Карманный устройство искусственного интеллекта R1: Разочарование и амбиции

Карманный устройство искусственного интеллекта R1: Разочарование и амбиции

Переклад і невдача на ринку гаджета Pocket AI Gadget R1, незважаючи на сарказм у соціальних мережах

Зацікавленість абсолютно новим гаджетом захопила увагу, якщо не сказати, що викликала захоплення, здебільшого ЗМІ, які перенасичені штучним інтелектом. Гаджет R1 від компанії Rabbit Tech, який називається `карманним супутником`, був представлений на CES у середу.

R1 працює за допомогою моделі Large Action Model (LAM) та дозволяє мати при собі помічника із штучним інтелектом в кишеньці, подібно до будь-якого смартфона. Гаджет став темою багатьох дискусій та насмішок у мережі, і тим часом викликав такий ажіотаж, що перша партія з 10 000 одиниць вже розпродана протягом 24 годин. Коли ми почали будувати R1, ми казали на внутрішній нараді, що були би задоволені, якби продали 500 пристроїв у день запуску. За 24 години ми вже перевершили цю кількість в 20 разів!

10 000 одиниць за один день!

Друга партія доступна зараз на https://t.co/R3sOtVWoJ5 Очікувана дата доставки – квітень – травень 2024 року. pic.twitter.com/XqaHqqk36L

❮ rabbit inc. ❯ (@rabbit_hmi) January 10, 2024

Хоча серцем R1 є його штучний інтелект, головною рисою є апаратне забезпечення: дивовижний, але мінімалістичний дизайн з невеликим екраном, аналоговим роликовим механізмом та камерою з поворотом. Детальний огляд R1

Характеристики R1 не особливо вражають.

`Усередині корпусу він має 2,3 ГГц процесор MediaTek Helio P35, 4 ГБ пам`яті й 128 ГБ пам`яті для зберігання, порт USB-C і слот для порожньої SIM-картки`, - каже компанія у офіційному прес-релізі. На момент запуску в 2018 році, Helio P35 працював у середньому діапазоні телефонів, таких як Samsung Galaxy A12 та Huawei Honor 8A.

Програмне забезпечення, однак, є сильним відмінником. LAM - це складна система штучного інтелекту, яка перевищує традиційні моделі обробки мови, за словами компанії. Вона розроблена для розуміння та виконання дій на основі людських вказівок та взаємодії з веб-застосунками та інтерфейсами. Image: Rabbit.Tech

Rabbit Tech каже, що LAM поєднує методології нейронних мереж з символічними алгоритмами. Цей гібридний підхід дозволяє штучному інтелекту не тільки вчитися з даних, як традиційна нейронна мережа, але й керуватися передбачуваними правилами та логікою, як символьна система.

Це призводить до створення більш стійкої та універсальної моделі, здатної розуміти складні структури та дії користувачів, а також полегшує взаємодію з іншими сайтами, не потребуючи токенизації або розробки великої кількості коду для цілого сервісу.

Навчання LAM передбачає спостереження та навчання за допомогою імітації. Компанія каже, що вона вчиться, спостерігаючи, як люди користуються інтерфейсами й застосунками, фіксуючи деталі того, як вони виконують дії. Для звичайного користувача це означає, що з часом вона, замість орієнтування на виклики API, може зрозуміти, що кнопка натиснута, зроблене замовлення, і користувач може налаштовувати дії, навіть якщо немає доступного ключа API або якщо сайт перероблений.

Традиційні мовні моделі мають обмеження при взаємодії з користувальницькими інтерфейсами, часто потребуючи перетворення інтерфейсу на текст або зображення. Rabbit каже, що LAM обходить ці обмеження, безпосередньо взаємодіючи з інтерфейсом і забезпечуючи швидке та точне виконання завдань.

Для досягнення цього команда R1 створила хмарне середовище, яке назвала `the Rabbit Hole` (Кроликова нора). Ця платформа містить компоненти широко використовуваних веб-застосунків, що дозволяє LAM безпечно та ефективно з ними взаємодіяти. Кроликова нора обіцяє, що дані та інтеракції користувачів захищені, і вона не має доступу до жодної конфіденційної інформації. Large Action Model (LAM)? Пристрій із штучним інтелектом? Нічого особливого.

Прихід R1 не був зустрітий хоругвами та оплесками. Критики стверджують, що презентація ключових моментів, які виконали Джессі Лю із компанії-розробника та генерального директора Rabbit Tech, була не дуже переконливою, і багато людей не зрозуміли суть пристрою або його потенціал.

Навіть цікавість висловлювали щодо можливих недоліків та проблем, які Rabbit не вирішив, від вартості до гарантій майбутнього успіху концепції.

Консультант зі штучного інтелекту та YouTuber Олівіо Сарикас створив відео, в якому пояснює, чому пристрій легко замінити смартфоном (це був головний аргумент критиків). Він похвалив співпрацю з компанією Teenage Engineering, але не виявив такої ж симпатії до R1, як багато людей зі спільноти.

`Звісно, я не проти штучного інтелекту та LLM`, - розповідав він Decrypt, - `моя критика полягає в тому, що цей пристрій здається переускладненим для своєї мети`.

Сарикас пізніше розмістив твіт, в якому зазначив потенційні проблеми, з якими стикається Rabbit Tech, намагаючись завоювати значну частку на ринку, зокрема враховуючи велику користувацьку базу популярних додатків.

Моє припущення стосовно цього пристрою полягає в тому, що у них не буде достатньо користувачів, щоб підтримувати його загалом на ринку програм. Давайте скажемо, відбудеться чудо і вони зможуть продати 250 тисяч таких пристроїв. У Door Dash 32 мільйони активних користувачів. Це 0,78%. Їм потрібно було б інтегрувати цей пристрій...

— Olivio Sarikas (@OlivioSarikas) January 11, 2024

Ще одним питанням є вартість послуги, окрема від пристрою. Лі Хіггінс, засновник агентства We Are Mobile First, зазначив, що продаж пристрою за $199 без щомісячної плати за підписку, обіцяючи необмежений доступ до штучного інтелекту, який потребує значних обчислювальних потужностей, має економічні виклики.

Стратегія ціноутворення, яка виявилася викликом навіть для гіганта технологічної галузі Amazon з його моделлю Alexa, породила питання щодо стійкості бізнес-моделі Rabbit Tech, з урахуванням високих витрат, пов`язаних із роботою продвинутих систем штучного інтелекту, таких як LAM. 199 і без підписки. Мені дуже важко повірити, що це можливо при ціні на обчислювання для придатних LLM. Зможете пояснити, як це можливо? Ви будете спалювати гроші, щоб все почало працювати?

— Lee Higgins (@Depthperpixel) January 10, 2024

Найпоширенішою скаргою, однак, є те, що R1 є зайвим. Сарикас висловив сумнів щодо необхідності пристрою R1 в порівнянні з наявними технологіями.

`Я не бачу спеціальної причини, чому цей пристрій потрібний, оскільки він не має ніякої додаткової технології, якої не було б і в смартфона`, - сказав він Decrypt. Він конкретизував це, порівнявши R1 з Apple Watch та GoPro, які роблять подібні речі, але надають можливості, призначені для ситуацій, коли телефон не є ідеальним вибором.

`Я дійсно не бачу, чому R1 потрібно власне апаратне забезпечення`, - заперечував він. Що воно РОБИТЬ??????????????????

Багато хто швидко зауважив, що велика технологічна компанія майже беззусильно може повторити функціональність R1, навіть якщо її реалізація штучного інтелекту буде такою новаторською і нова, як каже сама компанія.

R1 - це далеко не перший гаджет, що спрямований на штучний інтелект, який з`явився в епоху хайпу штучного інтелекту. AI Pin від Humane, що продається за $699 із щомісячною платою $24, є ще одним гравцем на цьому полі. На відміну від R1, Humane Pin переходить ще далі - це карта, яка відтворює інформацію на долоні за допомогою зеленого лазера.

За допомогою більш сучасного процесора Qualcomm Snapdragon вона використовує камеру, датчики глибини та руху для взаємодії з навколишнім середовищем. Pin призначений як самостійний пристрій, що працює на ОС Cosmos та інтегрує моделі ШІ від Microsoft та OpenAI. Він пропонує голосову взаємодію, послуги перекладу, фотографію, підтриману ШІ, і навіть персоналізованого діджея ШІ з музичного стрімінгу Tidal.

R1 може знайти свою нішу у технологічному світі, але перед ним стоїть ще довгий шлях, перш ніж він зможе завоювати місце в серцях багатьох сумніваючих. Як сказав Сарикас Decrypt, `Якщо у мене є вибір між ChatGPT (і) GPT Store з тисячами додатків та цим пристроєм, чому б я обрав Rabbit 1?`

`
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget становится официальным криптопартнером ЛАЛИГИ
Bitget стал официальным криптопартнером ЛАЛИГИ, предоставляя решения Web3. Партнерство с ведущими футболистами. Bitget растет и расширяет сотрудничество в спорте, привлекая миллионы пользователей. 🔥🤝🌍🏆
Просмотреть
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп: мем-койны, временные путешествия и криптовалюты
Баррон Трамп, сын экс-президента, торгует мем-койнами и, по мнению активиста, путешествует во времени. Это ставит его в центр криптовалютного движения MAGA. 🚀🔮
Просмотреть
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
Интервью с Артуром Хейесом: 50 базисных пунктов - ядерная катастрофа для рынков
📈 Артур Хейес сомневается в повышении ставки ФРС на 50 базисных пунктов, считая это ошибкой из-за сильной американской экономики и массовых правительственных расходов. Он предвидит увеличение инфляции и колебания на рынках, ссылка на интервью доступна.
Просмотреть
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Подготовка рабочей силы к будущему Web3: растущий разрыв
Образование через рабочую силу - ключ к успеху в Web3. Рост спроса на навыки блокчейна требует подготовки персонала к новым реалиям. Компании должны инвестировать в обучение сотрудников, чтобы следовать за временем. 🚀🔗📚🏢 #Web3 #образование
Просмотреть