Telegram переходить на TON-платежі за рекламу: ефект на Toncoin

Telegram переходить на TON-платежі за рекламу: ефект на Toncoin

Telegram переходить на TON-платежі за рекламу, що піднімає Toncoin

Рішення Telegram відмовитися від євро на користь toncoin приносить збитки інвесторам TON.

Коло рекламної економіки може стимулювати більший зріст для екосистеми блокчейну TON.

Прийняття Telegram криптотехнології - а саме, тісно пов`язаного блокчейну TON - прискорилося в неділю зі стартом toncoin (TON) платежів для рекламодавців та криптовиплат для творців контенту на додатку для обміну повідомленнями.

Випуск викликав вибух активності в мережі The Open Network (відомий як TON Blockchain), яка зараз стала виключним будинком Telegram для сприяння цілком соціальної рекламної економіки.

Рекордні 156 000 гаманців TON були активовані в неділю, коли Telegram офіційно почав приймати toncoins як платіж за рекламу, за даними TONstat.com. Ця цифра більше ніж подвоює попередній рекорд мережі, встановлений лише за один день до того.

Хоча ще рано, цифри свідчать, що експериментальне прийняття Telegram крипто наразі успішне і, роблячи це, створює коло економіки для TON. Рекламодавцям треба платити за свої рекламні кампанії криптовалютою. Цей дохід потім рівно ділиться між творцями контенту (які можуть виводити гроші або реінвестувати їх власну рекламу) та самим Telegram (який сказав, що планує зберегти якнайбільше TON і продати решту `довгостроковим інвесторам`).

«Telegram, будуючи свою рекламну платформу нативно на TON, підтримувану Toncoins, прискорить прийняття та додати сильну корисність до екосистеми», - сказав Алекс Кассасовичі, генеральний директор крипто-стрімінгового проекту Azarus.

Очікування програми реклами вже допомогло значно підвищити вартість TON. З того часу, як Гендиректор Telegram Павло Дуров оголосив плани додатку обміну повідомленнями для запуску своєї програми реклами та розподілу прибутку через TON, вона зросла на 150% за місяць.

Також Telegram може скористатися від програми. Хоча раніше Telegram ніколи не приносив прибуток, тепер він може заробляти на розміщенні налаштованої реклами. З 700 мільйонами щомісячних активних користувачів та 1 трильйоном переглядів каналів щомісяця у нього є велика база користувачів для привертання уваги.

У березні компанія залучила 330 мільйонів доларів у продажі облігацій, які, за словами Дурова, прискорять ріст Telegram. `Збільшений попит на наші облігації свідчить про те, що глобальні фінансові установи оцінюють ріст аудиторії та монетизацію Telegram`, - сказав він у своєму власному телеграм-каналі.

TON над EURO

Огляд CoinDesk розкрив, що рекламна платформа Telegram на базі TON є набагато більш доступною та дешевшою, ніж попередній виток Telegram у господарське маркетингове агентство. Рекламодавцям потрібно лише 20 TON (~105 доларів), щоб запустити свої кампанії через криптоплатформу Telegram, Fragment. Раніше рекламодавцям потрібно було щонайменше 2 мільйони євро для проведення офіційної кампанії через Telegram.

Цей високий мінімум призначено для `забезпечення та підтримки високої якості` реклами, раніше повідомляло Telegram своїм рекламодавцям. Замість цього це спричинило непередбачений наслідок - тисячі дрібних рекламодавців перейшли до агентств, які вже витратили 2 мільйони євро, за словами Ван Морозова, сербського маркетолога Telegram в консалтинговій фірмі Bespalov Finance. Ці агентства потім запускали рекламні кампанії від імені багатьох клієнтів, сказав він.

Зараз Telegram готовий повернути справу маленьких рекламодавців в абсолютно іншому платіжному середовищі, ніж EURO, на який здається, він цілком відмовився. Замість цього вибрато TON, криптовалюту, якою можна проводити транзакції майже миттєво, глобально, поза банківськими мережами, і за невеликий комісійний збір.

Розподіл прибутків

Власники каналів Telegram можуть очікувати виплат під новою програмою реклами. За словами Дурова, адміністратори зможуть збирати 50% від доходу, згенерованого рекламою на їх каналах, причому Telegram сам збиратиме іншу половину.

Це дозволить Telegram включитися до розмов про відповідальність соцмережевих компаній перед своїми творцями контенту. Багато компаній почали винагороджувати своїх активних користувачів часткою від доходу, який створюють їхні пости. Однак мало хто з компаній публічно поділився розбивкою, не кажучи вже про зобов`язання підійти до половини виграшу.

Хоча купівля реклами може починатися негайно, творці контенту та оператори каналів не зможуть вивести ніякі TON-виплати, що вони отримають, до кінця травня, за даними веб-сторінки Fragment.

Величезна кількість TON

Перехід Telegram до TON-платежів наближає мережу до реалізації частини крипто-візії, яку американські регулятори вже намагались придушити. З 2018 по 2020 роки компанія намагалась залучити кошти шляхом продажу власного TON-жетону інвесторам ICO, хоча відмовилася від цього плану в угоді з Комісією з цінних паперів і бірж (SEC).

Новий токен та блокчейн TON фактично не випущені Telegram. Замість цього це переосмислення мережі, яку відкинув Telegram, і яке було створено окремою групою під назвою TON Foundation.

Хоча це технічно досить далеке відношення, налаштування платежів за рекламу може призвести до того, що Telegram `буде утримувати нездорову частку Toncoin, яка буде занадто концентрована для децентралізованої екосистеми`, - сказав Дуров у своєму повідомленні на своєму власному каналі.

`Для обмеження частки Toncoin, яку утримує Telegram на рівні приблизно 10% від загального обсягу, ми будемо продавати майбутній залишок наших запасів TON довгостроковим інвесторам - за блокуванням на 1-4 роки та з планом відстроченого виходу, але за зниженою вартістю ринку. Цим чином вільні Toncoin будуть закріплені, стабілізуючи екосистему і зменшуючи волатильність`, - він сказав у своєму повідомленні.

Морозов, маркетолог Telegram, сказав, що екосистема TON зростає з кінця 2023 року й досі. Щодня з`являються нові гаманці, коли все більше людей підключаються до зростаючої екосистеми сервісів, ігор та рекламних платформ.

Основатель Dogecoin о продаже DOGE и троллинге Bitcoin
Основатель Dogecoin о продаже DOGE и троллинге Bitcoin
Dogecoin | Билли Маркус раскрыл продажу DOGE и троллит Bitcoin, высмеивая рынок после заявления ФРС. DOGE создатель прокомментировал свои финансовые решения. 🚀🐕📉
Просмотреть
Оценка XRP в платежах: взгляд техдиректора Ripple
Оценка XRP в платежах: взгляд техдиректора Ripple
Техдиректор Ripple подчеркнул преимущества XRP в платежах: доступность, низкие комиссии, быстрые подтверждения. Он также отверг манипуляции ценой XRP, отметив схожесть с ценой XLM за 8 лет. В стоимости XRP за последние 24 часа наблюдается прирост на 0,66% до $0,586. 🚀📈
Просмотреть
LayerZero: перераспределение токенов ZRO, активация пользователей.
LayerZero: перераспределение токенов ZRO, активация пользователей.
Обзор на статью: LayerZero завершил перераспределение токенов ZRO и награждает активных пользователей. Дополнительные токены получат те, кто активно использовал кошельки после генерации токенов. Пользователи могут заявить свои токены в течение 30 дней. Запущена программа Pilot Quest для дополнительных наград. Выпущена программа lzCatalyst для поддержки проектов, интегрирующих технологию LayerZero. 🚀👏
Просмотреть
Pyth Network: Oracle Integrity Staking для безопасности DeFi
Pyth Network: Oracle Integrity Staking для безопасности DeFi
Pyth Network представил Oracle Integrity Staking для безопасности DeFi, улучшая точность данных и экономическую защиту сети. Благодаря стейкингу, стейкеры и публикаторы сотрудничают для предоставления надежных данных. Pyth укрепляет надежность и доверие в DeFi. 🔒🌐📈
Просмотреть