Криптовалютний ринок впав до найнижчих рівнів, що спричинив це?

Криптовалютний ринок впав до найнижчих рівнів, що спричинив це?

Bitcoin bloodbath: рівні впали до найнижчих значень з часу ентузіазму стосовно ETF - Що пішло не так?

Як виявилося в результаті несподіваного повороту подій, криптовалютний ринок спростувався, адже Біткойн, підприємлива цифрова валюта, стрімко впав до свого найнижчого рівня з часу затвердження біржових фондів, пов`язаних з обміном (ETF). Цей спад позначає помітний зсув у пейзажі непрогнозованого криптовалютного ринку, що викликає стурбованість та викликає дискусії про фактори, які спричинили цей раптовий спад.

Поки ентузіасти та інвестори уважно спостерігають за цими подіями, наслідки падіння Біткойна до найнижчої точки після затвердження ETF обов`язково пройдуть через ширший фінансовий ландшафт. Феномен процвітання та розпаду Біткойна ETF

Ціна Біткойна впала до найнижчого рівня з часу затвердження у США майже десятки п`яти біржових фондів, включаючи цю криптовалюту, минулого тижня.

Найбільша криптовалютна валюта знизилася на 4,3%, до рівня 40 809 доларів і зараз впала майже на 11% з моменту затвердження управління цінними паперами та біржами США 10 січня. Минулого року Біткойн виріс приблизно на 160% на надіях, що ці фонди розширять попит.

На теперішній момент ціна Біткойна (BTC) становить 40 882,08 доларів, з обсягом торгів за 24 години в розмірі 24 795 281 178,17 долара. Це відображає зниження ціни на 4,35% за останні 24 години і на 11,35% за останні 7 днів.

Загальна капіталізація глобального криптовалютного ринку становить 1,7 трильйона доларів сьогодні, знижуючись на 4,15% протягом останніх 24 годин і на 69,53% в порівнянні з роком тому. На сьогоднішній день ринкова капіталізація Біткойна становить 801 мільярд доларів, відображаючи 47,26% домінування. У той же час ринкова капіталізація стейблкойнов становить 135 мільярдів доларів, що становить 7,97% від загальної ринкової капіталізації.

Трейдери постійно слідкують за впливами на ETF. Фонд BlackRock Inc., на приклад, вже зібрав понад 1 мільярд доларів депозитів від інвесторів, ставши першим в групі, кому вдалося це зробити, починаючи з минулого четверга.

За даними Bloomberg, інвестори вклали 371 мільйон доларів у фонд BlackRock, що перевищило межу. Компанія Fidelity Investments йде позаду. Дорожник Bitcoin FBTC компанії побачив 358 мільйонів доларів припливів за минулий день, найбільша одноденна сума з моменту запуску фонду на початку тижня.

Всього Fidelity отримала близько 880 мільйонів доларів. І BlackRock, і Fidelity були лідерами першопочаткової консолідації на ринку нових активів, отримавши 68% всіх вкладів в дев`ять нових ETF на ринку, загальною сумою понад 2 мільярди доларів.

За даними Bloomberg Intelligence, інвестори, які виходять з фондів Grayscale Investment GBTC, становлять значний обсяг вкладів. Траст Bitcoin Grayscale, заснований у 2013 році, мав понад 28 мільярдів доларів активів під управлінням, коли він перетворився на ETF, але відтоді відчув вилучення обсягом близько 1,6 мільярда доларів.

У тресту Bitcoin Grayscale найвища у секторі плата за управління - 1,5%. Плата за управління в BlackRock і Fidelity є часткою вартості GBTC, але вона не є найнижчими зборами серед нових Bitcoin ETF; цим похвалилась Franklin Templeton, яка бере за свої послуги 0,19% у формі плати за управління. Franklin становить менше 2% від загального потоку Bitcoin ETF, незважаючи на свою низьку комісію.

Публічно торгові компанії, пов`язані з ринком цифрових активів, також зазнали падіння. Coinbase, найбільша американська криптовалютна біржа, втратила близько 6,7% і знизилася на 17% з моменту авторизації. Bitcoin-майнер Marathon Digital впав на 6,9%, а біткойн-проксі MicroStrategy - на 3%. Чому сьогодні падає криптовалютний ринок?

Обсяги торгів на криптовалютному ринку зменшилися через різні причини, включаючи волатильність, сезон прибутків та макроекономічні зміни.

Сильний американський долар створює тиск на продаж біткойну. Індекс долара США (DXY) розвернувся з 101 на початку січня і підскочив до 103,50 18 січня, сміливо відхилившись від вимог 100-денного експоненційного середньої (EMA).

Цю постійну міць підтримує зростаючий попит і вищі державні доходи США. УСІ продажі на роздріб у Сполучених Штатах зростають швидше, ніж передбачалося, в останньому місяці 2023 року. За даними Відомства перепису населення США, у грудні 2023 року продажі на роздріб перевершили очікування, зросли на 0,6% порівняно з передбаченою 0,4% та 0,3% за попередній період.

Ставки з державного боргу США також зростають, що свідчить про те, що інвестори змінюють свої очікування стосовно плану зниження ставок Федеральної резервної системи (ФРС).

Крім того, зміна ринкових вимог на довжину, довша тривалість життя, пов`язана з тим фактом, що в Американській економіці демонструється зростання міцності за допомогою найновіших статистичних даних. Хоча імовірності зниження ставок у березні та травні залишаються на рівні 50 базисних пунктів.

Користувачім задоволеного падіння цін ключових криптовалют були турбулентність на майбутній ринок. Здається, що бикові трейдери не знали, що очікувати, що призвело до швидкого збрату позицій у довгий термін.

Протягом останніх 24 годин на криптовалютному ринку було ліквідовано понад 137 мільйонів доларів у довгострокових позиціях, із загальною втратою 89 мільйонів упродовж останніх 12 годин. Якщо довгострокові деривативні ставки ліквідовуються без попиту на торги, то ціни на криптовалютний ринок падають.

Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Сжатие коротких позиций в крипто-шортах: $147 млн ликвидаций
Крипто-шортс теряют $147 млн. Криптовалютный рынок ликвидаций из-за возврата биткоина к $63 000. Биткоин позитивно реагирует на действия ФРС США. Это вызвало сжатие и ликвидацию на $201 млн, преимущественно короткие контракты.📉📈🚀
Просмотреть
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Биткоин и S&P 500 демонстрируют растущую корреляцию, вызванную входом институциональных игроков и снижением ставок ФРС. Биткоин превзошел большинство альткоинов, достигнув $63,000. Ожидается увеличение корреляции из-за ETF и снижения ставок. 🔗📈🚀
Просмотреть
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Цена биткойна преодолевает сопротивление и нацеливается на $65 тыс. Быки поднимают цену, сформировав восходящий тренд. Технические индикаторы в сторону роста. 🚀💰
Просмотреть
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
🔝🌍 США лидируют с $12.16 млрд биткойнов, Великобритания, Бутан и Сальвадор следующие. США активны, Великобритания пассивна, Бутан и Сальвадор часто проводят транзакции. Каждое правительство имеет уникальный подход к управлению своими крипто-активами.
Просмотреть