Заміна дерев Merkle на Verkle Trees в Ethereum: від Віталіка Бутеріна.

Заміна дерев Merkle на Verkle Trees в Ethereum: від Віталіка Бутеріна.

Віталік Бутерін висловив свою думку щодо появи Verkle Trees в Ethereum.

Розмови навколо Ethereum (ETH) та його зберігання даних для оптимальної функціональності потрапили в криптосвіт з спільною засновником Polygon Міхайло Бйеликом та Віталіком Бутеріном, де обговорювалися можливості. Розмова почалася з питання Бйелика, в якому він хотів дізнатися, чи впевнені розробники, що правильно перейти Ethereum на Verkle Trees, враховуючи, що його zk-фікація досить ймовірна.

Віталік Бутерін втрутився у розмову, сказавши: `ZK-ifying keccak merkle patricia trees з найгіршими розмірами підтвердження 300 МБ - це варіант, який не працює.` З важливим зауваженням, що дерева Меркля Патріції є поточною або основною структурою даних, яка використовується в блокчейні Ethereum. Ця структура зберігання даних має свої обмеження, і планують її замінити на дерева Verkle з коротшими доказами та збільшеною пропускною здатністю.

Для Бйелика поточна структура, відповідно до потенціалу Polygon zkEVM, може обробити 300 МБ, відзначені Бутеріном. Засновник Polygon відзначив, що протокол може це легко зробити навіть з загальним часом блоку 12 секунд. Однак він визнав, що для цього потрібно приблизно 10 серверів класу США. Віталікове постійне рішення.

За презентацією, зробленою Віталіком Бутеріном, дерева Меркля не були спроєктовані для сумісності з технологією ZK. Однак він відзначив, що дерева Verkle з векторним елементом призначені допомогти досягнути цієї мети в кінцевому підсумку.

Згідно з дизайном всієї архітектури Ethereum, ZK-протоколи в основному втілюються як шарові рішення для масштабування L2. Хоча ці L2 мають кращу пропускну здатність, масштабованість, комісії та збереження даних, Ethereum все ще бореться з розширенням попиту.

Для того щоб перетворити Ethereum в мережу, сумісну з технологією ZK, Віталік Бутерін підкреслив, як це можливо досягнути лише з використанням дерев Verkle. Якщо це вдасться, нарешті, Ethereum може також скористатися впливами оновлення Денкун в довгостроковому плані.

Перспективы курса Ether: Steno Research
Перспективы курса Ether: Steno Research
Steno Research считает, что падение курса Ether может завершиться, благоприятно для Ethereum активность onchain. ETH выросла на 8%, а CD20 - на 11%. Ethereum превосходит биткоин в развитии DeFi и NFT. Учет ETF и снижение доходов от транзакций причины превосходства биткоина, считает аналитик. Ethereum может стать контрарианской ставкой к концу года. 😎⚡
Просмотреть
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Цена Ethereum достигла $2,500: сохранится ли восходящий тренд?
Ethereum достигла отметки $2,500, возможен рост до $2,550. Приоритет на боковике $2,480. MACD снижается, RSI повышается. Поддержка на уровне $2,385, сопротивление на $2,500. 📈🚀
Просмотреть
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Разделение обновления Pectra на две фазы помогло Эфириуму вырасти на 6%
Эфириум растет на 6% после решения разделить обновление Pectra на две фазы в 2025 году. Ожидается улучшение опыта использования кошелька и улучшение работы Ethereum Virtual Machine. Важно преодолеть сопротивление в $2,595. 🚀📈
Просмотреть
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум: предстоит ли ралли до $2,800?
Эфириум (ETH) нацелен на $2,800. Киты накапливают ETH, торговый объем растет, цена растет на 6%. Технический анализ предвещает рост до $2,800. Буллиш настроение трейдеров. 🚀📈
Просмотреть