Майнери Bitcoin продали 450 млн доларів

Майнери Bitcoin продали 450 млн доларів

Майнери Bitcoin продали понад 450 мільйонів доларів протягом одного дня

Після безлічі випробувань і труднощів, включаючи банкрутства, майнери Bitcoin (BTC) знайшли спокій у кінці 2023 року завдяки значному росту ціни найвідомішої криптовалюти у світі.

В Новому Році з`явилося нове явище - ці компанії почали масово продавати свою криптовалюту. Станом на 17 січня, майнери продали 10 600 BTC на суму приблизно 452 мільйони доларів, за даними Алі Мартінеса, видатного криптоексперта.

На даний момент, майнери Bitcoin активно займаються продажем, та дані блокчейну свідчать, що значний продаж продовжується на основних криптовалютних біржах, згідно з аналітичною платформою Crypto Quant.

Це явище сталося у період змін у криптовалютній індустрії. Рівно тиждень тому, 10 січня, Комісія з цінних паперів і бірж США оголосила про затвердження довгого списку спот-біткойн-біржових фондів (ETF) - перших таких в США.

Це історичне рішення, яке збільшило обсяги та підтримало ентузіазм інвесторів, також спричинило значне зниження, яке призвело до втрати Bitcoin 80 мільярдів доларів з його ринкової капіталізації та приблизно 100 мільярдів доларів на всьому ринку криптовалют за менше ніж за тиждень.

Продажі також відбуваються за 11 днів до підвищення складності та витрат на майнінг Bitcoin на приблизно 1,78% та за менше ніж 100 днів до перетину напівки - події, яка значно знизить постачання BTC і очікується, що сильно вплине на ціни у всіх сегментах. Інституції все більше цікавляться майнерами Bitcoin

Насправді, гірничі компанії також скористалися значними інвестиціями з боку багатьох фінансових гігантів, включаючи тих, хто традиційно був критичним або навіть протидіяв Bitcoin, але вкладав мільйони в цей сектор протягом 2023 року.

BlackRock (NYSE: BLK), найбільший у світі управляючий активами з активами в обсязі 9,42 трильйони доларів, був одним з великих акціонерів 4 з 5 найбільших гірничих компаній щонайменше з серпня 2023 року і лише посилив свою присутність в цих компаніях протягом другої половини року.

Крім того, Vanguard - інвестиційна компанія з активами в обсязі 7,7 трильйони доларів - також вкладала гроші в майнерів Bitcoin і стала найбільшим акціонером Marathon Digital (NASDAQ: MARA) та Riot Platforms Inc. (NASDAQ: RIOT) станом на 13 січня, незважаючи на те, що, як повідомляється, вона блокує своїх клієнтів від покупок новозатверджених BTC ETF. Аналіз ціни BTC

Сам Bitcoin зазнав корекції ціни з початку 2024 року і вже зазнав двох стрімких і значних падінь ціни. Перше сталося 3 січня, коли воно знищило 60 мільярдів доларів за один день, а друге - незабаром після затвердження EFT, коли воно, після короткочасного перевірки на рівень 49 000 доларів, стрімко рухнуло приблизно до 42 000 доларів.

З 1 січня Bitcoin знизився на 3,61%, а найвідоміша криптовалюта світу ще знизилась на 0,56% за останні 24 години, до ціни, що склали 42 584 долари на момент публікації.

Незважаючи на це, Bitcoin показав певний ріст за останні 30 днів - 2,82% - та значне зростання ціни на протязі 52 тижнів - 101,28%. На момент публікації він міцно утримує свою лідируючу позицію серед криптовалют з ринковою капіталізацією в обсязі 834 мільярди доларів.

Попередження: Вміст на цьому сайті не слід вважати інвестиційними порадами. Інвестиція є спекулятивною. Інвестуючи, ви ризикуєте свій капітал.

Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Растущая корреляция биткоина с S&P 500
Биткоин и S&P 500 демонстрируют растущую корреляцию, вызванную входом институциональных игроков и снижением ставок ФРС. Биткоин превзошел большинство альткоинов, достигнув $63,000. Ожидается увеличение корреляции из-за ETF и снижения ставок. 🔗📈🚀
Просмотреть
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Рост биткойна: $65 тыс. в фокусе быков
Цена биткойна преодолевает сопротивление и нацеливается на $65 тыс. Быки поднимают цену, сформировав восходящий тренд. Технические индикаторы в сторону роста. 🚀💰
Просмотреть
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
Рейтинги правительств по биткойну: США в лидерах
🔝🌍 США лидируют с $12.16 млрд биткойнов, Великобритания, Бутан и Сальвадор следующие. США активны, Великобритания пассивна, Бутан и Сальвадор часто проводят транзакции. Каждое правительство имеет уникальный подход к управлению своими крипто-активами.
Просмотреть
Криптовалютный рынок: выход из медвежьей фазы?
Криптовалютный рынок: выход из медвежьей фазы?
Аналитик Джейми Кутс считает, что криптовалютный рынок близок к завершению медвежьего тренда. Уровень Bitcoin в $63 000 может быть сигналом возможного бычьего ралли. Подъем индекса сезона альткоинов и активность смарт-контрактов также указывают на оптимизм. 📈🐂
Просмотреть