Невдача мережі Solana: причина та шляхи виправлення

Невдача мережі Solana: причина та шляхи виправлення

Засновник Solana пояснює причину збою мережі Засновник Solana Анатолій Яковенко розкрив 5 квітня, що помилка, що призвела до зниження функціональності в екосистемі блокчейну, включаючи невдачі транзакцій та затримку у фіналізації блоків, була `виявлена та виправлена`.

Яковенко додав, що хоча збій мережі Solana виправлено, впровадження інших ключових оновлень може бути не простим. Збій мережі Solana виник внаслідок оновлення версії 1.14.

У пості X Яковенко заявив, що боротися з помилками складніше, ніж забезпечувати активність мережі та її функціональність для користувачів.

`Боротьба з багами перенасиченості набагато гірше, ніж повне відмова в живості. Останнє відбувається раз і завжди, помилка виявлена та виправлена, і ланцюг продовжується`, - йдеться у пості. `Перше повинно пройти повний цикл випуску та тестування. Відправляти швидко неможливо`.

Оголошення Яковенко слідувало за постом співзасновника Раджа Гокала на X раніше цього місяця, в якому обговорювався загальний стан ланцюга Solana та накидання світового класу персоналу для вирішення проблем. світові інженерні команди працюють цілодобово, щоб максимально покращити досвід подання транзакцій на @solana.

Я їм надсилаю декілька разів на день запити, як йде праця, і вони кажуть мені, що це дуже корисний спосіб сприяти вирішенню проблеми.
  • Починаючи з початку березня, мережа Solana була змушена вирішити ростучі скарги стосовно невдалих транзакцій, включаючи приблизно 77,4% відсотка невдалих транзакцій.
  • Користувачі, розробники та інші сервіси, що працюють на Solana, постраждали через цей збій мережі.

Додаткові заходи та рекомендації були оголошені Фондом Solana для реагування на поширену мережеву перевантаженість. Ці включають використання Оптимізації обчислювальних одиниць (CU), де розробників закликають вказати бюджет обчислювальної одиниці для своїх транзакцій, щоб уникнути непотрібного виділення ресурсів та покращити ефективність.

Команда Solana також повідомила, що головне оновлення (v1.18) заплановане на квітень, щоб вирішити проблеми з перенасиченістю та покращити продуктивність та надійність мережі.

Solana відбулася після наслідків краху FTX в 2022 році, що призвело до падіння ціни на її власний токен SOL нижче $ 10. Це сталося через тверде підтримку екс-гендира FTX Сема Банкмана для Solana, що викликало контроверзію.
Цікаво, що актив перевищив позначку в $ 200 18 березня 2024 року, і передбачається, що до кінця 2024 року він досягне свого рекордного значення на листопад 2021 року в $ 260.

Відновлення в основному було підтримане тим, як платформа для умовних угод, яка сприяє швидким та вигідним криптовалютним транзакціям — сильною альтернативою перенасиченій екосистемі Ethereum та високим комісіям за газ.

Інші фактори включають проекти, розгорнуті на зміні, такі як популярні мемкойни, як Bonk (BONK) та dogwifhat (WIF), які потрапили до топ-50 токенів за капіталізацією та створили кількох криптомільйонерів.

Ці фактори призвели до великої перенасиченості у мережі Solana, що значно вплинула на обробку криптовалютних транзакцій, затримки в комунікації між вузлами та загальну продуктивність платформи.

  • За даними експерта з блокчейну Dagnum-PI, наразі Solana перенасичена з середнім часом `пінгу` (APT) від 20-40 секунд, що сигналізує про затримки в комунікації між вузлами.
  • Аналізатор відзначив затримку `пінгу` від 30% до 50%, що призвело до невдач в транзакціях та затримок, та до 50% до 80% невдалих транзакцій, що підкреслює критичні питання щодо обробки транзакцій та стабільності мережі.

Дані CryptoManiaks показали, що Solana спостерігала дев`ять виходів мережі блокчейн з 2021 року, з понад 150 годинами простою.

Нагадаємо, що перенасиченість мережі в жовтні 2023 року призвела до ліквідації і відлякувала користувачів від платформи. Також мережа зазнала простою в лютому, який призвів до п`яти годин перебоїв у роботі.

ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
Обзор: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync - ведущие платформы с высоким потенциалом Airdrop.🌟🚀 Лучшие решения для инвесторов и энтузиастов криптовалют.
Просмотреть
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Nimble Network и Artela объявили партнерство для развития искусственного интеллекта и блокчейна. Nimble Network предлагает платформу для создания и продажи AI агентов. Artela использует технологию EVM++ для создания гибких dApps. Партнерство усилит взаимодействие AI агентов с блокчейном Artela, открывая новые возможности для разработчиков и пользователей. 🚀🤖 #Nimble #Artela #партнерство
Просмотреть
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
RLN меняет финансы Великобритании, снижает мошенничество и обеспечивает инновации, интегрируя блокчейн. Поддерживает ЦБЦД и токенизированные активы. RLN - шаг к долгосрочным инновациям в банковской сфере. 🔗💰🇬🇧
Просмотреть
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC, совместимый с Ethereum, упрощая разработку web3. Сервис обеспечивает масштабируемость и поддержку других цепочек. 🔗🌐
Просмотреть