Крипто економіка уваги: мем-монети та NFT

Крипто економіка уваги: мем-монети та NFT

Крипто може бути наступною фазою `економіки уваги`: співзасновник Variant Fund

Мем-монети та невзаємозв`язні токени (NFT) більш ефективно перетворюють цінність уваги в економічну цінність у порівнянні з платформами Web2, заявляє співзасновник Variant Fund Лі Цзин в останньому повідомленні свого розсилки. Вона згадує як приклад продажу NFT Ачі, собаки, яка ілюструє відому мем-монету Dogwifhat, за понад 4 мільйони доларів на майданчику Foundation.

Цзин пояснює, що економіка уваги складається з платформ, що інтенсивно конкурують за увагу користувачів і розглядають увагу як товар, що можна монетизувати. Вона додає, що поточна ера Інтернету, позначена як `Web2`, не має достатніх механізмів для вимірювання якості та інтенсивності уваги, а також належних фінансових інструментів для забезпечення захоплення цінності.

“Реклама, домінуюча бізнес-модель Web2, є неоптимальним способом захоплення цінності від уваги: атрибуція недосконала, і певні типи цінності недостатньо захоплені рекламою. [...] Домінуюча бізнес-модель для платформ Web2 – нагромаджувати якомога більше даних про користувачів, щоб їх можна було більш ефективно спрямовувати на рекламу,” – заявляє Цзин.

За його недоліками порівняно з Web2, співзасновник Variant Fund бачить крипто як наступне покоління економіки уваги з більш ефективними ринками. Токени, як мем-монети та NFT, є `активами уваги`, які вимірюють та захоплюють цінність уваги в реальному часі. Коли користувачі інвестують в мем-монети, вони висловлюють думку про цей токен та мем, який стає популярним.

“Платформи, такі як Perl, Fantasy.top та Friend.tech, створили нові фінансові ринки навколо уваги, дозволяючи користувачам заробляти в залежності від того, чи правильно вони вгадають, які активи, творці або вміст виявляться успішними у приверненні більшої уваги.”

Обернене також правдиве, і Цзін розширює свої думки про мем-монети як `нові стратегії виходу на ринок` для токенів, стверджуючи, що токени також можуть запускати початкову увагу, утворюючи спекулятивні комунітети, які відкривають шлях для органічного інтересу.

“Відмінність від переходу від web2 до web3 ітерації економіки уваги полягає в тому, що в web3 кожен у ланцюжку цінності може скористатися тим, що вони є власниками активів уваги - чи вони походять від об`єкта уваги, чи просто рано приділяли увагу,” - підсумовує вона.

Топ-перформеры криптовалют на этой неделе
Топ-перформеры криптовалют на этой неделе
📈 Биткоин застыл на $63 000 после волатильной недели. Ethereum вырос на 7%, SOL и BNB также в плюсе. Топ-перформеры: TAO (+47%), SUI (+37%), APT (+28%). Рыночная капитализация $2,3 трлн. 🚀
Просмотреть
Криптовалюты: выход из раннего быка - Крис Берниск
Криптовалюты: выход из раннего быка - Крис Берниск
Криптовалюта выходит из раннего быка, инвестор Крис Берниск видит благоприятные условия. Технические условия подтверждены, рынок готов к новому восходу. BTC торгуется почти на 30% выше за последний месяц. 🚀📈
Просмотреть
Увеличение скорости сжигания Shiba Inu на 5975%: последние обновления
Увеличение скорости сжигания Shiba Inu на 5975%: последние обновления
🐕 Shiba Inu бьет рекорды! Скорость сжигания токенов увеличилась на 5975%. Цена SHIB поднялась на 3,24% до $0,0000147. Неделя началась успешно, рост Shiba Inu продолжается. 📈 #SHIB #криптовалюта
Просмотреть
XRP: бычий импульс и потенциальный рывок до $0.70
XRP: бычий импульс и потенциальный рывок до $0.70
🚀 XRP разрывает схему чашки с ручкой, сигнализируя о бычьем импульсе. Трейдеры ожидают тестирования уровня $0.60, с $0.70 как следующей целью. Возможен скачок цены. 📈 #XRP #криптовалюты
Просмотреть