Подвоєний тривожний рух BTC перед даними США про інфляцію

Подвоєний тривожний рух BTC перед даними США про інфляцію

Зупинка розколову біткоїна відбувається перед наближенням даних про інфляцію у США

Невдала розколова біткоїна, ймовірно, є тимчасовою нервозністю перед виходом даних про споживчу ціну у США, а не безусловним оберненням корегування на падучий тренд, зазначає Маркус Тілен з 10x Research.

Ринки зменшили ймовірність скорочення ставок Федеральних резервів перед виходом даних про споживчу ціну.

Слабке значення інфляції може повернути на стіл можливість зменшення ставок у червні, введення волатильності вгору у ризикових активах, включаючи криптовалюти.

Біткоїн (BTC) втратив 3% за останні 24 години, скасувавши биковий розкол перед виходом даних про інфляцію в США, які можуть визначити період початка скорочення ставок Федеральних резервів.

Лідер криптовалют за ринковою ціною повернувся в трикутний паттерн консолідації, встановленої за допомогою трендів, які з`єднують максимуми 15 березня та 27 березня і мінімуми 20 березня та 3 квітня. Консолідація симетричних трикутників завершилася биковим розколом на початку цього тижня, відкриваючи двері для ралі до $80 000.

Невдачі розколу часто призводять до того, що короткострокові трейдери закривають або зворотні бикові ставки в очікуванні на більше значне знецінення ціни. Однак Маркус Тілен, засновник 10x Research, застерігає інвесторів від перестарування у невдачу булового розколу біткоїна.

«Невдалий розколов біткоїна, ймовірно, відображає нервозність перед виходом даних про інфляцію у США. Я б не здаляв його поки що», - сказав Тілен CoinDesk в чаті Telegram.

Тілен додав, що технічний індекс Насдак Стріт підвищився у вівторок, надаючи позитивні сигнали біткоїну та іншим ризиковим активам. Іншими словами, спад біткоїна може бути тимчасовим. Криптовалюта прямо слідує тенденціям на Насдаку та відношенню Насдаку до S&P 500.

Бюро трудової статистики має опублікувати дані про споживчу ціну за березень 2024 року у середу о 08:30 за східним часом (12:30 за UTC).

Згідно з узгодженням, індекс споживчої ціни, як міра вартості життя, зрос до 3,5% з березня 2023 року, прискорившись від 3,2% річного темпу інфляції в лютий, за даними опитаних економістів Wall Street Journal. Прогнозують, що місячний темп знизиться до 0,3% з 0,4% ставки лютий.

Аналогічно, місячний темп базової інфляції, яка виключає волатильний компонент їжі та енергетики, прогнозується, що сповільнився до 0,3% у березні, після 0,4% росту у лютий, що відповідає 12-місячному зменшенню до 3,7% з 3,8%.

Стійка економіка та умови на ринку праці вже змусили ринки скорочувати ставки на скорочення першої ставки Федеральних резервів та кількість зниження ставок цього року. В понеділок ф’ючерси на фонди Федеральних резервів показали очікування на 60 базисних пунктів зростання ставок цього року, значно менше, ніж 150 базисних пунктів на початку січня. Ймовірність першого скорочення ставок на 25 бп в червні стояла у межах 50%, що менше за 60% перед позитивним звітом про зайнятість позаміських платежів на п`ятницю.

Таким чином, гарячіший за очікуваннями вихідний день CPI може не вибухати значною волатильністю в біткоїн. Навпаки, мяке значення може повернути на стіл скорочення ставок у червні, ожививши биковий настрій у лідера криптовалюти.

«Ринок вже відхиляє очікування скорочення ставок - перше скорочення в червні тепер зменшено до 50% ймовірність, згідно з цінами CME. Іншими словами, можлива певна волатильність, але відчувається, що ринок вже більш песимістично на перспективу інфляції », - заявила Ноель Ачесон, автор популярного бюлетеню Crypto Is Macro Now, у випуску вівторка.

«Неочікуване зниження інфляції найімовірніше має більший вплив на активи, включаючи криптовалюти, оскільки це сигналізуватиме, що, можливо, Фед має привід зменшити в червні після усього», - додала Ачесон.

Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Старт и финиш бычьего рынка биткоина
Аналитическая фирма CryptoCon уверено предсказывает наступление бычьего рынка биткоина по Puell Multiple. Заключение: биткоин готовится к значительному росту цены, следующий бычий период начнется после 28 ноября 2024 года. 🚀📈
Просмотреть
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Биткойн: три возможных сценария в медвежьем рынке
Аналитическая компания предупреждает: Биткойн может войти в медвежий рынок. Три сценария: новый пик цены, медвежий рынок с марта 2024, или оптимистичная реаккумуляция 📉 #криптовалюты
Просмотреть
Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR лидеры среди S&P 500 благодаря вложениям в биткоин. Успех компании после решения Майкла Сэйлора продолжает удивлять 😎📈🚀
Просмотреть
Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Обзор: Стейкинг Биткоина - новая возможность для держателей BTC получать доход через LST. Протоколы LBTC, UniBTC, SWBTC лидируют. Потенциал роста стейкинга Биткоина высок, если экосистема сервисов развивается. 🚀🌱👌
Просмотреть