Нелегальний видобуток криптовалюти: Російська поліція конфіскувала 3 200 установок

Нелегальний видобуток криптовалюти: Російська поліція конфіскувала 3 200 установок

Нелегальний видобуток криптовалюти: Російська поліція конфіскувала понад 3 200 установок в Сибірських обшуках

Російська поліція конфіскувала понад 3 200 установок для видобутку криптовалюти в обшуках чотирьох великих `нелегальних` дата-центрах в Сибірі.

Згідно з гілкою Россети у Новосибірську (за даними RBC Crypto), поліцейські висунули кримінальні звинувачення владцям центрів для видобутку криптовалюти. Нелегальне видобуток криптовалюти `Мережа` припинена в Новосибірську

Россеті заявила, що центри працювали як частина взаємопов`язаної `мережі.` Компанія сказала, що видобувачі працювали в центрах, розташованих `в різних частинах` міста Новосибірськ.

Компанія заявила, що оцінила, що видобувачі вкрали в комбінації загальною вартістю 2,1 мільйона доларів електроенергії з мережі Новосибірська.

Поліцейські провели обшуки та конфіскували дев`ять трансформаторів живлення та `3 225 пристроїв для видобутку криптовалюти.` Новосибірськ на карті Росії. (За редакцією на основі роботи Уве Дедерінга [CC BY-SA 4.0])

Новосибірськ є найбільшим містом в Сибірі. Разом з Іркутськом, практично в 2 000 км на схід, він став важливим хабом для швидко зростаючої галузі видобутку криптовалюти в Росії.

Однак постачальники електроенергії скаржилися на стрімке зростання `нелегального` видобутку криптовалюти. Під цим вони мають на увазі видобувачів криптовалюти, які використовують нелегальні підключення до електромережі для крадіжки електроенергії.

Поліцейські Новосибірська сказали, що вони повністю припинили `роботу` всіх чотирьох `криптоферм одразу` під час одночасних обшуків. Поліцейські кажуть, що ферми для видобутку криптовалюти знайдені по всьому місту

  • Поліція обшукала споруди біля очисних споруд.
  • Також вони ринули на центр у лісі за межами Ленінського району.
  • Ще одна ферма працювала біля `міського сміттєзвалища на лівому березі` річки Об. Одна знайдена у `приватному секторі` в Калінінському районі.

Усі чотири ферми для видобутку були `обладнані сучасним електрообладнанням`, сказали представники енергетичної компанії.

Проте жоден з центрів не використовував `легальних підключень` до електромережі, пояснила Россеті. Речник додав:

`Оператори вчиняли крадіжки електроенергії на промисловому рівні.`

Офіціали сказали, що вони продовжили звітувати, і відмітили, що власники можуть очікувати тюремного ув`язнення у випадку засудження. Генеральний директор Marathon Digital Фред Тіл заявляє, що він радий поділитися Bitcoin на південну частину та обговорити стан гірничодобування Bitcoin і стратегію зростання Marathon.

Він говорить у `Bloomberg Crypto.` Дивіться повне інтерв`ю тут: https://t.co/j9DQwdCtw9 pic.twitter.com/BzQv6B8cdC

Рейди тривають

Енергетичні компанії спрямовувались на нелегальне видобутку криптовалюти в обшуках як в Сибірі, так і за його межами у останні місяці.

У лютому енергетичні спеціалісти та правоохоронці виявили нелегальну криптоферму з 100 майнерами ASIC на околиці Новосибірська.

Офіціали сказали тоді, що видобувачі вкрали `кілька мільйонів рублів` електроенергії з мережі. Російський суд сказав, що він відхилив апеляцію Google проти штрафу в 49,4 млн доларів за невидалення того, що Росія вважає неправдивою інформацією про війну в Україні. Штраф був розрахований як частина річного обороту Google в Росії https://t.co/UGeJ6Oz6CS pic.twitter.com/eacQWe2gIa

У лютому області Іркутськ припинили роботу криптоферми з 217 ригами у кінці березня, з 35-річним чоловіком, звинуваченим в крадіжці на суму 11 000 доларів електроенергії.

У 2023 році, тим часом, Россеті та місцева поліція припинили роботу 17 `нелегальних гірничих ферм` у містах Красноярськ, Омськ і Хакасія.

Проведено додаткові обшуки в Красноярському краї, Хакасії та Омській області.

Россеті раніше оголосила, що вона припинила роботу 36 `нелегальних` ферм для майнингу криптовалюти в Республіці Дагестан з 2022 року.

Доля промислової гірничо-добувної промисловості ще не визначена в Москві, де майнери стверджують, що хочуть сплатити податок на свій дохід.

Великі компанії кажуть, що вони допоможуть уряду запустити національні проекти ІТ, дозволивши їм використовувати свої нові, сучасні дата-центри.

Політики висловили думку, що вони ухвалять законодавство до кінця поточної сесії парламенту - хоча деякі вказали, що неназваний відомство уряду уповільнює процес.

Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Снижение хэшрейта биткойна на 9,95%
Вычислительная мощность биткойна снизилась на 9,95% после рекордного хэшрейта. Майнеры сталкиваются с экономическими препятствиями из-за низких комиссий и уменьшения вознаграждений. Уровень хэшрейта снизился на 69 EH/s, вызывая нарастающие вызовы для майнеров. 😕 #биткойн #хэшрейт
Просмотреть
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Статья: Влияние Bitmain на майнинговые пулы биткоина
Обзор: Bitmain влияет на майнинговые пулы биткоина, анализ показал сходство работ на 37% хэшрейта. Poolin, BTC.com схожи с AntPool на 99% и 98%. Исследования 0xB10C обращают внимание на роль Bitmain, но не обязательное контролирует их работу. ⛏️🔍
Просмотреть
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой: JPMorgan
Доходность майнинга Bitcoin остается низкой, JPMorgan предупредил о возможном замедлении роста хэшрейта. Доля майнеров из США на бирже достигла рекордного уровня. Hut 8 увеличил рыночную капитализацию, CleanSpark снизилась. Jefferies предупреждает о сложном месяце для майнеров. 😕📉 #криптовалюта #Bitcoin #майнинг
Просмотреть
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры уходят от Биткоина в пользу искусственного интеллекта
Майнеры отказываются от Биткоина ради ИИ из-за роста затрат. Цены на Биткоин растут, но майнинг становится всё сложнее. Банкротства, снижение дохода - вызовы для отрасли. Некоторые компании переключаются на ИИ и HPC. 📉⛏️🔝
Просмотреть