Ставлення споживачів до Біткоїна змінюється

Ставлення споживачів до Біткоїна змінюється

Тільки 1% споживачів все ще вважають, що Біткоін - це мерехтливий `феномен`.

Біткоін та криптовалюта більше не вважаються мимовільним `феноменом` серед споживачів - більшість тепер вважають їх невід`ємною частиною фінансової системи, повідомляє Reuters 8 квітня за результатами опитування Deutsche Bank.

Опитування зібрало відповіді від 3 600 осіб та показало повільний, але помітний зрух у ставленні споживачів до біткоіна та криптовалют, балансуючи обережним скептицизмом з обережно оптимістичним поглядом на їхнє майбутнє на фінансовому ринку.

Важливий активний клас

За результатами опитування, 52% респондентів вважають, що криптовалюта стане `важливим активним класом і методом платежів` у березні, порівняно з менш ніж 40% респондентів у вересні 2023 року.

Тим часом, критики впали до рекордно низького рівня, і тільки 1% респондентів все ще вважають, що Біткоін `врешті-решт зникне` - порівняно з 20% минулого року.

З іншого боку, респонденти, які вважають, що криптовалюта стане `домінуючим методом оплати`, впали до 5% з 20% у попередньому році.

Центральні банківські цифрові валюти (ЦБЦВ) також були частиною опитування, де 15% респондентів вважають, що вони стануть популярними, тоді як криптовалюта буде мати невелику роль в фінансовій системі.

Додатково, приблизно 25% респондентів вважають, що криптовалюта `тут, щоб залишитися, але ніколи не стане масовою`. Очікування щодо цін

Незважаючи на зростаючу позитивність щодо Біткоїна, значна меншина очікує падіння ціни Біткоїна до кінця року.

Приблизно 30% респондентів вважають, що ціна Біткоїна впаде нижче $ 20,000 до кінця року - це менше, ніж 35% у лютому та 36% у січні.

Тим часом, 25% вважають, що флагманська криптовалюта буде оцінена від $ 20,000 до $ 75,000 до кінця року, і тільки 10% вважають, що ціна Біткоїна перевищить $ 75,000.

Біткоін недавно досяг трьохтижневого максимуму 8 квітня після тижнів торгів в червоному, оскільки трейдери здійснювали заробіток після того, як він досяг нового історичного максимуму на рівні $ 73,794 у березні. Відновлення відбувається на тлі зростаючого ентузіазму за спотовими Bitcoin ETF та перспективою зниження процентних ставок.

Аналітики Deutsche Bank передбачають, що наближення майбутнього галвінга Біткоїна, регулятивні розвитки, очікувані зниження ставок та спекуляції про схвалення SEC спотових Ethereum ETFs продовжать підтримувати ринок на наступні тижні.

Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR превзошли все компании S&P 500: биткоин и MicroStrategy
Акции MSTR лидеры среди S&P 500 благодаря вложениям в биткоин. Успех компании после решения Майкла Сэйлора продолжает удивлять 😎📈🚀
Просмотреть
Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Обзор: Стейкинг Биткоина - новая возможность для держателей BTC получать доход через LST. Протоколы LBTC, UniBTC, SWBTC лидируют. Потенциал роста стейкинга Биткоина высок, если экосистема сервисов развивается. 🚀🌱👌
Просмотреть
Уолл-стрит и биткоин: влияние на рынок
Уолл-стрит и биткоин: влияние на рынок
Биткоин в беспорядке из-за влияния Уолл-стрит. Цена упала на фоне роста акций. Институции и ETF оказывают давление. Волатильность, настроения и регулятивные риски усугубляют ситуацию. Розничные инвесторы в опасности. ⚠️📉🔥
Просмотреть
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин возобновил рост, достигнув $64,200. Ожидается достижение $65,000, возможен возврат к $70,000. Технические уровни: сопротивление - $70,000, поддержка - $50,000. В текущий момент цена - $63,707. 🚀📈
Просмотреть