Вибух Bitcoin Layer 2 цього сезону?

Видатний освітянин Bitcoin Ден Хелд, який також є одним з найбільш голосних прихильників Layer 2 для Bitcoin, очікує вибух таких рішень під час розгаряються бичачих бігів.

У інтерв`ю з CryptoQuant, Хелд заявив, що існуючі Layer 2, такі як Lightning Network, Liquid та менш відомий Rootstock, мають свої недоліки, але він все ще вважає, що останнє відродження може відкрити шлях для багатьох нових гравців.

`Ми бачимо, що з`являються багато претендентів. При оцінці цього процесу я не думаю, що буде переможець-все-все. Існує багато різних Ethereum L2, деякі більш успішні за інших, але я не вважаю, що буде переможець-все-все. Ми побачимо цілий спектр різних типів покриття для дизайну та стратегії на ринку. Ми побачимо вибух Bitcoin L2 і, можливо, деякі з них матимуть ринкову капіталізацію в десятки мільярдів доларів.`

Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
Bitcoin-кошельки эпохи Сатоши оживают: 50 BTC вышли из спячки
🔍 Статья: Восход Bitcoin эпохи Накамото: недавние транзакции Satoshi-era кошельков. Редкие переводы с кошельков 2009 года. Возможно, связаны с создателем BTC. 🚀🔒
Просмотреть
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Аналитическая фирма CryptoCon уверено предсказывает наступление бычьего рынка биткоина по Puell Multiple. Заключение: биткоин готовится к значительному росту цены, следующий бычий период начнется после 28 ноября 2024 года. 🚀📈
Просмотреть
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Аналитическая компания предупреждает: Биткойн может войти в медвежий рынок. Три сценария: новый пик цены, медвежий рынок с марта 2024, или оптимистичная реаккумуляция 📉 #криптовалюты
Просмотреть
Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR лидеры среди S&P 500 благодаря вложениям в биткоин. Успех компании после решения Майкла Сэйлора продолжает удивлять 😎📈🚀
Просмотреть