Bitcoin та ether втрачають у другому кварталі через наближення до halving

Bitcoin та ether втрачають у другому кварталі через наближення до halving

Bitcoin, ether починають другий квартал у мінусі через наближення до halving

Cryptocurrencies та US equities втрачають у вівторок, подовжуючи спад, який зробив обидва класи активів стартуючи другий квартал у мінусі.

Bitcoin та ether втратили 5% та 7% відповідно протягом 24 годин, за даними від Coinbase. Bitcoin (BTC) зараз торгується навколо $65,200 після того, як вдалося залишитися у діапазоні низьких $70,000 протягом уик-енду.

Ether (ETH) тримався на рівні $3,200 у вівторок після обіду, за даними Coinbase, продовжуючи розпродаж, який розпочався у понеділок.

«Початок [другого кварталу] відзначений вираженим дезлевереджінгом, який виявляється в спаді ставок постійного фінансування з ~80% до ~11% протягом останніх трьох сесій,» — написали аналітики з Wintermute у вівторковій ноті. «Це відображає широку корекцію, з трейдерами закривається високоважливі позиції та переглядаються потоки».

Читати далі: Чому 2140 рік — це кінець інфляції біткоїну?

Індекси S&P 500 та Nasdaq Composite відкрилися нижче, але трохи відновились пізніше на сесії, кожен торгувався навколо 1% меньше на момент публікації. На мінімумі сесії у вівторок, стандарт Dow втратив більше 500 пунктів.

Аналітики кажуть, що зміна очікувань щодо темпу зниження процентних ставок від Федеральної Резервної Системи хвилює трейдерів. Ф`ючерси на фондовий ринок показують 40% шанс того, що центральні банкіри утримають ставки на їх поточному рівні до червня, за даними CME Group.

Спад цін на криптовалюту приходить у час, коли наближається наступна подія halving у біткоіні. Дата четвертого halving наибільшої криптовалюти очікується близько 19 квітня 2024 року.

«Хоча короткостроковий вплив ціни halving був різним у минулому, BTC зазвичай зростає в дев`ять-дванадцять місяців після halving,» — написали аналітики з дослідного фірми Kaiko у ноті у вівторок.

Читати далі: Історія біткоїнових halvingів — та чому цього разу може бути інакше

Біткоін сьогодні ближче до своїх останніх історичних максимумів — $73,780.07, встановлених наприкінці березня — ніж він був для минулих halvingів, але обстановка навколо класу активів також виглядає інакше.

«Схвалення спотових ETF спричинило значний зміну в динаміці попиту та пропозиції на BTC, що може вплинути на ціну під час та після halving,» — сказали аналітики з Kaiko.

Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Стейкинг Биткоина: новая возможность для держателей
Обзор: Стейкинг Биткоина - новая возможность для держателей BTC получать доход через LST. Протоколы LBTC, UniBTC, SWBTC лидируют. Потенциал роста стейкинга Биткоина высок, если экосистема сервисов развивается. 🚀🌱👌
Просмотреть
Уолл-стрит и биткоин: влияние на рынок
Уолл-стрит и биткоин: влияние на рынок
Биткоин в беспорядке из-за влияния Уолл-стрит. Цена упала на фоне роста акций. Институции и ETF оказывают давление. Волатильность, настроения и регулятивные риски усугубляют ситуацию. Розничные инвесторы в опасности. ⚠️📉🔥
Просмотреть
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин: возвращение к $65,000
Биткоин возобновил рост, достигнув $64,200. Ожидается достижение $65,000, возможен возврат к $70,000. Технические уровни: сопротивление - $70,000, поддержка - $50,000. В текущий момент цена - $63,707. 🚀📈
Просмотреть
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
Древние траты биткоинов: анализ 48 блоков 2009 года.
🔍📰 Активация древних кошельков Bitcoin 2009 года привлекла внимание, сумма 2400 BTC на $141 млн была потрачена, вызывая интерес у криптосообщества. 🤔💰🔗
Просмотреть