Забезпечення стандартів токенізації активів: виклики та рішення

Забезпечення стандартів токенізації активів: виклики та рішення

Забезпечення майбутнього токенізації активів потребує стандартів на ринку: виконавчий директор Casper

Останній запуск ритейлових золотих токенів HSBC підкреслює росте уподобання до токенізації фінансових активів, практика, яка переходить від початкового етапу до широкого використання.

Однак існують виклики у забезпеченні стандартизації та ширшої інтеграції.

Токенізація активів використовує технологію блокчейну для представлення власності на реальні активи (нерухомість, мистецтво, акції та інше) у вигляді торгових цифрових токенів. Ці токени працюють як цифрові свідоцтва власності, дозволяючи фракційну власність. В результаті це розширює базу інвесторів та збільшує торговельну активність, покращуючи ліквідність на цих ринках.

Критичним обмеженням багатьох поточних платформ токенізації є їхня вузька спрямованість, за словами Ральфа Кублі, члена правління Асоціації Casper.

Він пояснив, що платформи токенізації надають перевагу цифровізації самого активу, ігноруючи представлення пов`язаних зобов`язань та грошових потоків. В результаті створюється токен, підтриманий активом, і пов`язаний з блокчейн, а також окремий PDF-документ, що містить умови та умови. Перемога недостатньої прозорості токенізації за допомогою розумних фінансових контрактів.

Проте, залежність від ручних розрахунків грошових потоків скасовує ефективність та автоматизацію, яку обіцяє токенізація. Цей дефіцит прозорості та перевірки грошових потоків становить значний ризик, відбиваючи критичну вразливість, виявлену під час фінансової кризи 2008 року.

«Поточні проекти не визначають грошові потоки базового фінансового інструменту у термінах, які можна читати та виконувати машиною», - сказав Хублі у четвер Cryptonews.

«Не змога зробити це означає, що ми все ще маємо ті ж самі ризики, які тортурували фінансову галузь протягом років. Особливо зусилля brute force, необхідні для узгодження». Роль розумних контрактів у токенізації.

Кублі пропонує чітке рішення: забезпечити алгоритмічне та детерміноване визначення всіх грошових потоків у цих активах.

Для цього необхідно розробити «розумні фінансові контракти». Ці контракти не лише б кодували інформацію про токенізований актив, але й ясно визначали всі платіжні зобов`язання сторін, залучених у справу. Таким чином, вони повністю визначали як актив, так і зобов`язаність фінансового інструменту.

«На щастя, у нас є стандарт доступний. Створений внаслідок фінансової кризи 2008 року, Фонд досліджень Алгоритмічних стандартів угод (ACTUS) був створений для того, щоб допомогти уточнити грошові потоки фінансових інструментів на основі забезпечення», - заявив він.

«Зараз вони створили та запустили стандарт з відкритим кодом, який може використовувати будь-який бізнес».

Ухвалення стандартів визначення грошових потоків у токенізованих активах, як пропонує Кублі, могло б надати фінансовим установам реальний час для погляду на їх ресурси та зобов`язання. Ця підвищена прозорість може значно зменшити ризик майбутньої кризи, яка б дублювала події 2008 року.

ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
ТОП-5 элитных платформ Airdrop: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync
Обзор: Airdropbob, Starknet, ICO Drops, LayerZero, zkSync - ведущие платформы с высоким потенциалом Airdrop.🌟🚀 Лучшие решения для инвесторов и энтузиастов криптовалют.
Просмотреть
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Новое партнерство Nimble Network и Artela: инновации в области искусственного интеллекта
Nimble Network и Artela объявили партнерство для развития искусственного интеллекта и блокчейна. Nimble Network предлагает платформу для создания и продажи AI агентов. Artela использует технологию EVM++ для создания гибких dApps. Партнерство усилит взаимодействие AI агентов с блокчейном Artela, открывая новые возможности для разработчиков и пользователей. 🚀🤖 #Nimble #Artela #партнерство
Просмотреть
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
Влияние сети Regulated Liability Network на финансы Великобритании
RLN меняет финансы Великобритании, снижает мошенничество и обеспечивает инновации, интегрируя блокчейн. Поддерживает ЦБЦД и токенизированные активы. RLN - шаг к долгосрочным инновациям в банковской сфере. 🔗💰🇬🇧
Просмотреть
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC для упрощения разработки Web3
Google Cloud представил сервис Blockchain RPC, совместимый с Ethereum, упрощая разработку web3. Сервис обеспечивает масштабируемость и поддержку других цепочек. 🔗🌐
Просмотреть